Uutiset
05.08.2022

Väkivaltaisen vainon kohteeksi joutunut Ram: ”Kun minua hakattiin, tunsin Jumalan voiman suurimpana”

Sairauden myötä Ram* ja hänen perheensä löysivät ilon Kristuksessa. Kiitollisena Jumalalle Ram perusti seurakunnan. Pian tämän jälkeen hän kuitenkin joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi.

Tavataksemme Ramin lähdimme kaupungista maaseudulle rauhalliseen kylään. Eksyimme matkalla, mutta saavuimme lopulta siniseksi maalatun talon luo. Ram seisoi ulkona meitä vastassa, ja tervetuliaisjuomaksi saimme luonnonmukaista kookosvettä. Kookokset oli juuri poimittu puusta erityisesti meidän vierailuamme varten. Ram on perheen vanhin poika. Hän on naimaton ja kantaa vastuuta perheestään ja kirkosta. 

Ram löysi Kristuksen sairastuttuaan ja maatessaan kuolinvuoteella. Lääkärit eivät antaneet toivoa hänen selviämisestään, sillä parantavaa hoitoa ei ollut. Ram kävi temppeleissä, lääkäreillä ja jumalan miehiksi julistautuneiden luona ja kokeili kaikkia mahdollisia hoitoja, mutta hänen tilansa vain huononi. Ollessaan heikoimmillaan hän tapasi sairaalassa pastorin. Tämä kertoi Ramille Kristuksesta ja rukoili hänen puolestaan. Ram oli kiinnostunut kuulemaan lisää Kristuksesta, joten hän alkoi pitää yhteyttä pastoriin, käydä kirkossa ja lukea Raamattua. Lopulta Ram otti Kristuksen vastaan.

Vähitellen Ram huomasi tervehtyvänsä ja tiesi varmasti, että se oli Kristuksen työtä. Paluuta entiseen ei enää ollut, vaan Ram kasvoi Kristuksessa ja omisti elämänsä Jumalan palvelemiseen. Hän kertoo: ”Kun löysin Kristuksen ollessani hauras, löysin voimani. Kuten Paavali sanoo: ’Heikkoudessa minä iloitsen Kristuksessa.’ Vanhempani pettyivät minuun, koska otin Kristuksen vastaan. He yrittivät saada minut hylkäämään Jeesuksen vieraana Jumalana ja palaamaan vanhaan uskontooni, mutta paluu ei ollut minulle vaihtoehto. Vaikka asuimme samassa talossa, elimme omaa elämäämme ja olimme vain vähän tekemisissä keskenämme.

Kun löysin Kristuksen ollessani hauras, löysin voimani.

Ram

Ram todistaa: ”Rukoukseni oli, että perheeni tulisi tuntemaan Jumalan. Kun äidilläni oli munuaissairaus ja hänen tilansa huononi, rukoilin joka yö hänen sänkynsä vierellä luullen, ettei kukaan huomaa. Yllätyksekseni kaikki perheeni jäsenet kuitenkin tiesivät, että rukoilin yöllä salaa. Jumala teki ihmeen ja paransi äitini täysin terveeksi. Se oli perheelleni käännekohta; he kaikki ottivat Kristuksen vastaan.”

Kuvassa näkyy Ramin pää ja hartiat. Hänellä on mustat hiukset ja viikset. Silmät ja nenä on tehty epäselviksi, jottei häntä voida tunnistaa kuvasta. Yllään hänellä on vaalea kauluspaita.
Ram löysi Kristuksen kuolinvuoteellaan.

Hengellinen ilo ja Jumalan voima pyyhkivät pois vihan ja muistot vainon hetkistä

Ram perusti seurakunnan läheiseen kylään ja matkusti perheineen joka viikko palvelemaan sitä. Monet tulivat siunatuiksi, ottivat vastaan Kristuksen ja liittyivät Ramin kirkkoon. Paikallisissa tämä kuitenkin herätti raivoa, ja he alkoivat häiritä Ramia ja hänen seurakuntalaisiaan aina kun nämä kokoontuivat rukoilemaan. Eräänä päivänä ääriuskonnollisten avustamat kyläläiset tekivät väärän hälytyksen väittäen, että kirkkoon oltiin hyökkäämässä. Kun Ram saapui paikalle, ääriuskonnolliset ja kyläläiset alkoivat syyttää ja hakata häntä armottomasti. Samanaikaisesti hyökkääjät tuhosivat kirkkoa. Kun Ramin vanhemmat tulivat paikalle, he näkivät poikansa yltä päältä veressä ja koko keho ruhjeilla. Hänet kiidätettiin sairaalaan saamaan apua. Hyökkääjiä vastaan nostettiin syyte, mutta se ei johtanut minkäänlaisiin toimenpiteisiin. Sen sijaan kirkko suljettiin.

Kulmiaan kurtistaen Ram kertoo: ”Olin shokissa siitä, mitä minulle oli tapahtunut. En kyennyt käsittämään tilannetta ja ihmettelin kaikkea tapahtunutta. Perheeni järkyttyi nähdessään minut ja oli jättämäisillään Kristuksen. Aistin heidän pelkonsa ja vakuutin heille, että uskoni Jumalaan on luja ja horjumaton. Vaikka olin tuona hetkenä varma, minun täytyi saada uutta voimaa näyttääkseni heille, että uskoni on luja.”

”Kun mieleeni tulivat Paavalin sanat, minulle tuli parempi olo. Sain jopa hengellistä iloa keskellä niitä kauheuksia, jotka tapahtuivat minulle. Kun minua hakattiin, tunsin Jumalan voiman vahvimmin. Suljettu kirkko on kuin piikki lihassani ja muistuttaa, että pysyisin riippuvaisena Jumalasta. Hänen voimansa tulee täydeksi heikkoudessa”, Ram todistaa.

Kristuksen voima tulee täydeksi Open Doorsin kumppaneiden avun kautta

Ramin ja hänen perheensä elinoloja vaikeutti vakavasti se, ettei heillä ollut tuloja. Ramin kirkolta saamat avustukset loppuivat, kun kirkko suljettiin eikä kolehteja enää kerätty. Kaikki säästöt olivat huvenneet Ramin hoitoihin, ja työn löytäminen pandemia-aikana oli mahdotonta. Perusteellisen pohdinnan jälkeen Ram yritti myydä kookoksia, mutta tulot riittivät elämiseen vain kädestä suuhun.

Kun Open Doorsin yhteistyökumppanit tapasivat Ramin ja näkivät hänen epätoivoisen tilanteensa, he auttoivat häntä perustamaan päivittäistavarakaupan. Ram avasi kaupan kotitalossaan ja alkoi myydä elintarvikkeita ja muita hyödykkeitä. Kaupasta saadut tulot riittivät perheen ravintoon ja muihin tarpeisiin. Open Doorsin kumppanit vahvistivat ja rohkaisivat Ramia ja hänen perhettään myös rukousten ja seminaarien kautta.

Ram kertoo: ”Olin todella vaikuttunut saadessani teiltä tukea. Minulla ei ollut työtä eikä tuloja, joten olin ihan pohjalla ja rikki. En nähnyt tietä ulos. Oletin, että olin pettänyt Kristuksen ja Hän oli kääntänyt kasvonsa minusta pois. Mutta Jumala teki tyhjiksi kaikki väärinkäsitykseni ja osoitti valtasuuruutensa teidän apunne ja rohkaisunne kautta. Voin varmana sanoa, että kun olen heikko, olen vahva. Kristuksen voima on tullut täydeksi elämässäni.”

Ram ansaitsee elannon perheelleen kaupastaan ja todistaa Jeesuksesta paikallisille, kun nämä kokoontuvat kaupan eteen tai tulevat ostoksille. Myös Ramin äiti auttaa kaupan pyörittämisessä. Kaiken keskellä Ram pitää jatkuvasti yhteyttä kirkkonsa uskoviin, jotta he eivät he luisuisi pois uskostaan. Hän valmistautuu elvyttämään kirkkonsa toiminnan uudelleen ja hakee parhaillaan siihen tarvittavia lupia.

Kuvassa on Ram ja hänen äitinsä. He seisovat talon edustalla, jonka siniseksi maalatun seinän keskellä on luukku Ramin kauppaan. Heidän kasvonsa on tehty epäselviksi, jottei heitä voi tunnistaa kuvasta.
Ram ja hänen äitinsä kaupan edessä.

Rukoile Ramin ja hänen perheensä puolesta. He ovat palavia ja innokkaita käynnistämään kirkon toiminnan ja jatkamaan palvelutyötään tavoittamattomien keskuudessa. Monia kirkkoja on suljettu. Kristityt johtajat ja pastorit ovat masentuneita, ja heillä on vain rajatusti varoja seurakuntiensa ylläpitämiseksi. Rukoilethan lannistuneiden ja masentuneiden kristittyjen puolesta. Rukoile, että samoin kuin Ram löysi voiman heikkoudessaan, moni muukin voisi todistaa, että heikkoina me olemme vahvoja.

*Nimi on muutettu

Katso video

Sijoittele kuvat sopiviin väleihin: