Videot ovat vaikuttava keino kertoa vainotuista kristityistä. Open Doors tuottaa viikoittain uutta videomateriaalia.

Tällä palstalla haluamme esitellä niitä ja rohkaista sinua oppimaan lisää vainotuista kristityistä lyhyiden videoiden kautta

8-vuotiaan syyrialaisen Apon isä siepattiin kuusi vuotta sitten

YouTube video

Jina ei ole kuuteen vuoteen tiennyt, missä hänen puolisonsa Rober on. Heidän poikansa Abraham oli vain yksivuotias, kun hänen isänsä siepattiin, koska hän oli kristitty. Abraham ei muista isäänsä mutta tuntee hänen poissaolonsa joka päivä. Hän ei pystynyt puhumaan kolmeen vuoteen isän sieppauksen jälkeen.

Abraham, tuttavallisemmin Apo, on yhä ahdistunut ja sanoo joka ilta äidilleen: ”Hyvää yötä. Rakastan sinua tosi paljon. Älä jätä minua.” Jinan ja Abrahamin lisäksi Open Doors auttaa kumppaneidensa kautta tuhansia kristittyjä Lähi-idässä.

Toivoa Lähi-itään – Pastori Abdalla Syyriasta perustaa Toivon keskuksia sinun tuellasi

YouTube video

”Meidän on rohkaistava kristittyjä pysymään maassa. Kirkkona haluamme olla ihmisten lähellä ja apuna. Haluamme parantaa Aleppon ja Syyrian tulevaisuutta. Kirkkoni, yksi monesta Toivon Keskuksesta, etsii koko ajan uusia tapoja auttaa ihmisiä. Voimme esimerkiksi avustaa jonkun projektin käynnistämisessä tai antaa mikrolainan pienyrityksen perustamiseen.”

Open Doorsin kumppanien avustaman Georgen kuulumisia sodan runtelemasta Syyriasta

YouTube video

Sodan aikana George ei voinut työskennellä Syyriassa. Hän joutui jättämään perheensä ja lähtemään ulkomaille töihin. Hän sanoo: ”Kuuntelin uutisia kauhuissani. Perheeni oli talon pohjakerroksessa eikä uskaltanut nukkua kunnolla.”

George sai kirkolta rahaa, jonka avulla hän avasi liikkeensä uudelleen ja saattoi palata perheen luo Aleppoon. Nyt perhe tulee toimeen hänen tuloillaan.

Open Doorsin Youtube-kanava

Jokaisen Open Doors -videon ohessa on punainen Tilaa-nappi. Toisin kuin miltä se kuulostaa, et sitoudu maksamaan mitään painamalla sitä. Kyseessä on yksinkertaisesti tapa seurata Open Doorsin kanavaa helposti. Tilauksen jälkeen napin viereen ilmestyy kellon kuva, josta saa päälle Open Doors -kanavan ilmoitukset. Sitä painamalla saat ilmoituksia tilattujen kanavien uusista videoista ja toiminnasta. Suosittelemme, että tilaat Open Doorsin kanavan ja laitat ilmoitukset päälle.

Lisää Open Doorsin tuottamia, informatiivisia ja ajankohtaisia videoita: https://youtube.com/opendoorsfinland

Vuoden 2020 World Watch -lista kiteyttää Open Doorsin tutkimuksen maista, jossa kristittyjä vainotaan ankarimmin. Raportti julkaistaan 15.1.2020.