Uutiset
26.03.2021

Täsmävastaus Intian tarpeisiin: Digiraamattu yhdistää ääntä ja kuvaa

Open Doors jakoi vuonna 2019 yli kolmetuhatta digitaalista Raamattua Intian uskoville. Näitä Raamattuja voi kuunnella ja katsella. Ne sisältävät paitsi Raamatun kertomuksia myös vainottujen uskovien todistuksia.

Kuuntele Podcast

Intialaisen raamatunlukijan tarpeet ovat erilaiset kuin suomalaisen. Hän ei kenties osaa edes lukea. Hän saattaa olla paikassa, jossa ei ole sähköä. On myös tilanteita, joissa hän mielellään piilottaisi Raamattunsa. Open Doorsin Intiassa jakama digitaalinen Raamattu on äänineen, kuvineen ja videoineen juuri sopiva näihin tarpeisiin.

Tämä Raamattu on kevyt.

Sanaa lukutaidottomille

Deepa* kertoo olevansa hyvin iloinen saatuaan digitaalisen Raamatun, koska hän ei osaa kunnolla lukea. Nyt hän voi kuitenkin halutessaan kuunnella Raamattua milloin ja missä tahansa. Myös Akshit* kehuu, kuinka digiraamattu mahdollistaa sen, että lukutaidottomat seurakuntalaiset oppivat Raamattua kuulemalla sitä. Syrjäisessä maaseutukylässä seurakunnan työntekijänä toimiva Jiten* kertoo näyttävänsä lukutaidottomille asukkaille digiraamatun sisältämiä videoita.

Tämä Raamattu on helppo piilottaa.

Liikkuvat pastorit ja evankelistat

Digiraamattu onkin erinomainen evankelioinnin väline. Se vangitsee kuulijoiden mielenkiinnon, minkä jälkeen avautuu mahdollisuus kertoa Jeesuksesta. Srikant* kertoo vierailevansa monissa kylissä kertomassa evankeliumia. Hän kehuu sitä, että digiraamattu toimii sielläkin, missä ei ole sähköjä. Rajneesh* kertoo oppineensa digiraamatun avulla uusia raamatunkertomuksia, joita hän kertoo eteenpäin. Myös Mahesh* ja Sugam* kertovat digiraamatun auttaneen heitä selittämään Sanaa toisille. David* puolestaan sanoo jakaneensa digiraamattuja eteenpäin.

Työn ohessa ja salaa

Lähetystyöntekijänä toimiva Akshay* kuuntelee nyt Raamattua kävellessään tai ajaessaan moottoripyörällä paikasta toiseen. Intialaiset kristityt kertovat kuuntelevansa digitaalista Raamattua työtä tehdessään, usein salaa. Raja* kertoo tekevänsä työtä päiväpalkalla. Työtovereiden kuunnellessa milloin mitäkin musiikkia hän laittaa mielellään kuulokkeet korville ja kuuntelee Raamattua toisten edes huomaamatta sitä. Deepa* kertoo kuuntelevansa Raamattua salaa ollessaan metsässä keräämässä polttopuuta. Akshay* kehuu, että digiraamatun voi piilottaa aina turvallisuusriskin ilmaantuessa.

Open Doorsin jakamat digitaaliset Raamatut ovat inspiroineet intialaisia kristittyjä sekä oppimaan että opettamaan Raamattua. He ovat niistä kiitollisia. Digiraamatuilla on aivan erityinen merkitys vainotuille kristityille. He voivat rakentua Sanasta joutumatta huomion kohteeksi. Sumanna* kertoo suorastaan hämmästyneensä huomatessaan, miten luovasti kuvamateriaali ja Raamatun kertomukset oli toteutettu. Hän kertoo digiraamatun olleen perheelleen siunaus.

Tämä Raamattu inspiroi lukijoitaan.

*Nimet muutettu turvallisuussyistä