Lehdet
06.09.2018

Jumala ei jätä vainottuja Intiassa

Hindu-kylässä asunut Tilak kääntyi kristityksi ja hänen johdollaan uskon löysi 40 perhettä. Kylässä alkoi kiihkeä vastustus. Tilakia syytettiin aivopesusta ja kristinuskolla myrkyttämisestä, joten hänet päätettiin tappaa.

Hindut saivat tuekseen alueella toimivat väkivaltaiset vallankumoukselliset maolaiskommunistit, naxaliitit. He saavat kyläläisiltä ruokaa, ja poliisi turvaa heidän toimintaansa. Siksi he tekevät, mitä kyläläiset pyytävät.

Naxaliitit kidnappasivat Tilakin ja veivät syrjäiselle alueelle. Häntä kidutettiin niin pahasti, että lääkäri totesi hänet jo kuolleeksi, ja hänet heitettiin ojaan. Naxaliitit palasivat kylään nauraen ja ilkkuen. He ilmoittivat Tilakin uskonveljille, että heidän Jeesuksensa on tapettu ja he voisivat hakea hänet haudattavaksi.

”HÄNEN JUMALANSA ON MEITÄ VOIMAKKAAMPI”

Tilak löydettiin elottomana ja hänet kannettiin kylään. Kaikkien yllätykseksi ja ihmeeksi hän heräsi. Paikalle tuli niin naxaliitteja kuin kylän hindujakin, jotka halusivat nähdä tapahtuneen. Herätessään Tilak kuuli, kuinka hänen ympärillään supistiin, että hänet tapettiin, koska hän uskoi Jeesukseen.

Jumalan ihmeellinen vaikutusvalta

Tilak jatkoi saarnaamistaan ja kylän hindut vainoamistaan. He pyysivät naxaliiteilta uudelleen apua vainoamiseen, mutta nämä kieltäytyvät, koska näkivät Tilakin Jumalan olevan heitä voimakkaampi.

Kylän hindut jatkoivat kuitenkin vainoa. Tilak kesti vuoden, mutta sitten hänen oli perheensä kanssa pakko paeta. Karmeat kokemukset pysyivät muistissa, eikä hän halunnut perheensä kokevan enää samaa. Jumalaan luottaen he pääsivät toiseen osavaltioon, ja heille järjestyi jonkinlainen toimeentulo uskonveljen pikku majassa. Tämä muurari oli käynyt Tilakin kylässä ja kuullut hänen saarnojaan. Tuo mies tunnisti Tilakin ja tarjosi puolet majastaan Tilakille ja hänen perheelleen. Tilak koki tämän todellisena Jumalan huolenpitona. He olivat paenneet ottamatta mitään mukaansa.

“Emme saa olla pettyneitä”

Paikalliset Open Doors -yhteistyökumppanit saivat Tilakiin yhteyden ja pystyivät auttamaan perhettä perustarpeiden kanssa. Tilak pääsi myös osallistumaan OD-yhteistyökumppaneiden järjestämään Valmistautuneena vainoon -seminaariin, jossa osallistujia rohkaistiin jatkamaan kutsumustaan.

Seminaarista on kulunut jo muutama vuosi, Tilak ja hänen perheensä kärsivät saamistaan traumoista. Uudessa kylässään he eivät uskalla puhua avoimesti muille tai julistaa evankeliumia.

”Emme ole pettyneitä, ei Jumala meitä jätä. Hänellä on meille jokaiselle suunnitelma. Jos Jumala ei välittäisi meistä, emme olisi saaneet kaikkea sitä apua, mitä ihmisiltä ja Open Doorsilta saaneet,” Tilak kertoo.

”Pidän mielessäni erityisesti sen, mitä opin seminaarissa: Jumala haluaa aina olla kanssamme. Kun joudumme kärsimään, se tapahtuu Jumalan kunniaksi. Kerran taivaassa ei enää ole kipua eikä surua. Täällä Herra tukee meitä.”

Tukea, apua ja vahvistusta uskolle

Vaikka Tilak ja hänen perheensä eivät pysty jatkamaan kutsumustaan ja he joutuvat taistelemaan päivittäisen toimeentulonsa eteen, heidän uskonsa kestää. ”Haluan kiittää jokaista auttanutta; rukoilemme teille runsasta Jumalan siunausta”, sanoo Tilak kiitollisena. 

Open Doors ja Intia

OD-yhteistyökumppanit pitävät yhteyttä Tilakiin ja hänen perheeseensä. He auttavat toipumisessa ja tukevat perhettä hengellisesti sekä taloudellisesti.

Alueen kristityt tarvitsevat rukousta ja tukea. Äärihindujen kannatus on kasvussa. Joillain syrjäisillä alueilla paikalliset hindut tekevät yhteistyötä aseistettujen naxaliittien kanssa, jotka saattavat yllytettyinä tai lahjottuina tappaa kenet tahansa. OD auttaa paikallisten yhteistyökumppaneiden kautta tällaisten kristittyjen uhrien perheitä. He auttavat Valmistautuneena vainoon -seminaarien järjestämisessä ja vahvistavat vainottuja kristittyjä säilyttämään uskonsa äärimmäisen koettelevina aikoina.