EVANKELIUMIN SIEMENIÄ KYLVÄMÄSSÄ

JUMALAN SANAN JAKAMINEN IRAKIN LASTEN JA NUORTEN PARIIN.
Vuonna 2017 meidän paikalliset yhteistyökumppanimme Irakissa suunnittelevat jakavansa yli 50 000 Raamattua, lasten Raamattua ja Raamatun opiskelukirjaa Irakin kristityille. Olimme Sajjadin* mukana, kun hän jakoi kirjallisuutta Pohjois-Irakiin.

“Näiden kirjojen kautta olen oppinut ymmärtämään, kuka Jeesus on. Tunnen Hänet nyt paremmin.”

-Fadia (13-vuotias Irakin kristitty)

Sajjad ajaa taitavasti Raamatuilla täytettyä pakettiautoansa pitkin Irakin Kurdistanin töyssyisiä teitä. On vielä yli tunnin matka kristittyjen asuttamaan Mala Barwanin kylään, jossa Sajjad jakaa kristillistä kirjallisuutta paikallisille nuorille.

Pohjois-Irakissa on ollut hyvin sateetonta ja kuivaa, mikä on tehnyt vuoristosta ja pelloista kuivia ja pölyisiä. Vain muutama viikko sitten alkoi taas sataa. Ensimmäiset vesipisarat toivat lupauksen uudesta elämästä takaisin tälle maalle; ja ensimmäiset vihreyden merkit näkyvätkin jo kukkuloilla.

Kääntyessään pois moottoritieltä Sajjad kertoo, että tänään noin 200 nuorta kristittyjen perheiden lasta saa Raamatun kertomuksia sisältävän värityskirjan. Vanhemmat lapset saavat kirjan, jossa on 27 Raamatun tarinaa. Monet heistä eivät ole tottuneet lukemaan itse Raamattua, hän lisää.

”Näiden kirjojen on tarkoitus auttaa lapsia ja nuoria ymmärtämään paremmin, mitä kerrottavaa Jumalalla on heille Raamatun kautta”.

Open Doors tukee tätä projektia paikallisen kumppanin kautta tarkoituksenaan vahvistaa ja rakentaa Kristuksen ruumista Irakissa. Monet Niiniven alueella asuneet kristityt perheet ovat menettäneet kaiken omaisuutensa, sisältäen myös Raamatut ja kristilliset kirjat, joutuessaan pakenemaan ISIS:iä vuonna 2014. ”Tämän vuoksi näiden kirjojen kysyntä on hyvin suuri”, Sajjad sanoo.

Lapsiin keskittyvillä projekteilla on Sajjadin sydämessä erityinen paikka. Katsoen ulos vihreille kukkuloille hän sanoo:

” Kylvämme näiden kirjojen kautta evankeliumin siemeniä heidän elämäänsä. Unelmani on, että 15 vuoden päästä nämä siemenet ovat kasvaneet ja kaikki lapset ovat kypsiä uskovia, joilla on elävä suhde Kristukseen. Tarvitsemme paljon rukousta, jotta näin voisi tapahtua!”

Hän painottaa, että kristillisen kirjallisuuden jakaminen on tehokasta vain, kun siihen on sisällytetty vankka opetuslapseuttamisen strategia. ”Tämän vuoksi me myös koulutamme opettajia ja pyhäkoulujen vapaaehtoisia auttaaksemme heitä selittämään evankeliumia nuorille tehokkaasti.”

Perillä määränpäässä

Saapuessamme Mala Barwanin pieneen kylään on suuri lapsilauma paikallisten pappien ja kirkon vapaaehtoisten kanssa jo odottamassa. Sajjad on selkeästi tehnyt tätä ennenkin! Samalla, kun teinit purkavat Raamattuja sisältävät laatikot ulos autosta, hän pystyttää pöydän ja antaa lasten muodostaa jonon. Tästä eteenpäin kaikki hoituu kuin rasvattuna – jokainen lapsi saa omaa kouluastettaan ja hengellistä kasvuaan vastaavan kirjan tai kaksi.

Paikallisen kirkon johtajat osoittavat tukensa projektille osallistumalla jakotilaisuuksiin. Isä Farid on yksi heistä.

“Me todella arvostamme lastenkirjoja”, hän sanoo. “Saatuamme kirjat me varaamme aikaa rukoillaksemme lasten kanssa järjestönne puolesta. On hienoa nähdä järjestönne ja paikallisen kirkon yhteistyön sujuvan. Näin lapsille saadaan opetettua Jumalan sanaa.

Hän jatkaa kertoen tämän eristetyn alueen köyhyydestä ja kristillisen materiaalin puutteesta. ”On hyvin rohkaisevaa tietää, että joku tukee alueen kristittyjä.”

Isä Faridin kokemuksen mukaan jaetut lasten Raamatut tukevat kirkon pyhäkoulutyötä. ”Olemme antaneet raamattutunteja. Koska nämä kirjat tarjoavat samat tarinat kuvien kanssa, lapset ymmärtävät ne paremmin. Pyhäkoulu on nyt sekä korvin kuultava että myös silmin nähtävä kokemus.”

Dani (13) kertoo meille, että “nämä kirjat auttavat minua ymmärtämään, mitä Jeesus teki maan päällä ennen kuin Hänet ristiinnaulittiin. Hän auttoi lapsia, paransi sairaita ja antoi sokeille näön.”

Sajjad kertoo, miten hän tuli mukaan kristillisten kirjojen jakamiseen Irakissa vuosikymmeniä sitten. ”Lapsena luin paljon. Jumala kertoi minulle unessa, että Hän halusi minun työskentelevän Raamattujen jakamisen parissa. Tämän vuoksi teen työtä intohimolla, erityisesti lasten kanssa. Unelmoin, että 20 vuoden päästä se, mitä olemme tänään evankelioimisen kautta heihin kylväneet, on kasvanut kauniiden kukkien puutarhaksi.”

Hänellä on vielä viimeinen pyyntö:

“Toivottavasti ymmärrätte, että jakamallamme materiaalilla on arvoa Jumalan valtakunnassa vain, kun Hän antaa siunauksensa.  Rukoilkaa Jumalan siunauksen jatkumista tälle työlle ja rukoilkaa myös, että Hänen sanansa kasvaisi juurta näiden lasten elämässä.”

*Nimi muutettu turvallisuussyistä

Lähde

Vuorilla liikkuva usko: Agustina on vaimo, äiti ja Raamattujen salakuljettaja

Pohjois-Kolumbiassa muuan nainen ja hänen perheensä uhmaavat kristityille asetettuja rajoituksia. He liikkuvat yöllä ulkona, salakuljettavat Raamattuja ja vierailevat salaisissa kirkoissa viidakon keskellä. Riskit ovat suuret, mutta vielä suurempi on heidän...

Kuinka Isis tuli osaksi taidettani? – Open Doorsin tukema taideterapiaprojekti Jordaniassa

Tervetuloa paikkaan, jossa toivutaan traumoista ja jossa kotinsa, kylänsä ja viattomuutensa jättämään joutuneita lapsia autetaan tulemaan jälleen lapsiksi! Tässä artikkelissa pääset tutustumaan Open Doorsin tukemaan taideterapiaprojektiin lasten äänen...

Syyrian kirkkoa jälleenrakennetaan – 5 kertomusta Open Doorsin valmennuksista

Yksi työmme pääkohteista Syyriassa on raamattukeskeinen valmennus eri kirkkokuntien jäsenille ja pastoreille. Tuellanne 21 589 Syyrian kristittyä osallistui johonkin valmennusohjelmaamme vuonna 2017. Tässä viisi heistä kertoo, miten valmennus on vaikuttanut heidän...

La Casitassa asuvalla Mateolla on suuria unelmia

  Kolumbian alkuperäisasukkaiden lapsuus on lyhyt. He alkavat auttaa vanhempiaan jo kuuden, seitsemän vuoden iässä. Lapset lähtevät heidän mukaansa muokkaamaan peltoa, raivaamaan metsää ja pitämään huolta eläimistä. Lastenkin tehtävänä on huolehtia perheen...

“Elämä on Kristus ja kuolema on voitto” – 5 opetusta rakkaansa uskonsa vuoksi menettäneiltä perheiltä

Väkivaltaiset ja veriset hyökkäykset ovat tänä vuonna johtaneet 128 kristityn kuolemaan Egyptissä. Vielä useampi kärsii henkisistä ja fyysisistä vammoista päätettyään seurata Kristusta. Monet perheet ovat menettäneet rakkaitaan. Menetyksen tuska on syvä ja haavat...

Open Doors kouluttaa pyhäkoulunopettajia Indonesiassa

  Muiden vähemmistöjen tapaan kristityt lapset Indonesiassa joutuvat koulussa kiusatuiksi ja saavat muita huonompia arvosanoja, ja monet pakotetaan opiskelemaan islamia. Monet ovat kääntyneet islamiin. -Olemme tähän osittain syypäitä, koska emme ole ravinneet...

Vastaamme haasteeseen

Kristittyjä valmennetaan Afrikassa kohtaamaan islamin eteneminen. Open Doors on tässä haasteessa afrikkalaisten kristittyjen rinnalla. Heitä koulutetaan valmistautumaan vainon kohtaamiseen ja heille järjestetään taloudellisen voimaantumisen ohjelmia. Sinun tuellasi on...

Toivo elää taas – uusi käynti Wasihunin ja hänen perheensä luona

Wasihunin syrjäisellä seudulla Etiopiassa asuva perhe oli ennen koko kylän ainoa kristitty perhe. Heitä pilkattiin ja uhkailtiin jatkuvasti, koska he eivät halunneet palata harjoittamaan perinteistä uskontoa. Perheen isä, Motuma, yritti lempeällä tavalla selittää...

Tutustu Myanmarin tulevaisuuteen

Matkalla tapaamaan lapsia Kello on 7 aamulla, kun nautimme pikaisen, paikallisen aamiaisen: jauhettua, mausteista kanaa riisinuudelien kera höyryävässä liemessä. Ruoka on niin herkullista, että on pakko ottaa santsikierros. Kymmenen minuutin päästä meidät kiidätetään...

Buddhalaisten kotiseuduilla

Open Doors vie sinut Aasiaan tapaamaan buddhalaistaustaisia kristittyjä. Monissa Aasian maissa buddhalaisuus on elämäntapa. Mutta mistä on kyse? Mitä tämä tarkoittaa heille, jotka uskovat Jeesukseen? Kurkistus buddhalaisuuteen Kuuluu laulua, gongien kuminaa, esi-isien...

Pysy ajan tasalla

Tilaa tästä sähköpostiisi ajankohtaista tietoa Open Doorsin toiminnasta ja vainottujen kristittyjen tilanteesta maailmassa. Saat sähköpostiisi myös ajankohtaisia rukousaiheita noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Kiitos tilauksesta!