Uutiset
19.03.2019

Uusi salainen uskova Nava (21) Iranista:

“Jumala on kutsunut minut tyttärekseen; miten mahtavaa se onkaan!”

Joka päivä Lähi-idässä muslimeja löytää Kristuksen luokse. Nämä ihmiset yhtyvät osaksi valtavaa, ennennäkemätöntä kirkkoa: salaista kirkkoa. 21-vuotias Nava* on yksi heistä. Hän haluaa kertoa, kuinka Jumala Itse ilmestyi hänelle erityisellä tavalla.

12 päivää vaille vuosi. Niin kauan Nava on ollut kristitty keskustellessamme hänen kanssaan. Pitkine, laineikkaine, mustine hiuksineen ja kirkkaan pinkkiin paitaan pukeutuneena hän istuu hieman ujona tuolissaan. Mutta ujous häviää pian, kun hän alkaa puhua Kristuksesta.

Nava koskettaa ristiä kaulassaan. “Tämä on hyvin kallisarvoinen minulle”, hän kertoo. “Vaikka nimellisesti islaminuskoisessa perheessäni on ollut kristittyjä jo vuosia, Kristus ei ole juurikaan kiinnostanut minua”, Nava aloittaa. “Mutta tämä risti muutti elämäni totaalisesti.”

Kyyneleet alkavat valua Navan silmistä. “Noin vuosi sitten näin unen. Se alkoi painajaisena. Unessa oli pahoja ihmisiä, jotka lähestyivät minua ja halusivat repiä vaatteet päältäni. Huusin Jeesusta avuksi. En tiedä miksi tein niin, sillä toisin kuin äitini, en ollut tuohon aikaan kristitty. Unessa Jeesus tuli, halasi minua ja sanoi: ’älä pelkää’. Hän antoi minulle nenäliinan. Kun avasin sen, siinä oli kaulakoru, jossa oli risti.”

Säikähtäneenä ja ymmällään unesta Nava meni seuraavana päivänä kultasepänliikkeeseen. “Kysyin, onko heillä kaulakoruja, joissa on risti. Ei ollut. Eräs mies kadulla kuuli, mitä kysyin. Hän kertoi, että hänellä on ristikoru, jonka voisin ostaa, jos maksan sen heti ja avaan pakkauksen vasta kotona. Ostin korun.”

Se, mitä tapahtui seuraavaksi, muutti Navan elämän täysin. Kun hän avasi pakkauksen, hän näki korun olevan juuri samanlainen kuin se, jonka Jeesus antoi hänelle unessa. Tuona päivänä Nava antoi elämänsä Jeesukselle. “En löydä sanoja sille, mitä tunsin tuona päivänä. Ehkä olla etuoikeutettu ja siunattu ovat lähimpänä sitä. Universumin Herra kutsui minut tyttärekseen – kuinka ihmeellistä se onkaan!”

Nava on totaalisen rakastunut Jeesukseen. Hänellä on intoa, jota useimmiten näkee juuri uskoon tulleilla, ja hän on jo saanut johdattaa yhden ystävänsäkin uskoon. Tämä ”kuherruskuukausi-vaihe” ei ole kuitenkaan sokeuttanut häntä. Hän tietää riskin, jonka ottaa mennessään ulos Raamatun kanssa ja kertoessaan ystävilleen Kristuksesta.

“Luin Farshid Fathin todistuksen”, Nava kertoo. “Se, mitä kyseinen mies on käynyt läpi, on raskasta. Tiedän, että riskeeraan oman turvallisuuteni jakamalla samalla tavalla juuri löytämääni uskoa. Mutta se ei minua pysäytä. Olen ajatellut asiaa paljon ja voin sanoa täydestä sydämestäni, että olen valmis kärsimään Kristuksen tähden. “

Hän haluaa sanoa vertaisilleen, että Jeesus rakastaa heitä. “Toivon, että voin sanoa sen heille henkilökohtaisesti jonain päivänä. Ja kertoa, että Jeesuksella on ylivoimaisesti suurin voima. Vain Hän voi täyttää tyhjyytemme.”

* Nava ei ole hänen oikea nimensä

 

Iran on World Watch List 2019 sijalla 9. Lue lisää.