Uutisissa ei ole keskusteltu, miten kristillinen yhteisö kokee tilanteen Israelissa ja palestiinalaisalueilla. Paikallisten kumppaniemme mukaan Gazassa on yli tuhat kristittyä. Israelin kristityissä on sekä messiaanisia juutalaisia että ei-juutalaisia uskovia. Israelin ja Gazan väkivallan keskellä sekä palestiinalaiset että israelilaiset kristityt pyytävät veljiään ja sisariaan ympäri maailman rukoilemaan.

Alueella olevat kumppanimme lähettivät meille nämä rukouspyynnöt. Kun konflikti jatkuu, pysykää niin palestiinalaisten kuin israelilaisten rinnalla, Kristuksen nimeä tunnustavien ihmisten kokoontuessa kirkoissa. Me voimme rukoilla seuraavasti:

1. Rukoilemme surevien israelilaisten perheiden puolesta. Rakkaita on tapettu tai otettu panttivangiksi. 

Hyökkäysten jälkeen Israelin Raamattuseura julkaisi viestin verkkosivuillaan. Se kuvastaa monien israelilaisten tunteita: ”Olemme järkyttyneitä, vihaisia, surullisia. Muutamassa tunnissa satojen elämä sammui. Heihin kuului naisia, miehiä, lapsia ja vanhuksia. Useita tuhansia haavoittui ja yli sata otettiin panttivangeiksi. Yli kolme tuhatta rakettia ammuttiin Israelin eteläosaan. Jokainen perhe on menettänyt jäseniään tai ystäviään. Tarvitsemme rukouksianne enemmän kuin koskaan. Rukouksia surevien puolesta. Rukouksia traagisen tilanteen vaikutuksesta ihmisiin: että he etsivät elävää Jumalaa, hänen armoaan ja ajattelevat omaa iankaikkista kohtaloaan.” 

Rukoilkaa ja muistakaa Hamasin julmissa iskuissa perheenjäseniään ja ystäviään menettäneitä. Pyytäkää Jumalaa lohduttamaan heitä ja näyttämään rauhan, jonka vain Hän voi tuoda.

2. Rukoilkaa kaikkien Gazassa konfliktin keskelle joutuneiden puolesta.   

Gazan kristityt pelkäävät Israelin sotilaallista vaikutusta heille ja seurakunnilleen. ”Tällä hetkellä elämme vaikeassa tilanteessa. Tuntuu käsittämättömältä, sillä emme tiedä, mitä on tulossa”, eräs Gazassa asuva kristitty kertoi Open Doorsille. ”Kaikki, mitä näemme, kuulemme ja tunnemme, on sotaa… Räjähdyksiä ja tuhoa esiintyy joka puolella, ja lapset huutavat pommitusten voimakkuuden takia. Pelkäämme tulevaa. Gazassa ei ole turvallista paikkaa.”

”Olemme turvassa, mutta emme ole nukkuneet lainkaan; eivät lapsemmekaan”, toinen uskova jakoi. ”Olemme uupuneita fyysisesti ja moraalisesti. Emme tiedä, mitä tehdä.” 

Kristityt ympäri maailman tuomitsevat syyttömiin israelilaisiin kohdistuvan Hamasin väkivallan. Meidän on kuitenkin jatkettava palestiinalaisten kristittyjen veljiemme ja sisariemme tukemista. Heidät on ahdettu elämään jatkuvan konfliktin keskelle. Rukoilkaa heille suojelusta ja näkyä Jumalan työstä tämän tuhon keskellä.

3. Pyydetään Jumalalta syyttömien ihmisten suojelusta. 

Läntisen alueen palestiinalainen pastorimme ja Open Doors -kumppani jakoivat pyynnön sosiaalisessa mediassa: ”Olemme huolissamme korkeasta siviiliuhrien määrästä, olivatpa he sitten palestiinalaisia tai israelilaisia. Pyydämme, että kansainvälinen yhteisö valvoo Geneven yleissopimuksen ja kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamista.”

Eräs Gazassa asuva kristitty isä kertoi tällä viikolla Open Doorsille perheensä pelkäävän. ”Perheeni ja minä tunnemme pelkoa ja ahdistusta raskaiden pommitusten takia. Tunnemme, että talo romahtaa, tämä on kuin jatkuva maanjäristys”, hän kertoi meille. ”Yritämme halailla lapsiamme ja lievittää heidän pelkoaan ja kauhuaan. Iskujen voimakkuuden vuoksi tämä ei useinkaan onnistu.”

Syyttömät kärsivät aina aseellisissa konflikteissa. Tämä tilanne ei ole poikkeus. Pyydämme Jumalalta, että Hän suojelee perheitä, lapsia ja siviilejä sekä Israelissa että Gazassa. Pyydämme Häntä lohduttamaan ja vahvistamaan omiaan. Rukoilemme Jumalan apua, jotta sodasta kärsivät löytävät tuhon keskellä parantumista ja toivoa.

4. Rukoillaan, että Jumala vaikuttaa tilanteessa saadakseen enemmän ihmisiä luokseen. Pyydämme, että Hänen kansansa olisi suolana ja valona. 

Ihmiset sekä Gazassa että Israelissa katsovat kauhulla tapahtumia. Rukoillaan, että Jumala voi käyttää väkivaltaakin hyväkseen. Palvelemme Jumalaa, joka voi saada hyvää aikaan pahuuden keskellä (1. Moos. 50:20). Vaikka näyttää mahdottomalta, veljemme ja sisaremme pyytävät meitä rukoilemaan tätä rohkeaa rukousta. 

”Olkoon tämä nykyinen sota monille Israelin juutalaisille syy etsiä apua taivaan ja maan Luojalta”, sanoi eräs Open Doorsin ystävänä oleva Israelin kristitty. ”Ja olkoot monet arabit samanmielisiä.” 

Toinen uskova toistaa tätä rukousta: ”Rukoilemme, että rakkaus ja rauha voittavat maassamme. Pyydän Jumalan suojelusta perheelleni ja kodillemme sekä sodan nopeaa päättymistä. Herra täyttäköön kaikki tarpeet, erityisesti tällä hetkellä.  Olkaamme valona tässä täydellisessä pimeydessä ja heijastakaamme Kristuksen valoa ja rakkautta Gazassa.”

5. Rukoillaan kodeistaan ajettujen puolesta. 

Pyydämme Jumalaa vapauttamaan Hamasin ottamat panttivangit ja palauttamaan heidät perheidensä luokse. ”Rukoilemme vapautta perheistään viedyille ja parantumista haavoittuneille”, kertoi eräs katolinen pappi Gazassa Open Doorsin paikalliselle kumppanille.

Rukoillaan myös Gazassa asuvien ja kodeistaan jatkuvien pommitusten alta paenneiden ihmisten puolesta. Paikalliset kumppanimme raportoivat, että yksi kirkko oli tarjonnut suojaa 200 kristitylle. Samassa kirkossa oli lisäksi 450 ihmistä heidän naapurustostaan. ”Kotimme pommitettiin, ja ne tuhoutuivat, koko naapurustoa ei enää ollut olemassa”, kertoi Gazassa asuva kristitty Open Doorsin kumppanille. ”Ei ollut enää taloja, vain pimeä pilvi taivaalla, ja ilma oli paksuna pölystä. Tavarani olivat hajallaan raunioissa. Yritin kuvitella, missä huoneeni oli ollut.”

Pyydämme Jumalaa olemaan lähtemään joutuneiden ihmisten kanssa. Näyttäköön Hän armeliaisuutensa Häntä etsiville.

6. Rukoilemme Pyhällä Maalla toimivien Open Doorsin kumppaneiden puolesta. 

Open Doorsilla on pitkä historia Israelissa ja palestiinalaisalueilla. Itse asiassa veli Andrew antoi kerran Raamatun Hamasin perustajan, sheikki Yassinin, käsiin!

Alueella monet palvelutyön kumppanimme ja ystävämme ovat järkyttyneitä. Pitkäaikaiset seurakuntayhteistyön harjoittajat Gazassa tarjoavat kristityille ruokaa ja lääkkeitä. He kamppailevat Israelin jatkuvan sotilaallisen uhan alla. Suremme ystäviemme kanssa Hamasin Israelissa aiheuttamaa tuhoa.

Rukoillaan, että työmme ja kumppaniemme avulla Gazassa ja Pyhällä Maalla voidaan tilanteesta huolimatta jakaa Jeesuksen toivoa.

7. Rukoilemme rauhan puolesta. 

Israelin ja Gazan tilanne näyttää inhimillisesti mahdottomalta. Onko tämä katastrofi, joka ei koskaan muutu? Mehän palvelemme Jumalaa. Hän ei ole sidottu inhimilliseen näkökulmaan. Hän voi tuoda rauhan ja sydänten muutokset, jotka tarvitaan väkivallan pysäyttämiseksi.

”Pyytäkää Herralta, että hän pysäyttää sodan ja hyökkäykset Gazan siviiliväestöä vastaan”, sanoo eräs pastori Gazassa.

”Rukoilkaa kanssamme, että Jumala vaikuttaa johtajiin, joiden päätökset näinä päivinä määräävät monien ihmisten kohtalon”, sanoo Israelin Raamattuseura verkkosivuillaan.

”Olkoon rakastava Jumala päättämässä tämän katastrofin lopettamisesta.”

Vaikka kirkkotilaisuudet peruttiin Gazassa viime sunnuntaina, ne järjestettiin Länsirannalla palestiinalaisten uskovien keskuudessa.”Rukoilimme Pyhän Maan rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta”, kertoi eräs kristitty Betlehemistä paikallisille kumppaneillemme. Hänen kanssaan pyydämme Jumalalta rauhaa. Tiedämme, että vain Hän voi tuoda rauhan.