Yleinen
25.06.2021

Vastoinkäymiset ovat uskonelämämme haasteita – ilman taisteluja ei olisi voittoja

Operaatio Helmi oli todellinen ihme. Se ei kuitenkaan ollut vain yksi suuri ihme vaan sarja pienempiä ihmeitä. Jokaiseen askeleeseen ja jokaiseen tapahtumaan näytti liittyvän yliluonnollinen elementti.

Kun Operaatio Helmi oli suoritettu ja sitä myöhemmin arvioitiin, sitä kutsuttiin “suureksi” ihmeeksi. Matkan varrella oli kuitenkin paljon vastoinkäymisiä voitettavana, ennen kuin tuo ihme saattoi tapahtua.

Projektin visionääri Doug Sutphen oli vahva uskon mies. Kun Jumala puhui hänelle, hän otti viestin vastaan ja uskoi, että Jumala veisi asian päätökseen. Hän ei uskonut sokeasti vaan tutki Raamattua löytääkseen sieltä esimerkkejä ja periaatteita.

Häneen vaikutti erityisesti Nehemian tarina Vanhassa testamentissa. Nehemia sai näyn ja kutsun rukoushetkiensä aikana. Ensin hän tutustui asioihin, ja sitten hän toimi vahvoin valtuuksin.

Vastoinkäymiset ovat uskonelämämme haasteita. Nehemialla oli monta parjaajaa ja arvostelijaa, mutta hän keskittyi Jumalan lupauksiin ja käsillä olevaan tehtävään.

Myös apostoli Paavalilla oli monia vastustajia. Hän kertoi kuningas Agrippalle, ettei hän “voinut olla tottelematta taivaallista näkyä” (Apt. 26:19), vaikka sen takia hänen vihollisensa yrittivät toistuvasti surmata hänet.

Vastoinkäymiset ovat uskonelämämme haasteita.

Hengellinen taistelu

Kun eräs Open Doorsin yhteistyökumppani vieraili keskellä suuria vaikeuksia elävän kuubalaisen pastorin luona, hän kysyi, eikö tämä halunnut luovuttaa vastoinkäymisten vuoksi. Pastori hymyili ja vastasi, että ilman taisteluja ei voisi olla voittoja.

On olemassa sanonta, että se mikä ei tapa, vahvistaa. Amy Carmichael, joka viime vuosisadalla palveli Intiassa yhtäjaksoisesti 55 vuotta, on sanonut: “Meillä on koko ikuisuus aikaa juhlia voittoja, mutta vain muutama lyhyt hetki voittaa niitä, ennen kuin aurinko laskee.”

Me elämme ja työskentelemme keskellä hengellistä taistelua, jossa vastakkain ovat valon valtakunta ja pimeyden valtakunta. Vihollisemme saatana haluaa saada meidät lankeamaan, mutta tehtävämme on taistella noita esteitä vastaan ja “juosta sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen” (Hepr.12:1–2).

Ilman taisteluja ei ole voittoja.

Pue yllesi Jumalan taisteluvarustus

Meillä on koko Jumalan taisteluvarustus apunamme. Siksi juoksemme, kävelemme tai seisomme uskossa, emme näkemisessä, vastoinkäymisistä huolimatta ja erityisesti niitä kohdatessamme. Standing Strong Through The Storm (Vahvana myrskyssä) -hartausohjelmaamme kuuluu rukous, jonka jaamme osallistujille ja jonka toivomme heidän rukoilevan joka aamu. Se on vahva rohkaisu vihollisen tiellemme asettamia vastoinkäymisiä vastaan:

“Taivaallinen Isä, sotilaasi valmistautuu taisteluun.
Tänään julistan voittoa saatanasta pukemalla ylleni Jumalan koko taisteluvarustuksen!
Kiinnitän vyökseni totuuden. Anna minun seistä vahvana Sanasi totuudessa, niin etten joutuisi saatanan valheiden uhriksi.
Pukeudun vanhurskauden haarniskaan. Anna sen suojata sydäntäni pahalta, niin että säilyn pyhänä ja puhtaana Jeesuksen Kristuksen veren suojissa.
Sidon jalkaani rauhan kengät. Auta minua julistamaan evankeliumia niin, että sinun rauhasi loistaa minun kauttani kaikille, joita kohtaan.
Otan uskon kilven, jolla voin sammuttaa saatanan palavat epäilyksen ja petoksen nuolet ja pystyn vastustamaan hengellistä tappiota.
Otan pelastuksen kypärän. Anna mieleni keskittyä sinuun, jotta saatana ei saa valtaa ajatuksissani.
Otan käteeni Hengen miekan. Auta minua käyttämään Sanasi kaksiteräistä miekkaa saadakseni vallan vihollisen yli.
Uskon kautta sotilaasi on pukenut koko taisteluvarustuksen ylleen. Olen valmis elämään tämän päivän hengellisessä voitossa.

Aamen.”

Vastoinkäymiset kuuluvat jokaisen uskovan elämään. Täällä Suomessa uskonelämämme vastoinkäymiset voivat olla erilaisia kuin niissä maissa, joissa uskovia vainotaan väkivaltaisesti. Vastoinkäymisten luonteesta riippumatta kaikki kristityt tarvitsevat ylleen Jumalan koko taisteluvarustuksen.

Jumalan taisteluvarustus (Ef. 6:13–17) suojaa meitä taistelussa vihollista vastaan.

Katso video