Selaa World Watch -listan maita

10. sijalla World Watch -listalla

Intia

WWL 2019: Sijalla 10, pisteitä 83/100

WWL 2018: Sija 11

WWL 2017: Sija 15
WWL 2016: Sija 17

 

Asukasluku: 1,3 mrd. (63,9 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Hindulaisuus
Vainoamisen syy: Uskonnollinen nationalismi

2019: Hindunationalistien BJP-puolueen muodostama hallitus sääti ennen vuoden 2019 vaaleja käännyttämisen kieltävän lain Uttarakhandissa.

 

Laki on nyt voimassa kahdeksassa 29 osavaltiosta (joista kaksi ei sovella sitä). Hindunationalisteille kristinusko on vieras ja outo. Heidän näkemyksensä on, että vain hindu voi olla intialainen. Mellakoijat tuhoavat kirkkoja ja tappavat ja vahingoittavat kirkon johtajia, joskus myös raiskaten heidän vaimonsa ja lapsensa – ilman rangaistusta.

 

Jos kristitty uskaltaa ilmoittaa tapahtumista poliisille, hän saattaa itse joutua syytteeseen tekaistuin perustein. Intian joukkotiedotusvälineet levittävät kristittyjen toimista paljon väärää tietoa.

Vainoavat tahot

Intiassa kasvava ja suvaitsematon radikaali hindulaisuus aiheuttaa kristityille suuria ongelmia. Paikalliset radikaalit hinduryhmät kuten Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), Shiv Sena ja Vishva Hindu Parishad (VHP) sekä hindupappien yllyttämät kyläläisten joukot hyökkäävät kristittyjen kimppuun, eivätkä viranomaiset puutu asiaan. Monet paikalliset viranomaiset ovat radikaalin hindupuolueen Bharatiya Janatan (BPJ) talutusnuorassa. Siksi radikaalit hinduryhmät voivat toimia entistä röyhkeämmin.

Vainojen ilmeneminen

Hinduradikaalit pitävät kristittyjä muukalaisina ja siksi Intiassa kaikki  kristityt kokevat vainoa. Radikaaliryhmät haluavat puhdistaa maan islamista ja kristinuskosta eivätkä kaihda myöskään väkivaltaisia keinoja tavoitteensa toteuttamisessa.

Hindun kääntyminen kristityksi johtaa Intiassa vainoihin ja heitä painostetaan jatkuvasti palaamaan takaisin hindulaisuuteen. Tähän llittyviä erityiskampanjoita kutsutaan nimellä Ghar Wapsi eli kotiinpaluu. Kristityksi kääntyneiden kimppuun hyökätään ja heitä jopa surmataan.

Radikaalihindujen hyökkäykset kristittyjä ja muslimeja kohtaan ovat muuttuneet yhä julmemmiksi. Siksi Intian kristittyjen keskuudessa pelko ja epävarmuus lisääntyvät. Hallitus ei välitä uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistuvista hyökkäyksistä, ja siksi on odotettavissa, että väkivalta lisääntyy tulevina vuosina.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.