VAINOT OVAT OSA HEIDÄN ELÄMÄÄNSÄ

NÄMÄ VELJEMME JA SISAREMME PÄÄTTÄVÄT SEURATA JEESUSTA HUOLIMATTA HINNASTA

Jeesus varoitti opetuslapsiaan vainoista, mikä tuntui heistä varmasti pelottavalta. Hän sanoi, että vainoista tulisi osa opetuslasten elämää. Mutta Jeesuksella oli heille myös lupaus:

“Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.” (Joh.16:33)

Jeesuksen lupauksen mukaan ne, jotka kokevat Hänen tähtensä suuria koettelemuksia, saavat myös omistaa Hänen rauhansa ja toivonsa. Herra usein tarjoaa näitä lahjojaan toisten ihmisten, Kristuksen ruumiin jäsenten, välityksellä. Sinun tukesi on ollut näitä rauhan ja toivon lahjoja vainotuille kristityille.

 

MOMINA (“Afrikan sarvi”)

Kun somalitaustainen Momina tuli uskoon, hänen perheensä hylkäsi hänet ja hänen kuusi lastaan. Heillä ei ollut ruokaa eikä asuntoa. Mutta hänellä oli ensimmäistä kertaa elämässään sisäinen rauha.

Sinun tukesi avulla hänestä on tullut somalikirkon jäsen. “Tukesi auttoi minua, kun olin aivan lopussa ja minusta tuntui, ettei minulla ollut ketään vierelläni. Luulin, että näkisin lasteni kuolevan yksi toisensa jälkeen, tai kaikkien samalla kertaa. Ilman tukeasi olisimme kaikki kuolleet suruun, nälkään ja janoon.”

“Jumala siunatkoon kaikkia, jotka välittävät meistä – heitä, jotka ovat vastaanottaneet Jeesuksen ennen meitä ja seisovat nyt rinnallamme.”

 

IJANADA (Nigeria)

Ijanadalla on yksivuotias tytär Warasini. Tytär ja hänen vanhempi veljensä Luka syntyivät Ijanadan lähes nelivuotisen Boko Haram-vankeuden aikana.

Ijanada oli vain 14-vuotias, kun hänet kidnapattiin kotikylään tehdyn hyökkäyksen aikana. Hänet otettiin orjaksi ja jossain vaiheessa hän joutui naimisiin. “Tulin raskaaksi, ja heti poikani syntymän jälkeen tulin uudelleen raskaaksi. Koin hyvin paljon kärsimystä, nälkää, kaltoinkohtelua ja tuskaa.”

Eräänä yönä vuonna 2018, kun Ijanda oli noin toisella kuulla raskaana, hän pakeni. “Otin Lukan ja aloin juosta metsään taakseni katsomatta. Juoksin koko yön.” Hän kohtasi sotilaan, joka auttoi häntä. Neljän kuukauden kuluttua hän sai jälleen nähdä perheensä. He ottivat hänet iloiten vastaan.

mutta Ijanadan kotikylän asukkaat kohtelivat häntä kaltoin. He pilkkasivat häntä ja eristivät hänen lapsensa joukostaan. Ijanada on päättänyt mitätöidä lastensa kokeman julmuuden osoittamalla näille ylitsevuotavaa rakkautta.

Open Doors-traumaohjelma auttaa Ijanadaa pääsemään irti katkeruudesta.

“En ymmärtänyt anteeksiantamisen merkitystä, mutta nyt tajuan sen ja olen päästänyt katkerista tunteista irti. Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka tukevat traumaohjelmaa. Saakoon Jumala edelleen avata ovia eteenne ja antakoon Hän teille viisautta auttaa monia muita.”

EDEN JA DAWIT (Etiopia)

Lyhyen elämänsä aikana Eden, 13 ja Dawit, 5, ovat nähneet enemmän kurjuutta kuin moni heidän ikäisensä lapsi. Silti he ja heidän äitinsä Hellen saivat nähdä, että Jumalan suunnitelmat ovat täydellisiä, ja että Hän pitää lupauksensa: Hän ei hylkää lapsiaan.

Ennen kuin kaikki muuttui, Eden, Dawit ja heidän vanhempi veljensä löysivät koulusta kotiin tullessaan useimmiten äitinsä sammuneena. Hän käytti huumeita ja alkoholia päivittäin lastensa nähden. Eräänä päivänä Hellen katsoi kristillistä tv-ohjelmaa ja alkoi katua. Hän vapautui kaikista riippuvuuksistaan.

Muu perhe, joka ei luottanut protestantteihin, vihastui. Perheen isä suuttui niin, että jätti vaimonsa sekä Edenin ja Dawitin. Vanhemman poikansa hän otti mukaansa. Isä ei hyvästellyt heitä eikä jättänyt yhtään rahaa perheelleen.

Perhe oli suurissa vaikeuksissa. Kaikki kyläläiset tiesivät, että Hellenistä oli tullut kristitty. He eivät halunneet antaa hänelle töitä. Perhe oli rahaton. Joinakin päivinä kullakin perheenjäsenellä oli ainoastaan puolikas “injera” (rieska) syötäväksi.

Open Doors kuuli heidän tilanteestaan ja pystyi auttamaan heitä sinun tukesi avulla. Open Doors auttoi Helleniä perustamaan pienen yrityksen perheen toimeentuloa varten ja maksoi lasten koulumaksut. Koulupuvut, jotka heillä on yllään kuvassa, on hankittu sinun tuellasi.

“Luulin, että kuolisimme. Kiitos tuestanne! Jumala teitä siunatkoon! Rauha vallitsee nyt kodissani, ja Jumala on siunannut myös yritystäni. En voi kyllin kiittää Häntä.”

PAUL (Eritrea)

Nelissäkymmenissä oleva Paul* pidätettiin eräänä päivänä ja häntä syytettiin hallituksen tunnustamien neljän uskonnollisen ryhmän ulkopuolisesta uskonnollisesta toiminnasta. Hän päätyi kaukaiseen vankilaan vuosikymmeneksi. Hän joutui elämään ilman riittävää ravintoa, hygieniaa ja lääkintää. Vapautuakseen hänen olisi tarvinnut vain allekirjoittaa lomake, mutta hän koki sen olevan oman uskon hylkäämistä. Niinpä hän ei allekirjoittanut.

Paul vapautettiin melko yllätten jokin aika sitten, ja nyt hän yrittää selvitä vankeusajan seurauksista. Hänen vanhempansa kuolivat hänen ollessaan vankilassa, perhe jatkoi elämäänsä ilman häntä ja hänen ikätoverinsa olivat edenneet elämässään. Kaiken tämän keskellä Paul on päättänyt keskittyä elämän hengelliseen puoleen. Hän tietää voivansa luottaa Jumalan huolenpitoon, aivan kuten vankilassakin. Jumala käyttää Open Doorsia auttaakseen Paulia.

 

 

ZOUNDJI (Keski-Afrikan tasavalta)

Viisissäkymmenissä oleva pastori Zoundji* toimii noin 200-jäsenisen evankelisen seurakunnan pastorina Keski-Afrikan tasavallan suurimmalla pakolaisleirillä. Leiri sijaitsee Bria-nimisen kylän alueella maan keskiosassa ja siellä asuu noin 30000 ihmistä. Suurin osa heistä on kristittyjä.

“Koemme olevamme paholaisen ja syvän veden välissä”, pastori kertoi Open Doorsin työntekijöille. Leirin asukkaat kamppailevat saadakseen tarpeeksi ruokaa, pysyäkseen puhtaina ja elääkseen tuotteliasta elämää. Leirin ulkopuolella useat ryhmittymät taistelevat alueen hallinnasta. Vaikka sen enempää muslimi- kuin animistikapinallisryhmätkään eivät halua evankeliumin leviävän alueella, pastori Zoundji kokee olevansa kutsuttu siihen. Sen vaatimasta hinnasta huolimatta.

Veljemme ja sisaremme tarvitsevat rukoustamme. Rukoile, että:

* Herra vahvistaisi heidän uskoaan ja antaisi heille syvää rauhaa ja toivoa.
* Jumala ravitsisi heitä fyysisesti ja henkisesti.
* Jumala käyttäisi heidän todistustaan tuodakseen muita Jumalan luo ja kirkastaakseen itsensä heidän elämässään ja seurakunnissaan.

Rukoilethan myös Open Doorsin työntekijöiden puolesta kaikkialla maailmassa, että he saisivat kirkastaa Jumalaa sekä vahvistaa ja rohkaista Hänen seurakuntaansa.