EVANKELIUMIN SIEMENIÄ KYLVÄMÄSSÄ

JUMALAN SANAN JAKAMINEN IRAKIN LASTEN JA NUORTEN PARIIN.
Vuonna 2017 meidän paikalliset yhteistyökumppanimme Irakissa suunnittelevat jakavansa yli 50 000 Raamattua, lasten Raamattua ja Raamatun opiskelukirjaa Irakin kristityille. Olimme Sajjadin* mukana, kun hän jakoi kirjallisuutta Pohjois-Irakiin.

“Näiden kirjojen kautta olen oppinut ymmärtämään, kuka Jeesus on. Tunnen Hänet nyt paremmin.”

-Fadia (13-vuotias Irakin kristitty)

Sajjad ajaa taitavasti Raamatuilla täytettyä pakettiautoansa pitkin Irakin Kurdistanin töyssyisiä teitä. On vielä yli tunnin matka kristittyjen asuttamaan Mala Barwanin kylään, jossa Sajjad jakaa kristillistä kirjallisuutta paikallisille nuorille.

Pohjois-Irakissa on ollut hyvin sateetonta ja kuivaa, mikä on tehnyt vuoristosta ja pelloista kuivia ja pölyisiä. Vain muutama viikko sitten alkoi taas sataa. Ensimmäiset vesipisarat toivat lupauksen uudesta elämästä takaisin tälle maalle; ja ensimmäiset vihreyden merkit näkyvätkin jo kukkuloilla.

Kääntyessään pois moottoritieltä Sajjad kertoo, että tänään noin 200 nuorta kristittyjen perheiden lasta saa Raamatun kertomuksia sisältävän värityskirjan. Vanhemmat lapset saavat kirjan, jossa on 27 Raamatun tarinaa. Monet heistä eivät ole tottuneet lukemaan itse Raamattua, hän lisää.

”Näiden kirjojen on tarkoitus auttaa lapsia ja nuoria ymmärtämään paremmin, mitä kerrottavaa Jumalalla on heille Raamatun kautta”.

Open Doors tukee tätä projektia paikallisen kumppanin kautta tarkoituksenaan vahvistaa ja rakentaa Kristuksen ruumista Irakissa. Monet Niiniven alueella asuneet kristityt perheet ovat menettäneet kaiken omaisuutensa, sisältäen myös Raamatut ja kristilliset kirjat, joutuessaan pakenemaan ISIS:iä vuonna 2014. ”Tämän vuoksi näiden kirjojen kysyntä on hyvin suuri”, Sajjad sanoo.

Lapsiin keskittyvillä projekteilla on Sajjadin sydämessä erityinen paikka. Katsoen ulos vihreille kukkuloille hän sanoo:

” Kylvämme näiden kirjojen kautta evankeliumin siemeniä heidän elämäänsä. Unelmani on, että 15 vuoden päästä nämä siemenet ovat kasvaneet ja kaikki lapset ovat kypsiä uskovia, joilla on elävä suhde Kristukseen. Tarvitsemme paljon rukousta, jotta näin voisi tapahtua!”

Hän painottaa, että kristillisen kirjallisuuden jakaminen on tehokasta vain, kun siihen on sisällytetty vankka opetuslapseuttamisen strategia. ”Tämän vuoksi me myös koulutamme opettajia ja pyhäkoulujen vapaaehtoisia auttaaksemme heitä selittämään evankeliumia nuorille tehokkaasti.”

Perillä määränpäässä

Saapuessamme Mala Barwanin pieneen kylään on suuri lapsilauma paikallisten pappien ja kirkon vapaaehtoisten kanssa jo odottamassa. Sajjad on selkeästi tehnyt tätä ennenkin! Samalla, kun teinit purkavat Raamattuja sisältävät laatikot ulos autosta, hän pystyttää pöydän ja antaa lasten muodostaa jonon. Tästä eteenpäin kaikki hoituu kuin rasvattuna – jokainen lapsi saa omaa kouluastettaan ja hengellistä kasvuaan vastaavan kirjan tai kaksi.

Paikallisen kirkon johtajat osoittavat tukensa projektille osallistumalla jakotilaisuuksiin. Isä Farid on yksi heistä.

“Me todella arvostamme lastenkirjoja”, hän sanoo. “Saatuamme kirjat me varaamme aikaa rukoillaksemme lasten kanssa järjestönne puolesta. On hienoa nähdä järjestönne ja paikallisen kirkon yhteistyön sujuvan. Näin lapsille saadaan opetettua Jumalan sanaa.

Hän jatkaa kertoen tämän eristetyn alueen köyhyydestä ja kristillisen materiaalin puutteesta. ”On hyvin rohkaisevaa tietää, että joku tukee alueen kristittyjä.”

Isä Faridin kokemuksen mukaan jaetut lasten Raamatut tukevat kirkon pyhäkoulutyötä. ”Olemme antaneet raamattutunteja. Koska nämä kirjat tarjoavat samat tarinat kuvien kanssa, lapset ymmärtävät ne paremmin. Pyhäkoulu on nyt sekä korvin kuultava että myös silmin nähtävä kokemus.”

Dani (13) kertoo meille, että “nämä kirjat auttavat minua ymmärtämään, mitä Jeesus teki maan päällä ennen kuin Hänet ristiinnaulittiin. Hän auttoi lapsia, paransi sairaita ja antoi sokeille näön.”

Sajjad kertoo, miten hän tuli mukaan kristillisten kirjojen jakamiseen Irakissa vuosikymmeniä sitten. ”Lapsena luin paljon. Jumala kertoi minulle unessa, että Hän halusi minun työskentelevän Raamattujen jakamisen parissa. Tämän vuoksi teen työtä intohimolla, erityisesti lasten kanssa. Unelmoin, että 20 vuoden päästä se, mitä olemme tänään evankelioimisen kautta heihin kylväneet, on kasvanut kauniiden kukkien puutarhaksi.”

Hänellä on vielä viimeinen pyyntö:

“Toivottavasti ymmärrätte, että jakamallamme materiaalilla on arvoa Jumalan valtakunnassa vain, kun Hän antaa siunauksensa.  Rukoilkaa Jumalan siunauksen jatkumista tälle työlle ja rukoilkaa myös, että Hänen sanansa kasvaisi juurta näiden lasten elämässä.”

*Nimi muutettu turvallisuussyistä

Lähde

KUULETKO IHMISTEN LAULAVAN?

Jotta ymmärtäisi Intiaa, on ymmärrettävä valon ja pimeyden välinen taistelu. Intiassa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Taj Mahal, mutta siellä on myös katulapsia, joilla ei ole tulevaisuutta. Intiassa tehdään vapaamielisiä Bollywood-elokuvia, mutta siellä...

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta. Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus....

Meksiko: He ovat Jumalan kansaa – mutta vaarassa menettää kotinsa

  Open Doorsin edustajat matkustivat viime vuoden maaliskuussa Meksikoon tapaamaan kristittyjä, jotka ovat vaarassa menettää kotinsa päätettyään seurata Jeesusta. Kristityt kuuluvat meksikolaiseen alkuperäiskansaan. Lähes 90% Meksikon asukkaista on kristittyjä,...

KULTAISET KYYNELEET

Yhdeksän naista esittelee ylpeänä värikkäitä maalauksiaan. Jokainen työ on omakuva, jossa on kimaltelevia kultaisia kyyneleitä. Kuvilla he kertovat tarinansa maailmalle väkivallasta, vihasta ja häpeästä. Mutta tarinat kertovat myös sovituksesta, parantumisesta ja...

Kannattaako Jeesuksen vuoksi kärsiä?

Tässä kuvatarinassa esittelemme neljä srilankalaista pastoria, jotka ovat kokeneet buddhalaismunkkien, poliisin ja kansan vainon. Tarinassa on jokaisen valokuva, lyhyt tilannekuvaus ja yhden lauseen tiivistelmä tämän hetken polttavimmasta ristiriidasta. Lisäksi mukana...

TERVETULOA LYDIAN JOHTAMAAN HYLKIÖIDEN KIRKKOON – Kadonneet löytyvät, sairaat paranevat, kuolleet palaavat elämään

Beth, Open Doorsin toimittaja, matkusti hiljattain Etelä-Filippiineille tapaamaan muslimitaustaisia uskovia, joita Open Doors tukee. Osana Bethin työtä on kutsua maailman kristittyjä rukoilemaan vainottujen siskojensa ja veljiensä puolesta ja tukemaan...

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen kristittyjen naisten kanssa. “En ole koskaan oikein välittänyt kristillisistä naisten konferensseista. Monet, joihin...

Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa, naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia. Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla. Keski-Aasian...

Lesken ylistys rohkaisee

Neljäkymmentä nigerialaista naista lauloi riemullisesti, kun minä ja joukko naisia ympäri maailmaa saavuimme kahdeksi päiväksi tapaamaan ja rohkaisemaan heitä: ”Olemme kokoontuneet yhdessä tänne tapaamaan Häntä, Herraamme. Kutsumme kaikki Hänen omansa tänne. Olemme...

Vuorilla liikkuva usko: Agustina on vaimo, äiti ja Raamattujen salakuljettaja

Pohjois-Kolumbiassa muuan nainen ja hänen perheensä uhmaavat kristityille asetettuja rajoituksia. He liikkuvat yöllä ulkona, salakuljettavat Raamattuja ja vierailevat salaisissa kirkoissa viidakon keskellä. Riskit ovat suuret, mutta vielä suurempi on heidän...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.