30 päivää rukousta Afganistanin puolesta, Hartaudet
20.02.2022

Viikko 4: Herra on minun sotalippuni

”Herra, teidän Jumalanne, on teidän kanssanne. Hän sotii teidän rinnallanne vihollisianne vastaan ja auttaa teidät voittoon.” (5. Moos. 20:4)

Vaikka Afganistanin tämänhetkinen tilanne on masentava, Jumala vakuuttaa meille, että taistelu on Hänen.
2. Mooseksen kirjan 17. luvussa Mooses ja Joosua johtivat Israelin kansan taisteluun amalekilaisia vastaan. Kun Mooses piti koholla Herran sauvaa, Joosua ja israelilaiset olivat voitolla. Kun Mooses päästi kätensä vaipumaan, amalekilaiset olivat voitolla. Kun Mooses väsyi, Aaron ja Hur kannattelivat hänen käsivarsiaan kummaltakin puolelta. Voiton jälkeen Mooses rakensi alttarin Herralle ja antoi sille nimeksi ”Herra on minun sotalippuni”, koska Jumala oli antanut heille voiton.
Hana, eräs Open Doorsin kumppaneista Afganistanissa, kuvaa kuinka hän haasteista huolimatta on nähnyt alueella palasia Jumalan voitosta:
”Viimeisen 20 vuoden aikana vaino on jatkunut. Se ei ole vähentynyt, vaan saavuttanut uusia huippuja. Maassa on ollut hyvin vähän tai ei ollenkaan tilaa keskustella uskonnonvapaudesta. Niitä, jotka ovat uskoneet Jeesukseen ja seuranneet häntä, on vainottu uskonsa takia. Vaino on lisääntynyt, mutta niin on myös vapaus ja mahdollisuus saada tietoa – ja 20 vuoden ajalta sitä on paljon.”
Kun rukoilemme Afganistanin puolesta, muista että Mooses ja Joosua eivät voittaneet joukkojensa voiman tai erinomaisen taistelutaktiikan vuoksi. He voittivat vain siksi, että he taistelivat Jumalan sotalipun alla.