Uutiset
02.08.2022

Vainon ja kidutuksen alta itsenäiseen elämään

Open Doorsin yhteistyökumppaneiden avulla Maria* perusti oman vaateliikkeen, josta hän saa toimeentulonsa. Marian vahva usko Jeesukseen antoi hänelle voimaa taistella läpi vaikeiden aikojen.

Levoton sydän löysi rauhan Kristuksessa

Lähestymme Marian* kotia tiiviisti asutulla alueella kuumana kesäisenä iltana. Hän toivottaa meidät tervetulleeksi arkisessa asussa ja leveästi hymyillen. Nelikymppinen Maria on eronnut aviomiehestään ja asuu veljensä perheen kanssa.

Maria syntyi perheeseen, joka oli lähinnä nimellisesti kristitty. Hänet ja hänen kolme sisarustaan kasvatettiin elämäntapaan, jossa kristinusko oli läsnä enemmän teorian kuin käytännön tasolla. Mentyään naimisiin Mariasta tuli hinduperheen jäsen. Hänen aviomiehensä, appensa ja anoppinsa pakottivat hänet osallistumaan jokaiseen hindujuhlaan ja -rituaaliin.

Maria kertoo: “Vaikka synnyin ja kasvoin vain nimellisesti kristityssä perheessä, minusta tuntui epämukavalta suorittaa hindurituaaleja. Ellen olisi palvonut hindujumalia ja viettänyt hindujuhlia, aviomieheni olisi hakannut ja kiduttanut minua.”

Marian elämästä puuttui rauha ja turvallisuus. Ollessaan lyhyellä vierailulla vanhempiensa luona hän osallistui rukouskokoukseen, jossa hän otti Jeesuksen vastaan ja päätti seurata ainoastaan Häntä.

Käännekohdaksi Marian elämässä muodostui Johanneksen evankeliumin jae: “Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani.” (Joh.15:9.) 

“Rakastuin Jeesukseen ja löysin Hänestä loppumattoman ilon ja rauhan lähteen”, Maria kertoo. “Tuo jae auttoi minua ymmärtämään, mitä on Kristuksen loppumaton rakkaus. Jakeen kuultuani halusin heti ottaa Kristuksen vastaan Pelastajanani. Kiivaasti sykkivä sydämeni ja levoton mieleni rauhoittuivat ja vapautuivat, kun aloin kasvaa Kristuksessa.”

Maria tiesi, että hänen aviomiehensä ja appivanhempansa eivät hyväksyisi hänen kääntymystään Jeesuksen seuraajaksi. Hän kuitenkin palvoi Kristusta salaa omassa huoneessaan. Kuukausien ajan hän rukoili ja luki Raamattua suljettujen ovien takana. Ennen pitkää hänen aviomiehensä sai selville, mitä Maria teki ja että tämä oli hiljattain tullut uskoon.

Kuvassa on rajattu todella lähelle Marian kasvoja. Hänestä näkyy sivusta päin suu ja puoliksi toinen korva. Hänellä on yllään kelta-valkoinen paita.
Marian aviomies ja appivanhemmat eivät hyväksyneet hänen uskoaan.

Julmasta kohtelusta Jumalan antamaan vapauteen

Marian elämä muuttui tuskalliseksi. Häntä hakattiin ja kidutettiin ja hänet pakotettiin edelleen osallistumaan hindujumalien palvomiseen. Oli aikoja, jolloin Maria ei saanut ruokaa eikä vettä, ja jolloin hänen appivanhempansa syyttivät häntä valheellisin perustein saadakseen aikaan kuilun hänen ja hänen miehensä välille. Kun Maria kieltäytyi luopumasta Kristuksesta, hänen piti erota aviomiehestään ja muuttaa asumaan vanhempiensa luokse.

“Siedin aviomieheni ja appivanhempieni aiheuttamaa kipua ja kärsimystä, koska pelkäsin ihmisten reaktioita. Perhe uhkaili minua jatkuvasti ja käski minun jättää Kristuksen ja noudattaa heidän vaatimuksiaan. Rukoilin Jumalaa suojelemaan minua ja osoittamaan minulle laupeuttaan. Uskon, että selvisin noista kovista ajoista vain Hänen armonsa avulla. Kun aviomieheni näki, etten lakannut rakastamasta Jumalaa, hän varoitti minua sanoen, että minun täytyy luopua joko Kristuksesta tai hänestä. Kun en nähnyt mitään ulospääsyä, päätin roikkua Kristuksessa ja vapauttaa itseni suhteesta, jossa minua kohdeltiin huonosti. En kadu päätöstäni. Sen sijaan rukoilen, että aviomieheni ja hänen perheensä saisivat kokea Jumalan rakkauden.”

En pelkää elämän taisteluja, sillä Jumala pitää minusta huolen.

Maria

Marian vanhemmat yrittivät pakottaa tytärtään asumaan aviomiehen kanssa, mutta hänen veljensä ja siskonsa suojelivat häntä. Maria muutti asumaan veljiensä perheiden luo. Marian todistuksen innoittamana hänen sisaruksensa ottivat Jeesuksen vastaan ja koko sisarussarja alkoi käydä yhdessä kirkossa.

”Mikään ei voita rakkauttani Jumalaan”

Marialta puuttui peruskoulutuksen jälkeinen jatkokoulutus, joten hänen oli vaikea löytää työtä. Hänen piti elää sisarustensa varassa, mikä vaivasi häntä jatkuvasti ja sai hänet etsimään töitä entistä innokkaammin. Lopulta paikallisesta tehtaasta löytyi työpaikka, mutta pian Maria joutui luopumaan siitä.

“En voinut jatkaa, koska minun olisi pitänyt lakata käymästä kirkossa sunnuntaisin. En voi korvata Jumalan kanssa vietettyä aikaa millään muulla. Kristus ja Hänen rakkautensa ovat kaikkeni, eikä mitään tässä maailmassa voi verrata Häneen.”

Kuvassa on vaatteita kasseissa.
Oma vaateliike tuo Marialle toimeentulon.

Toimeentulon lähde löytyi Open Doorsin avulla

Open Doorsin yhteistyökumppanit saivat tietää Marian todistavan Jeesuksesta ja tapasivat hänet. Kuultuaan hänen taistelustaan ja huolistaan he antoivat hänelle materiaalia vaateliikettä varten. Tuen avulla Maria pystyi avaamaan vaateliikkeen kotonaan ja saamaan työstään riittävän toimeentulon.

”Olen todella onnellinen ja kiitollinen Jumalalle siitä, että Hän jatkuvasti muistuttaa minua suuresta rakkaudestaan minua kohtaan, ja se rakkaus ei koskaan lopu. En olisi ikinä voinut kuvitella, että minulla olisi vaateliike ja että pystyisin ansaitsemaan oman toimeentuloni. Kykenen nyt paitsi huolehtimaan itsestäni myös antamaan apua sisaruksilleni. Samalla pystyn säästämään osan tuloistani tulevaisuuttani varten”, Maria iloitsee.

Hän siteeraa Jesajaa (41:10): “Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi – minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.” 

”Luotan nyt itseeni ja suuntaudun tuon jakeen mukaan”, Maria sanoo. “On selvää, että Jumala on vahvistanut minua. Hän ei ole ole koskaan hylännyt minua, vaan jokaisessa vaikeassa tilanteessa Hän on puolustanut minua.”

Kun asiakkaat tulevat ostamaan vaatteita Marian liikkeestä, hän käyttää tilaisuutta hyväkseen todistaakseen Jeesuksesta ja rakkaudestaan Jumalaan. Hänen sisaruksiaan innostaa ja rohkaisee Marian itsenäisyys ja kyky ansaita toimeentulonsa. 

Maria osallistuu aktiivisesti kirkon toimintaan, kuten viikoittaisiin kokouksiin, ja johtaa naisten ryhmää. Hän pyytää esirukousta, että saisi jatkaa liiketoimintaansa, kasvaa Kristuksessa ja palvella Häntä uskollisesti. Maria haluaa elää esimerkillistä elämää sekä rohkaista ja vahvistaa yksinäisiä naisia pitämään kiinni Kristuksesta vaikeina aikoina ja kokemaan ihmeitä, joita Hänellä on itse kunkin varalle.

*nimi muutettu

Katso video