Kuldeep ei nähnyt miestä kirveen kanssa. Hän kuitenkin vaistosi tämän läsnäolon juuri ennen kuin hyökkääjä löi ensimmäisen iskun. Kuldeep selvisi hyökkäyksestä elossa. Kiitos rukoustenne ja tukenne, hän kykeni toipumaan ja jatkamaan papin toimeaan. “En ole turvassa. Sama ihminen voi hyökätä kimppuuni milloin tahansa. Se on Jumalan kädessä.”

Kuvaile, miten sinusta tuli uskova?

“Olen ollut kristitty yli 30 vuotta. Sairastuttuani, yritin kaikkea mahdollista, mikä parantaisi minut. Tulen merkittävästä hinduperheestä. Isäni oli kyläpäällikkö. Juhlallisuuksien aikaan olimme aina ensimmäisiä, jotka suorittivat rituaalit.“

Voitko kertoa rituaaleista tarkemmin?

“Me uhrasimme paljon eläimiä jumalille ja joillekin jumalattarille. Teimme näin lepytelläksemme jumalia, jotta saisimme hyvän sadon.”

Mitä tapahtuu, ellette uhraa?

“Silloin ei tule yhtään sateita. Pellot pysyvät kuivina, ihmiset kuolevat.”

Suorititko hindujen rituaaleja myös parantuaksesi?

“Kyllä, mutta mikään ei toiminut. Sitten joku kertoi minulle, että ‘sinun pitäisi rukoilla Jeesusta ja tulet parantumaan’. Menin tapaamaan lähiseudun pastoria,joka rukoili puolestani. Rukoilemisen aloitushetkellä tunsin kihelmöintiä ympäri kehoani. Se ei tuntunut hyvältä ja lähdin kirkosta. Pastori tuli kuitenkin vierailemaan luonani. Joka kerta kun hän tuli, tunsin kihelmöintiä. Varoitin häntä saapumasta enää uudestaan.

“En vieläkään ollut parantunut. Menin moniin temppeleihin ja tarjosin lisää lahjoja. Hakeuduin myös mustaa magiaa harrastavien ihmisten luo. Otin osaa heidän rituaaleihinsa. Kipu ei lähtenyt minusta pois. Lopetin työni tehtaassa ja työskentelin jonkin aikaa riksan kuljettajana. Kehoni ei ollut kuitenkaan hyvässä kunnossa.

Parannuitko lopulta?

“Joka päivä mennessäni töihin ohitin tämän pastorin. Hän vaati minua tulemaan luokseen, jotta voisi rukoilla puolestani. Kieltäydyin. Koska mikään ei toiminut, tulin hyvin vihaiseksi. Lakkasin uskomasta jumaliin. Sitten eräänä päivänä pastori soitti minulle jälleen. Päätin antaa hänen Jumalalleen vielä mahdollisuuden. Pastori käski minun heittää pois kaikki epäjumalat ja palata hänen kirkkoonsa. Tein niin kuin hän käski. Pastori voiteli minut öljyllä, rukoili puolestani ja lopulta paranin. Tunsin oloni hyvin kevyeksi. Halusin lukea Raamattua ja rukoilla ”.

 

Yli 30 vuotta myöhemmin joku yritti tappaa sinut, koska Jeesus paransi sinut ja sinusta tuli uskova.”

“Kyllä, olen nyt pastori ja evankelista. Olin tietoinen siitä, että kohtaisin vastustusta asemani takia. ‘Olet käännynnäinen!’, he sanoivat. ‘Olet meidän jumaliamme vastaan!’. Tuo päivä tuntui samanlaiselta kuin muutkin päivät. Tulin kotiin ja pyysin vaimoani keittämään minulle maitoa. Menin ulos pimeään ja seisoin verannalla. Halusin muutaman minuutin rukoilla ja ylistää Jumalaa. Suljin silmäni ja  tunsin jonkun kulkevan ohi. Vaistomaisesti nostin käteni. Silloin kirveellä iskettiin minua ensimmäisen kerran. Mies löi minua kuusi kertaa kirveellä. Käsiini tuli hermovaurioita, ja useita luita meni rikki. Kuultuaan huutoni, jotkut kyläläiset juoksivat talolleni. He luulivat, että käärme oli purrut minua. Silloin mies kirveineen lähti. Olin menettänyt paljon verta ja tajuton. Sairaalassa sain 12 pakkausta verta. Selvisin juuri ja juuri.”

Mitä tapahtui iskun jälkeen?

Soitimme eräälle Open Doors -järjestön kumppanille. Hän tuli niin pian kuin pystyi. Vammojeni takia en kyennyt työskentelemään. Muut kristityt ja oma perheeni olivat liian köyhiä auttaakseen minua. Hän tuli ainoana tervehtimään minua sairaalaan. Hän tarjosi meille ruokatarvikkeita ja myös rukoili kanssani. Kiitos tuestanne, olen edelleen elossa ja pystyn jatkamaan papin tehtävääni.”

Oliko vaimosi peloissaan?

“Hän oli ja on vieläkin hyvin peloissaan. Hyökkäyksen jälkeen ihmiset eivät uskoneet minun selviävän. Kiitos teidän tukenne, pääsin parempaan sairaalaan enkä kuollut. Sen sijaan voin jatkaa todistustani siitä, mitä Jumala teki minulle. Mutta en ole turvassa. Vaimoni tietää sen. Hän  lähettää kuitenkin minut edelleen saarnaamaan. Tämän takia me elämme.”

Olitko vihainen Jumalalle, kun Hän antoi tämän tapahtua sinulle?

En Jumalalle, mutta teon tehneelle miehelle kyllä. Hänet pidätettiin, mutta hän on nyt vapaana takuita vastaan. Toisinaan olisin halunnut kostaa.

Oletko antanut hänelle anteeksi?

“Kyllä, olen antanut hänelle anteeksi.”

Olet ollut 30 vuotta uskovana. Miten Intia on muuttunut? Olisiko tämä hyökkäys voinut tapahtua 1980-luvulla?

“Ei olisi. Intia on todellakin muuttunut paljon. Ihmiset näet uskovat , että Kristus on uskonto. Sen sijaan Hän on tie ikuiseen elämään. Minut on tuotu elämään. Hindut luulevat, että yritämme käännyttää heitä erilaiseen uskontoon. Me haluamme heidän uskovan ja seuraavan Persoonaa.”

Hindut pelkäävät, että heidät käännytetään. Ovatko he nykyään enemmän peloissaan kun 30 vuotta sitten?

“Kyllä. Siksi vainot ovat lisääntymässä Intiassa. Hindut uskovat, että amerikkalaiset tulevat Intiaan, tarjoavat rahaa ja käännyttävät ihmiset kristinuskoon. Se on heidän mielestään taktiikka, jolla voi hallita maailmaa.”

Mikä vaikutus sinuun kohdistuneella hyökkäyksellä on ollut hengelliseen elämääsi?

“Se on rohkaissut minua tekemään enemmän papin työtäni. Ihmiset tarvitsevat Jeesusta.”

Vaikka se tarkoittaisi sinulle lisää kärsimystä?

“Se on vastuu, jonka Jumala on minulle antanut. Olen valmis kärsimään. Raamattu käskee meitä olemaan valmistautuneita kärsimyksiin Hänen tähtensä.”

Miten voimme parhaiten rukoilla puolestasi?

“Rukoilkaa suojelua, kun olen vainottuna. Rukoilkaa myös kirkkoni puolesta. Rukoilkaa, että ihmiset eivät tulisi kirkkoon ainoastaan parantuakseen ja saadakseen siunauksia, vaan pelastuakseen.”

 

Intia on World Watch List 2019 sijalla 10. Lue lisää.

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.