Uutiset
26.07.2022

Geetika kiittää Open Doorsin yhteistyökumppaneita avusta kertoessaan, kuinka hän löysi pelastuksen Jeesuksessa

Seuraava katkelma on Open Doorsin yhteistyökumppanin Saritan kirjoittama. Hän vieraili Geetikan, kahden lapsen yksinhuoltajaäidin luona, joka myy vihanneksia kadulla ansaitakseen vaatimattoman toimeentulon perheelleen. Geetika tuli uskoon löydettyään lohdun Jeesuksessa, joka on johdattanut häntä elämän taisteluissa ja parantanut hänen sairautensa. Nyt Geetika pitää kiinni uskostaan silloinkin, kun yhteisö pilkkaa häntä. Nähtyään Geetikan taistelun, Open Doorsin yhteistyökumppanimme antoi hänelle vihanneskärryt, joiden avulla hän pystyy myymään vihanneksia suuremmalle asiakaskunnalle ja olemaan omavaraisempi.

Geetika on hauras, pienikokoinen nainen. Oranssinvärinen dupatta (intialainen huivi) päässään hän toivottaa minut tervetulleeksi pikkuruiseen kotiinsa. Huoneen ainoana kalusteena on hutera, pieni sänky. Lattialla on hella, ja suurin osa keittiötarvikkeista on aseteltu siististi sängyn alle. Geetikan silmät näyttävät väsyneiltä, mutta hänen hymynsä on säteilevä.

Geetika näyttää onnelliselta. Kun kysyn, mitä hänen elämäänsä kuuluu, hän vastaa täysin luottavaisesti: ”Jumala on täyttänyt kaikki tarpeeni. En voisi olla kiitollisempi. Oli aika, jolloin jouduin taistelemaan saadakseni kokoon aterian lapsilleni ja itselleni, mutta Jumala on nostanut meidät jaloillemme.”

Usko antoi rauhan ja terveyden

Kun kysyn, millaista on olla kahden lapsen yksinhuoltajaäiti, Geetika vastaa: ”Ennen kristityksi tuloani minulla oli paljon ongelmia. Mieheni oli juoppo, ja hän jätti minut ja lapseni vuosia sitten. Toimin päivätyöläisenä elättääkseni itseni ja lapseni, mutta ansioillani ei ollut siunausta. Ne eivät koskaan riittäneet.” Tuohon aikaan Geetika kohtasi Jeesuksen.

”Olin hyvin surullinen ja sairastin jatkuvasti. Tuolloin veljeni kertoi minulle Jeesuksesta. Hän vei minut mukaan rukousryhmään, jossa puolestani rukoiltiin säännöllisesti. Kun ihmiset rukoilivat puolestani, tunsin taivaallista rauhaa, ja alettuani itse rukoilla näin ihmeitä tapahtuvan.”

Olin hyvin surullinen ja sairastin jatkuvasti. Tuolloin veljeni kertoi minulle Jeesuksesta. Hän vei minut mukaan rukousryhmään, jossa puolestani rukoiltiin säännöllisesti. Kun ihmiset rukoilivat puolestani, tunsin taivaallista rauhaa, ja alettuani itse rukoilla näin ihmeitä tapahtuvan.

Geetika

Myöhemmin Geetika löysi seurakunnan, jonka yhteydessä hän kasvoi uskossa. ”Löysin muutaman kristityn perheen, jotka rohkaisivat minua ja rukoilivat puolestani, kun lannistuin vaikeuksieni keskellä. Jumala siunasi minua, ja liiketoimeni alkoivat sujua paremmin. Myös sairauteni katosivat”, Geetika kertoo.

Geetika istuu kodissaan.
Geetika istuu kodissaan.

Uskon avulla läpi vastustuksen

Kuitenkin Geetika on joutunut kohtaamaan myös paljon vastustusta uskon matkallaan. Hän kertoo:

”Luulin, että olin kokenut riittävästi vaikeuksia elämässäni ja että kaikki muuttuisi hyväksi tultuani Jeesuksen luo, mutta eivät asiat niin menneet. Kohtasin pilkkaa ja arvostelua uskoni tähden. Täytyy kuitenkin sanoa, että kokemani vastustus ei ollut mitään verrattuna sen elämän surkeuteen, jota olin elänyt ilman Jeesusta. Jeesuksen kanssa olin valmis kohtaamaan mitä tahansa. Mikään ongelma ei ollut liian iso. Tiedän ihmisten puhuvan paljon väärää kristityistä ja Jeesuksesta, mutta en välitä siitä. Tiedän vain, että sain parantua ja että elämäni on täynnä rauhaa, jollaisesta en ennen tiennyt. Kun ihmisten kritiikki saa minut surulliseksi tai kun sairastun, pyydän tytärtäni lukemaan Raamattua. Sitten soitan pastorille ja pyydän häntä rukoilemaan puolestani.”

Geetika lisää hiljaa: ”Rukoilen itsekin, mutta en osaa rukoilla pitkiä rukouksia. Rukoukseni ovat lyhyitä, mutta tiedän Jumalan kuulevan minua. Koen parantumista aina kun huudan Jumalan puoleen. Pari kuukautta sitten olin yli viikon sairaana ja luulin kuolevani. Pyysin seurakuntaa rukoilemaan puolestani. Rukoilin myös itse sydämessäni. Seuraavana yönä näin näyssä Jeesuksen. Tunsin Hänen koskettavan minua ja parantavan. Seuraavana päivänä kuumeeni oli täysin poissa. Kun elämässäni on ollut tällaisia kokemuksia, niin miten voisin ikinä jättää Jeesuksen? Rakastan Häntä niin paljon.”

Elintärkeä aloite

Kun Open Doorsin yhteistyökumppanit saivat yhteisönsä kautta tietää Geetikasta, he antoivat hänelle vihanneskärryt tukeakseen hänen toimeentuloaan. Hän pystyy nyt menemään kärryineen eri paikkoihin myymään vihanneksia.

”Ennen kuin minulla oli kärryt, möin vihanneksia pienessä katoksessa. Nyt voin mennä kärryineni eri paikkoihin ja ansaitsen enemmän kuin aikaisemmin. Kiitän Open Doorsin työntekijöitä tästä aloitteesta. Pystyn hankkimaan terveellistä ruokaa lapsilleni ja olen onnellinen”, Geetika kertoo.

Ennen kuin minulla oli kärryt, möin vihanneksia pienessä katoksessa. Nyt voin mennä kärryineni eri paikkoihin ja ansaitsen enemmän kuin aikaisemmin. Kiitän Open Doorsin työntekijöitä tästä aloitteesta. Pystyn hankkimaan terveellistä ruokaa lapsilleni ja olen onnellinen.

Geetika

Geetika sanoo: ”Kuitenkin minun täytyy tehdä kovasti työtä. Menen vihannestorille joka aamu kello neljältä ostamaan vihanneksia. Ostamani vihannekset myyn seuraavien 2-3 päivän aikana, useimmiten hyvällä voitolla. Olen iloinen siitä, että poikani on jo aikuistumassa ja auttaa minua vihannesten myynnissä iltaisin. Olen kiitollinen Herralle kaikista Hänen siunauksistaan.”

Geetika ilmaisee vielä kiitollisuuttaan: ”Open Doorsin työtoverit ovat tehneet meille jotain, mitä nykypäivän maailmassa ei kuka tahansa pysty tekemään. He kuuntelivat huoliamme ja ostivat tarvikkeita, joiden avulla pystymme ansaitsemaan enemmän. He vahvistivat meitä, ja olemme todella kiitollisia. Paljon kiitoksia teille.”

Lopuksi Geetika kertoo rukousaiheitaan: ”Jatkattehan rukousta terveyteni puolesta; välillä sairastun enkä pysty ansaitsemaan rahaa. Rukoilkaa myös, että liiketoimintamme sujuisi hyvin ja saisimme päivittäisen elantomme. Muistakaa myös lapsiani, jotta heidän opintonsa sujuisivat hyvin.”

Katso video