Lehdet
28.12.2020

Vaara on aina läsnä

Rohkeat kristityt vaarantavat elämässään kaiken lähtiessään palvelemaan Pohjois-Korean maanalaista kirkkoa. Maailmanlaajuisen seurakunnan tuki on heille äärimmäisen tärkeää. Veli Peter* oli vieraassa kaupungissa Kiinassa ja soitti saamaansa numeroon yhä uudelleen ja uudelleen.

YouTube video

Kello oli yksi yöllä, ja pakkasta oli 28 astetta. Sikäläisen kirkon yhteistyökumppani, joka hänen oli määrä tavata, ei vastannut. Kello tuli kaksi… sitten kolme.

Neljältä aamuyöstä Peterin puhelin soi. Puhelu tuli oikeasta numerosta, mutta puhujan ääni oli vieras.

Peter kertoo: ”Puhelimessa oli vieras mies. Hän kysyi, kuka olen. Tuntui kuin olisin saanut iskun päähäni! Heitin puhelimeni maahan ja murskasin sen kappaleiksi.” Kaupunki oli Peterille outo, eikä hänellä ollut paikkaa minne mennä. Hän pysytteli liikkeellä ulkona ja lähti aamun koittaessa pois julkisella kulkuneuvolla.

Myöhemmin hän sai kuulla, että poliisi ja Pohjois-Korean agentit tutkivat hänen yhteistyökumppaniaan ja jäljittivät tämän kontakteja.

”Jumala piti huolen minusta. Hän esti minua luovuttamasta.”

Nopea toiminta auttoi Peteriä pakenemaan. Hän tietää, ettei valppaus saa herpaantua hetkeksikään. Piileskely, varovaisuus ja riskit ovat osa sitä elämää, jonka Peter ja hänen kaltaisensa kristityt ovat valinneet lähtiessään palvelemaan Pohjois-Korean maan­alaista kirkkoa.

Riskinotto kannattaa

Mikä saa tavallisen kristityn vaarantamaan kaiken? Veli Matthew*, toinen Open Doorsin salainen työntekijä, kertoo: ”Koin, että Jumala kutsui minua palvelemaan pohjoiskorealaisia. Heillä ei ollut mitään, heitä kuoli nälkään. Vielä pahempaa kuitenkin olisi, jos he kuolisivat tuntematta Jeesusta.” Matthew ja Peter kuuluvat Open Doorsin salaiseen verkostoon Kiinassa.

Saamansa tuen avulla verkosto pystyy välittämään toivoa Pohjois-Korean maanalaiselle kirkolle. Mm. noin 10 000 kristittyä tavoitettiin radio-ohjelmien kautta.

Teidän lahjoitustenne ja rukoustenne ansiosta olemme voineet myös kouluttaa noin 4 000 Pohjois-Koreasta paennutta kristittyä Kiinassa.

Juuri tätä tarkoittaa, että yhdessä olemme ’Kristuksen ruumis’.

Ilman tällaista tukea Pohjois-Korean kirkko ei yksinkertaisesti selviäisi. Maanalaisen kirkon johtajat ja seurakuntalaiset eivät saisi koulutusta ja rohkaisua. Yhä harvempi tulisi uskoon, ja monet lapset sekä nuoret eivät koskaan kuulisi evankeliumia.

‘Vanki 42’

”Kaikista maailman maista kristittyjä vainotaan eniten Pohjois-Koreassa”, sanoo Peter. ”Tälläkin hetkellä siellä koetaan ahdistusta ja kipua, mutta kristityt ovat kääntäneet katseensa Jumalaan ja rukoilevat Häntä. Meidän on muistettava sikäläisiä veljiämme ja sisariamme. Meidän tulee vuodattaa sydämemme Jumalalle heidän puolestaan.”

On hämmästyttävää kuulla, miten Jumala toimii rukoustemme kautta ja pysyy uskollisena omilleen äärimmäisenkin vainon keskellä. ’Vanki 42’, jolla nimellä naista oli kutsuttu, pääsi lopulta vankileiriltä, missä hän oli joutunut kärsimään käsittämättömän paljon uskonsa vuoksi. ”Jumala piti huolen minusta”, nainen kertoo. ”Hän esti minua luovuttamasta, kun tuntui että kaikki on lopussa.” Kaikkia ei ehkä kutsuta vaarantamaan henkeään, mutta jokainen voi tehdä oman osuutensa Jumalan perheessä.

Pitkäaikainen tuki ja rukous voivat kantaa veljiämme ja sisariamme vaikeimpienkin olosuhteiden läpi.

”Pahinta olisi joutua kuolemaan tuntematta Jeesusta.”

Peter sanoo: ”Toivon todella, että voisimme – jos Jumala suo – luoda maailmanlaajuisena kirkkona yhteydet Pohjois-Korean uskoviin. Uskon, että voimme auttaa heitä. He voivat myös toimia todistajina meille. Juuri tätä tarkoittaa se, että olemme yhdessä Kristuksen ruumis. Meidän on tehtävä oma osuutemme työstä heidän hyväkseen.”

*Nimet muutettu turvallisuussyistä

Pohjoiskorealainen kristitty vanki katsoo sellin oven aukosta
Usko Jeesukseen vei ’Vanki 42:n’ pohjoiskorealaiselle vankileirille.

Lahjoita

  • 42 eurolla saa hankittua Raamatun kolmelle uskovalle maassa, jossa kristittyihin kohdistuu äärimmäinen vaino.
  • 60 eurolla voidaan kustantaa raamatullista koulutusta maanalaiseen kirkkoon kuuluvalle uskovalle.
  • 75 eurolla saa turvakotipaikan ja hätäapua vainoa pakenevalle pohjoiskorealaiselle uskovalle.

Siirry tekemään lahjoitus tästä,

Rukoile

Suljetaan rukoukseen Peter, Matthew ja Simon – ja kaikki muut, jotka vaarantavat henkensä vahvistaakseen ja tukeakseen Pohjois-Korean maanalaista kirkkoa. Rukoillaan myös, että kärsivälle kirkolle koittaa jonakin päivänä vapaus.