EVANKELIUMIN SIEMENIÄ KYLVÄMÄSSÄ

JUMALAN SANAN JAKAMINEN IRAKIN LASTEN JA NUORTEN PARIIN.
Vuonna 2017 meidän paikalliset yhteistyökumppanimme Irakissa suunnittelevat jakavansa yli 50 000 Raamattua, lasten Raamattua ja Raamatun opiskelukirjaa Irakin kristityille. Olimme Sajjadin* mukana, kun hän jakoi kirjallisuutta Pohjois-Irakiin.

“Näiden kirjojen kautta olen oppinut ymmärtämään, kuka Jeesus on. Tunnen Hänet nyt paremmin.”

-Fadia (13-vuotias Irakin kristitty)

Sajjad ajaa taitavasti Raamatuilla täytettyä pakettiautoansa pitkin Irakin Kurdistanin töyssyisiä teitä. On vielä yli tunnin matka kristittyjen asuttamaan Mala Barwanin kylään, jossa Sajjad jakaa kristillistä kirjallisuutta paikallisille nuorille.

Pohjois-Irakissa on ollut hyvin sateetonta ja kuivaa, mikä on tehnyt vuoristosta ja pelloista kuivia ja pölyisiä. Vain muutama viikko sitten alkoi taas sataa. Ensimmäiset vesipisarat toivat lupauksen uudesta elämästä takaisin tälle maalle; ja ensimmäiset vihreyden merkit näkyvätkin jo kukkuloilla.

Kääntyessään pois moottoritieltä Sajjad kertoo, että tänään noin 200 nuorta kristittyjen perheiden lasta saa Raamatun kertomuksia sisältävän värityskirjan. Vanhemmat lapset saavat kirjan, jossa on 27 Raamatun tarinaa. Monet heistä eivät ole tottuneet lukemaan itse Raamattua, hän lisää.

”Näiden kirjojen on tarkoitus auttaa lapsia ja nuoria ymmärtämään paremmin, mitä kerrottavaa Jumalalla on heille Raamatun kautta”.

Open Doors tukee tätä projektia paikallisen kumppanin kautta tarkoituksenaan vahvistaa ja rakentaa Kristuksen ruumista Irakissa. Monet Niiniven alueella asuneet kristityt perheet ovat menettäneet kaiken omaisuutensa, sisältäen myös Raamatut ja kristilliset kirjat, joutuessaan pakenemaan ISIS:iä vuonna 2014. ”Tämän vuoksi näiden kirjojen kysyntä on hyvin suuri”, Sajjad sanoo.

Lapsiin keskittyvillä projekteilla on Sajjadin sydämessä erityinen paikka. Katsoen ulos vihreille kukkuloille hän sanoo:

” Kylvämme näiden kirjojen kautta evankeliumin siemeniä heidän elämäänsä. Unelmani on, että 15 vuoden päästä nämä siemenet ovat kasvaneet ja kaikki lapset ovat kypsiä uskovia, joilla on elävä suhde Kristukseen. Tarvitsemme paljon rukousta, jotta näin voisi tapahtua!”

Hän painottaa, että kristillisen kirjallisuuden jakaminen on tehokasta vain, kun siihen on sisällytetty vankka opetuslapseuttamisen strategia. ”Tämän vuoksi me myös koulutamme opettajia ja pyhäkoulujen vapaaehtoisia auttaaksemme heitä selittämään evankeliumia nuorille tehokkaasti.”

Perillä määränpäässä

Saapuessamme Mala Barwanin pieneen kylään on suuri lapsilauma paikallisten pappien ja kirkon vapaaehtoisten kanssa jo odottamassa. Sajjad on selkeästi tehnyt tätä ennenkin! Samalla, kun teinit purkavat Raamattuja sisältävät laatikot ulos autosta, hän pystyttää pöydän ja antaa lasten muodostaa jonon. Tästä eteenpäin kaikki hoituu kuin rasvattuna – jokainen lapsi saa omaa kouluastettaan ja hengellistä kasvuaan vastaavan kirjan tai kaksi.

Paikallisen kirkon johtajat osoittavat tukensa projektille osallistumalla jakotilaisuuksiin. Isä Farid on yksi heistä.

“Me todella arvostamme lastenkirjoja”, hän sanoo. “Saatuamme kirjat me varaamme aikaa rukoillaksemme lasten kanssa järjestönne puolesta. On hienoa nähdä järjestönne ja paikallisen kirkon yhteistyön sujuvan. Näin lapsille saadaan opetettua Jumalan sanaa.

Hän jatkaa kertoen tämän eristetyn alueen köyhyydestä ja kristillisen materiaalin puutteesta. ”On hyvin rohkaisevaa tietää, että joku tukee alueen kristittyjä.”

Isä Faridin kokemuksen mukaan jaetut lasten Raamatut tukevat kirkon pyhäkoulutyötä. ”Olemme antaneet raamattutunteja. Koska nämä kirjat tarjoavat samat tarinat kuvien kanssa, lapset ymmärtävät ne paremmin. Pyhäkoulu on nyt sekä korvin kuultava että myös silmin nähtävä kokemus.”

Dani (13) kertoo meille, että “nämä kirjat auttavat minua ymmärtämään, mitä Jeesus teki maan päällä ennen kuin Hänet ristiinnaulittiin. Hän auttoi lapsia, paransi sairaita ja antoi sokeille näön.”

Sajjad kertoo, miten hän tuli mukaan kristillisten kirjojen jakamiseen Irakissa vuosikymmeniä sitten. ”Lapsena luin paljon. Jumala kertoi minulle unessa, että Hän halusi minun työskentelevän Raamattujen jakamisen parissa. Tämän vuoksi teen työtä intohimolla, erityisesti lasten kanssa. Unelmoin, että 20 vuoden päästä se, mitä olemme tänään evankelioimisen kautta heihin kylväneet, on kasvanut kauniiden kukkien puutarhaksi.”

Hänellä on vielä viimeinen pyyntö:

“Toivottavasti ymmärrätte, että jakamallamme materiaalilla on arvoa Jumalan valtakunnassa vain, kun Hän antaa siunauksensa.  Rukoilkaa Jumalan siunauksen jatkumista tälle työlle ja rukoilkaa myös, että Hänen sanansa kasvaisi juurta näiden lasten elämässä.”

*Nimi muutettu turvallisuussyistä

Lähde

”RISTI MERKITSEE VOITTOA” Irakilaiset kristityt juhlivat pyhän ristin päivää

Risti: laulat siitä kirkossa, voit pitää sitä koruna kaulallasi tai jakaa sitä koskevia sitaatteja sosiaalisessa mediassa. Mitä risti merkitsee sinulle?Irakissa tätä kysymystä pohditaan joka vuosi ”ristin päiväksi” kutsutussa juhlassa. Jo vuosisatojen ajan kristityt...

DANIELAN JOULU – Tarina Kolumbiasta

Caucasia on keskikokoinen kolumbialainen kaupunki, jonka asukasluku on vähän yli 100 000. Siellä elämä tuntuu olevan hitaampaa, rauhallisempaa ja yksinkertaisempaa. Siellä on tomuisia hiekkateitä, asfaltoituja katuja, ja jotkut talot on rakennettu korkealle tulvien...

Pahoinpitelyä, uhkailua ja karkotuksia: Elämää kristittynä kommunistisessa Vietnamissa.

VIETNAMIN KRISTITYT KOKEVAT HIRVEÄÄ VAINOA.Open Doorsin vuotuisessa 50 maata sisältävässä kristittyjä kohtaan kohdistuvaa syrjintää ja vainoa mittaavassa World Watch-listassa Vietnam on sijalla 21.Kun maa muuttui kommunistiseksi vuonna 1975, seurakuntaelämä on ollut...

Khalid: Perheensä hylkäämästä pojasta menestykekkääsi liikemieheksi

Itä-Afrikassa monet kristityt joutuvat maksamaan uskostaan kovan hinnan: heistä tulee yhteiskunnan väliinputoajia. Tottumaton katse ei heti näe tätä hintaa; se on piilevä. Open Doorsin taloudellista apua tuovat ohjelmat varustavat muusta yhteiskunnasta syrjään...

KIRTI

Sanotaan, että Intiassa on miljoonia jumalia, vaikka tarkkaa lukumäärää ei tiedetäkään. Näiden jumalien palvojat matkustavat usein vanhoihin temppeleihin antamaan uhrilahjoja ja merkitsemään otsansa talikalla – tuhkan, saven ja kurkuman tai santelipuun sekoituksella....

Keski-Aasia ja lapset

Kuvittele olevasi kristitty lapsi maassa missä uskovat kohtaavat vainoa. Ehkä toiset lapset luokallasi kiusaavat siitä, että olet ”petturi” – tai ehkä vanhempasi ovat kieltäneet sinua kertomasta uskostasi ja joudut salaamaan sen. Vanhempasi ja heidän ystävänsä...

TERVETULOA KESKI-AASIAN SALAISEEN KIRKKOON

Jos käväisisit lauantai-iltana Muratin ja Miran (nimet muutettu turvallisuussyistä) kotona Keski-Aasiassa, et huomaisi mitään epätavallista. Heillä on isot päivälliskutsut. Herkullisia ruokalajeja on pitkän pöydän joka sentillä ja pöydän ympärillä istuvat ihmiset...

YHDESSÄ KESTÄMME: LEIRIT VAHVISTAVAT NUORIA USKOVIA MALESIAN AINOALLA KRISTILLISENEMMISTÖISELLÄ ALUEELLA

Muistan ensimmäisen kerran kun osallistuin kristilliselle nuortenleirille. Olin 14-vuotias ja todella innoissani saadessani olla ikäisteni kristittyjen nuorten ympäröimä. Kotikirkossani oli vain kourallinen muita teinejä, ja jos kerroin koulussa avoimesti uskostani,...

BURKINA FASON KIRKKOHYÖKKÄYKSISSÄ KUOLLUT JO 23 IHMISTÄ

BURKINA FASON KIRKKOHYÖKKÄYKSISSÄ KUOLLUT JO 23 IHMISTÄ    Open Doorsin työntekijä vieraili järkyttyneen yhteisön luona ja palasi mukanaan kutsu kiireelliseen rukoukseen. Burkina Faso on muslimienemmistöinen maa, jonka väestöstä noin 35% on kristittyjä. Maa...

PÄÄSIÄISSAFARI: Muista tänä pääsiäisenä sisariasi ja veljiäsi eteläisessä Afrikassa

ETIOPIA Nämä etiopialaiset kasvatettiin kunnioittamaan alueen vanhoja perinteitä ‒ mutta sitten evankeliumin valo saavutti heidät. Nyt he kokoontuvat pitkänäperjantaina palvelemaan Jeesusta salaa.  Etiopialaiset kristityt kokoontuvat pääsiäisjumalanpalveluksen...

EMME VOI NUKKUA YÖTÄMME RAUHASSA. BOKO HARAMIN KRISTITTYJÄ VASTAAN TEKEMÄT HYÖKKÄYKSET KAMERUNISSA.

Kymmenen vuotta vanha Pohjois-Nigeriaa islamilaiseksi valtioksi muuttavan Boko Haramin kapina paikallisia vallanpitäjiä vastaan on aiheuttanut inhimillisen tragedian. Sen vaikutukset tuntuvat useiden vuosien ajan. Taistelijat ovat sittemmin laajentaneet iskujaan...

Miksi Pohjois-Korea on yhä World Watch -listan kärjessä? – Pohjois-Koreasta paenneen näkemys

Pohjois-Koreasta paennut Timothy Cho* kertoo, kuinka maan johtajiin liittyvä henkilökultti on saanut aikaan äärimmäistä kristittyjen vainoamista. Synnyin Pohjois-Koreassa 1980-luvun lopulla, jolloin maata hallitsi tiukalla otteella kansakunnan johtajien eli Kimin...

Sri Lanka Jumala on murheemme keskellä

Huhtikuun 21. päivänä 2019, pääsiäissunnuntaina, eri puolilla Sri Lankaa tehtiin kolme pommi-iskua kirkkoihin – St. Anthonyn kirkkoon Kochikadessa, St. Sebastianin kirkkoon Negombossa ja Zion-kirkkoon Batticaloassa. Myös kolme hotellia olivat iskun kohteina. On...

VAINOT OVAT OSA HEIDÄN ELÄMÄÄNSÄ – mutta nämä veljemme ja sisaremme päättävät seurata Jeesusta huolimatta hinnasta

Jeesus varoitti opetuslapsiaan vainoista, mikä tuntui heistä varmasti pelottavalta. Hän sanoi, että vainoista tulisi osa opetuslasten elämää. Mutta Jeesuksella oli heille myös lupaus: “Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette...

KADOTETTU PARATIISI

Itä-Afrikan Swahilin rannikko on yksi maailman eksoottisimmista lomakohteista, mutta paikallisille kristityille, jotka muodostavat vähemmistön tässä "paratiisissa", ympäristö on melko vihamielinen. Open Doorsin työntekijä Eglan* vieraili äskettäin kohteessa. Palmujen...

Keski-Aasia

Nimeni on Alex* ja olen valokuvaaja. Minulla on usein etuoikeus matkustaa Open Doorsin projektityöntekijöiden mukana tapaamaan heidän tukemiaan ihmisiä eri puolilla maailmaa maissa, joissa kristittynä elämiseen liittyy todellisia haasteita. Siellä uskosta seuraa jopa...

Nigeria

“Ennen teitä minulla ei ollut toivoa,” Rikiya sanoo. Istumme vaalentuneilla puunrungoilla tuetun aaltopeltikaton alla Rikiyan kodin ulkopuolella, lähellä Nigerian Guyakua. Iltapäiväaurinko polttaa punaista hiekkaa jalkojemme alla. Rikiyan lapset ovat löytäneet...

IRAK: ELÄMÄÄ USKON JA KALANVILJELYLAITOKSEN VARASSA – Yksi perhe palannut Pohjois-Irakin vuoriseudulle rakentamaan ISISin jälkeistä elämää

Open Doors Dahukin vuorilla pohjois-Irakissa Tarvomme mutaisella pellolla Pohjois-Irakin vuorilla katsomaan Faraydoun omistamaa palkittua kalafarmia.Faraydonilla on päässään haalistunut pesäpallolippis, musta tuulipuvun takki, maastokankaiset työhousut ja polviin...

Lähi-idässä vanhemmuus on vainon puristuksessa

Millaista on kristittynä kasvattaa perhettä Lähi-idässä? Kuinka kasvatuksessa välittyy vainon keskellä suhde Kristukseen ? Keskustelimme Lähi-idän eri maissa asuvien perheiden kanssa.Kuinka he kokevat tilanteensa ja millaisia terveisiä saamme heiltä? MAGIDIN PERHE –...

Indonesiassa nuoria kasvatetaan pelottomiksi Kristuksen seuraajiksi

Mitä yhteistä on Raamatun Danielilla, Daavidilla ja Joosefilla? He olivat kaikki vielä nuoria kuullessaan Jumalan kutsun, suorittivat myöhemmin tehtävänsä ja muuttivat kokonaisen kansakunnan elämää. Maissa, joissa kristityt kärsivät uskonsa takia kuten Indonesiassa,...