Intiasta saapuneilla videoilla RSS-ääriliikkeeseen kuuluvat hindut pahoinpitelevät kristittyjä, koska nämä kantavat Raamattuja ja kristillisiä tekstejä. Videolla he sytyttävät raamattukasan tuleen. Videot on kuvattu Etelä-Intiasta ja paikalliset kristityt  ovat vahvistaneet tapahtumat tosiksi. Raamattujen jakamista pidetään monissa Intian osavaltioissa ”rikollisena” yrityksenä käännyttää ihmisiä kristityiksi petollisin keinoin.

Ensimmäisellä videolla äärihindut kehottavat kristittyjä ”häipymään” ja syyttävät näitä ihmisten hyväksikäytöstä. He lisäävät, että kristityt ja heidän autonsa pitäisi polttaa, jotta heidän toimintansa loppuisi.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=CKgEtJwji18[/embedyt]

Toisella videolla kristityt jakavat opiskelijoille Raamattuja ja traktaatteja. Äärihindut kysyvät:  ”miksi he tekevät niin, kun kylässä ei asu Jeesuksen uskovia.” He syyttävät kristittyjä aivopesusta ja vakuuttavat, etteivät hindut ole tyhmiä eivätkä vaikene asiasta. He jatkavat sanomalla, että ihmisten kristityiksi käännyttämistä vastaan pitäisi olla laki. He myös sanovat hindumielisen lakimiehen olevan kohta tulossa paikalle. Taustalla vaikuttaa se tosiasia, että pääministeri Narenda Modin BJP-puolue tunnetaan hindunationalistisesta poliittisesta ohjelmastaan.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=snSaF5qcgcA[/embedyt]

Missään Etelä-Intiassa ei ole vielä lakia ”käännytystyötä” vastaan. Käytännössä kuitenkin evankeliointia ja Raamattujen jakamista vastustetaan. Vuotta 2017 on kuvattu traumaattiseksi Intian kristityille. Tuolloin Intiassa kirjattiin 351 viharikosta heitä vastaan. Evangelical Fellowship of India -nimisen järjestön raportissa mainitaan myös, että ”yhteisöllinen väkivalta” lisääntyi Intiassa viime vuonna 28%. Tuolla nimellä Intian nykyhallitus kutsuu eri uskontojen edustajien välisiä yhteenottoja.

Intia on kristittyjen vainoa mittaavan World Watch -listan sijalla 11. Tilanne on heikentynyt viime vuosina merkittävästi. 

Lähde: World Watch Monitor

Open Doorsin muita videoita Intiasta

[embedyt] https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PLwmtNn61RMYnHVWJvEGLHWX6g4yW1u9PN[/embedyt]

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.