Lehdet
06.09.2018

Verta Raamatulla Intiassa

Bahia (nimi muutettu) on 22-vuotias raamattukoululainen Intiasta. Naisen elämä kristittynä on ollut vainoa täynnä. Pahoinpitelyistä huolimatta hänen tahtonsa levittää evankeliumia ei horju. Sinun avullasi Bahiaa ja hänen kaltaisiaan kristittyjä voidaan auttaa Intiassa vainon keskellä.

Bahia on kaunis, hänen katseensa on suora ja vilpitön. Haastattelussa hän istuu kädet sylissä, jalat sievästi ristissä ja kuuntelee, mitä häneltä kysytään.

Juosten pakoon

Bahia kertoo sillasta, jonka yli hän juoksi kyläläisten ajaessa häntä takaa. Hän putosi veteen ja menetti tajuntansa. Kyläläiset nostivat hänet takaisin sillalle, jossa he hakkasivat hänet.

Bahia oli ollut uskossa lähes seitsemän vuotta, mutta hänet hakattiin sen takia ensimmäistä kertaa. Kotikylässä oli aiemmin viisi kristittyä perhettä, mutta yksi kääntyi hinduiksi painostuksen seurauksena. Perheen 16-vuotias poika pysyi kuitenkin salassa Jeesukselle uskollisena, ja Bahia rukoili joskus hänen kanssaan.

Bahialle Jeesuksen seuraaminen on ainoa vaihtoehto. Jumala oli vapauttanut hänet pahojen henkien vallasta. Bahian tultua uskoon hänen veljensä sairastui niin pahoin, etteivät lääkärit voineet auttaa. Äiti pyysi tytärtään rukoilemaan, ja veli parani. Tämän seurauksena myös äiti tuli uskoon, mutta veli ja isä eivät. Bahiaa ja hänen äitiään syytettiin hindulaisuuden hylkäämisestä.

Tilanne vaikeutui entisestään, kun eräs kylän naisista kuoli ja kristittyjä syytettiin siitä. Kristityt karkotettiin kylästä, ja he pakenivat juosten metsään. Seuraavan yön he viettivät läheisen kaupungin kirkossa.

Sanoista teoiksi

Seuraavana päivänä kristityt palasivat kyläänsä. Heistä puhuttiin pahaa, mutta viha ei aluksi näyttänyt muuttuvan väkivallaksi. Viikon kuluttua Bahia kuitenkin pahoinpideltiin.
Bahia revittiin ulos kotoaan Raamattu kädessä. Sekä naiset että miehet löivät häntä kaikkialle. Verta vuotava Bahia yritti suojella Raamattua toisessa kainalossaan. Joku kuitenkin repi Raamatun häneltä ja uhkasi polttaa sen. Bahia vastasi, että hänelle saisi tehdä mitä vain, mutta ei Raamatulle. Kun hänet raahattiin kylän läpi, hän näki mielessään Jeesuksen matkalla Golgatalle.

Pahoinpitelyn jälkeen

Lopulta tajunsa menettänyt Bahia heräsi metsässä. Hänen äitinsä, joka oli myös pahoinpidelty, oli tuonut hänet sinne turvaan. Sinne tulivat myös kylän muut kristityt. Yksi heistä soitti poliisille. Poliisit saapuivat vasta myöhään yöllä. Poliisit yksinkertaisesti totesivat, että kyläläisten tulisi elää sovussa, ja lähtivät pois.

Muutama päivä myöhemmin kyläläiset kävivät taas väkivaltaisiksi. He kutsuivat kristityt kokoukseen, ja kun kristityt eivät suostuneet luopumaan uskostaan, toiset raivostuivat. He uhkailivat ja käskivät uskovien jättää kylän. Heidän mukaansa kristityt kuuluivat ulkomaille.

Bahian ratkaisu

Tällä kertaa kristityt lähtivät kylästään kuukausiksi, kunnes eräs poliisi auttoi heitä ja kyläläiset suostuivat heidän paluuseensa. Bahia ei kuitenkaan palannut, vaan lähti raamattukouluun.

”Kun meidät karkotettiin kylästä, minut uhattiin raiskata tai tappaa, jos palaisin. Kylän ongelmia ei ole ratkaistu. Haluan käyttää aikani oppiakseni lisää Jumalasta, niin että jonain päivänä voin palata jakamaan ilosanomaa. Olen luvannut sen äidilleni”, hän kertoo suunnitelmistaan.

”Haluan kertoa Jeesuksesta”

”Toivon sydämeni pohjasta, että saan vielä julistaa Jumalan Sanaa. Haluan kertoa kaikille, ettei Jeesus kuollut vain ulkomaalaisten puolesta, vaan kaikkien puolesta”, Bahia kertoo ja jatkaa: “Tämä sanoma koskee sekä minun kyläni ihmisiä että kaikkia Intian ja koko maailman ihmisiä,” Bahia toteaa.

Bahialle Jumalan Sana oli kallisarvoisempi kuin hänen oma henkensä. Hän ei kuitenkaan olisi selvinnyt ilman apua. Open Doors -järjestön kanssa yhteistyössä olevat intialaiset kristityt löysivät hänet, kun hän oli vailla elämän perustarpeita. Tuki oli hänelle ratkaisevan tärkeää. Hänellä ei ollut rahaa eikä vaatteita.

Bahialla on viesti meille, joiden tuella Intian vainottuja kristittyjä autetaan: ”Älä pelkää, jos joudut vainon kohteeksi. Se on osa kristityn elämää. Se on etuoikeus. Älä sure tai menetä rohkeuttasi.”

Bahia pyytää kristittyjä rukoilemaan, että Jumala auttaisi häntä toteuttamaan näkynsä Jumalan Sanan julistamisesta. Hänen näkynsä koskee erityisesti oman kylän väkeä mutta myös kaikkia muita, jotka vastustavat kristinuskoa. Lisäksi hän toivoo kovasti, että hänen isänsä ja veljensä tulisivat uskoon.

Hetki täynnä lämpöä, tulevaisuus täynnä toivoa

Mennessämme ottamaan kuvia Bahia oli hermostunut. Kun paikallinen kristitty nainen halasi häntä, Bahia rentoutui ja hymyili. Oli kuin aurinko olisi tullut esille pilvien takaa. He tuskin huomasivat kameran räpsähdystä. Hetki oli täynnä rakkautta ja lämpöä. Jeesus oli läsnä. Vaino oli vain kaukainen muisto.

Open Doorsin halu auttaa Intiassa

Sinun tukesi avulla voimme auttaa kristittyjä eri puolilla Intiaa pitämään huolta kärsivistä veljistään ja sisaristaan. Autamme Intian vainottuja kristittyjä toimittamalla heille Raamattuja ja kristillistä kirjallisuutta, pitämällä huolta heidän perustarpeistaan ja kouluttamalla heitä. Työmme kautta he saavat myös oikeusapua.