Lehdet
28.08.2020

Yksi kohtaaminen voi muuttaa kaiken

Tässä lehdessä kerrotaan syyrialaisesta Alyasta, jonka elämän yksi kohtaaminen muutti. Lyhyessä kohtaamisessa saatu käyntikortti oli muslimiperheenäidin ainoa toivo kriisin keskellä. Sen lisäksi, että Alya sai tuon kontaktin kautta ajallisen avun, hän sai kuulla iankaikkisesta Auttajasta.

Alyan kertomus muistuttaa meitä lyhyenkin kohtaamisen merkityksestä. Jumalan johdatuksessa tapahtuvat ihmisten kohtaamiset eivät ole turhia tai pelkkää sattumaa. Ne ovat mahdollisuus heijastaa Jumalan rakkautta.

Jeesus aikanaan kohtasi apua tarvitsevia ympärillään riippumatta näiden uskonnollisista käsityksistä, elämäntilanteesta tai yhteiskunnallisesta asemasta: Sokea mies, syrjitty spitaalinen, syntinen nainen, epärehellinen tullimies, kuolemansairaan lapsensa puolesta apua pyytänyt roomalainen sotilas ja moni muu kohtasivat Jeesuksen. He saivat ajallista apua mutta myös elämälleen uuden suunnan.

Jeesuksen rakkauden kohtaaminen ei ainoastaan tuo apua ajallisiin ongelmiin vaan tarjoaa ratkaisun ihmisen suurimpaan avuntarpeeseen: syntien anteeksiantamukseen, sen tuomaan sisäiseen elämän iloon ja iankaikkisen elämän osallisuuteen.

Koronakriisin keskellä ihmiset ympäri maailmaa kaipaavat apua ja kyselevät elämän perustaa. Open Doors tukee esimerkiksi muslimimaissa seurakuntia, jotka pyyteettömästi auttavat näitä etsijöitä. Kristillinen käytännön rakkaus ja sanoma anteeksiantamuksesta puhuttelevat ja saavat aikaan muutoksen. Rukoilemalla, toimimalla tai tukemalla Open Doorsin työtä olet mahdollistamassa tämän.

Oletko sinä pysähtynyt kohtaamaan Ylösnousseen tänään? Hän on kohdattavissa edelleen Raamatun ja rukouksen kautta. Entä keitä muita olet kohdannut tänään? Minkälaisen jäljen sinun kohtaamisesi on jättänyt heihin? Koronarajoitusten keskellä pieni viesti, puhelinsoitto tai ystävällinen ele voi heijastaa rakkautta lähimmäisen sydämeen. Maailmanmuutos lähtee pienistä kohtaamisista.

– Miika Auvinen