Uutiset
03.11.2023

Tilannekatsaus Pakistanin Jaranwalasta: ”Kiitos kun tulitte rukoilemaan”

Lahjasi ja rukouksesi auttavat kristittyjä Jaranwalassa Pakistanissa! Tässä artikkelissa saat kuulla Sadafin tarinan kriisin keskeltä sekä sen, miten OD:n paikalliskumppanit ovat tukeneet kristittyjä paikan päällä.

Sadaf* piti sylissään itkevää vauvaansa. Kotikylä oli hetki sitten poltettu ja tuhottu, ja nyt päivä oli vaihtumassa iltaan. Reena*-tytär oli vain muutaman tunnin ikäinen. Kestäisi vuosia ennen kuin tämä lapsi ymmärtäisi, miksi ihmiset vihasivat häntä.

Sadaf levitti auki hartiahuivin, jolla hän oli verhonnut itsensä ja kietoi vauvan siihen. Nuori äiti istui vastasyntyneen kanssa sokeriruokopellossa. Hän tunsi olonsa epämukavaksi  tuntemattomien ihmisten keskellä. Paetessaan kodistaan pellolle Sadaf oli joutunut eroon miehestään ja isästään eikä tiennyt, olivatko nämä turvassa.

Kun Open Doorsin kumppanijärjestön HOPE:n tiimi tapasi Sadafin perheen, kukaan ei ollut vielä tullut käymään heidän luonaan.

Muut pellossa piileskelevät olivat myös kristittyjä. Yhdessä he katsoivat, kun heidän kotikylänsä Jaranwalassa paloi.

Jokin liikahti korsien välissä Sadafin vieressä. Hän tunsi äkillisen skorpionin piston ja koetti tukahduttaa sisältään nousevan huudon. Kipu vain lisäsi hänen tuntemaansa syvää tuskaa.

Puoliksi palaneita lastenraamatun osia
Elokuun hyökkäyksessä tuhottiin Pakistanin Jaranwalassa satoja koteja ja 19 kirkkoa. Kuvassa hiljattain ennen hyökkäystä Jaranwalaan toimitettuja lastenraamattuja, jotka tuhottiin hyökkäyksen yhteydessä.

Yksin vaarojen keskellä

Äänettömästi rukoillen Sadaf pyysi Jumalaa pelastamaan hänet ja perheensä. Hän kertoo, että hänen suurin pelkonsa oli menettää tytär tai aviomies vihaisille miehille. Niille, jotka kaatoivat happoa heidän tavaroilleen ja sytyttivät tuleen heidän kotikaupunkinsa.

Sadafin valtasi pelko siitä, että hänen miehensä ja isänsä tapettaisiin. Jos näin tapahtuisi, miten hänelle kävisi?

Jeesuksen seuraajilla ei katsottu olevan samaa ihmisarvoa kuin muilla.

Hän tiesi vaaran. Hänestä voisi tulla yksi niistä monista kristityistä naisista, joita pahantahtoiset miehet käyttivät seksuaalisesti hyväkseen, ja vain siksi, ettei Jeesuksen seuraajilla katsottu olevan samaa ihmisarvoa kuin muilla.

Vielä kolme viikkoa hyökkäyksen jälkeen Sadaf on traumatisoitunut. Hän ei pääse eroon sen aiheuttamasta kauhun tunteesta vatsassaan.

“Tarvitsemme rukousta”

Sokeriruokopellossa viettämänään yönä Sadaf ei voinut muuta kuin rukoilla. Hän itki ja rukoili.. Rukoili että pelastuisi, rukoili  perheensä puolesta. Yö tuntui pitkältä.

Sadafin äiti oli kuollut vuotta aikaisemmin. Isä rakasti tytärtään syvästi ja opetti tätä rukoilemaan. Kun Sadaf rukoili, hän tiesi, että hänen isänsä ja aviomiehensä olivat voineet kuolla. Jos he olisivat hengissä, he etsisivät häntä kuumeisesti.

Aamun sarastaessa Sadaf lopulta löysi miehensä ja isänsä  – hengissä! Sadaf itki. He pysyttelivät yhdessä pellossa,  nojautuivat toisiinsa turvaa hakien, katsoivat  kirkkojen ja kotien palamista ja pyysivät Jumalaa pelastamaan heidät.

Rukoile edelleen näiden kristittyjen sisarten ja veljien puolesta ja pyydä Jumalaa parantamaan heidän traumansa.

Kun Open Doorsin paikallisen kumppanijärjestön HOPE:n tiimi tapasi Sadafin perheen, kukaan ei ollut vielä tullut käymään heidän luonaan. Perhe oli nyt syrjäisessä kylässä eikä voinut olla yhteydessä alueen ulkopuolisiin ihmisiin. Kaikki kaupunkiin johtavat ja sieltä vievät reitit oli tukittu.

Sadafin mies syleili yhtä paikalliskumppanimme tiimin jäsentä, joka kertoi: ”Olemme menettäneet kotimme, mutta Jumala pitää meistä huolta. Rukoilkaa puolestamme. Kiitos, kun tulitte rukoilemaan puolestamme.”

Tukea suoraan paikan päällä

HOPE-tiimi arvioi, että noin 30 000–40 000 naista ja lasta kärsi pistoista, puremista tai naarmuista pelloilla sinä iltana. Tukesi ja rukoustesi avulla HOPE-tiimit pystyivät arvioimaan kylissä syntyneet terveysvaarat ja viemään lääkintäryhmiä alueelle tulehdusten ja puremien hoitamiseksi.

Tiimi opetti myös perheille, joihin väkivalta oli kohdistunut, miten huolehtia hygieniasta sairauksien ja tulehdusten välttämiseksi toipumisaikana.

Jaranwalan asukkaat ovat edelleen pelon vallassa. Sadafin tavoin tuhannet kristityt tuntevat ahdistusta. Palatessaan kotiin he näkivät kirkkonsa ja yhteisönsä tuhottuina. Rukoile edelleen näiden kristittyjen sisarten ja veljien puolesta ja pyydä Jumalaa parantamaan heidän traumansa. Kiitos tuestasi ja esirukouksistasi.

Tukesi avulla Open Doorsin paikalliskumppani HOPE-yhteisö (Helping Others Pray and Encourage) on saanut valmiudet auttaa sekä välittömällä että pitkäaikaisella avulla kärsineitä kyliä. Rohkaise seurakuntaasi rukoilemaan näille kristityille suojelusta ja rauhaa alueelle. Lahjoituksesi Open Doorsille tukee HOPE-yhteisön jatkuvia ponnisteluja auttaa näillä tavoilla paikan päällä.

*Nimet muutettu turvallisuussyistä.