Lehdet
01.07.2022

Seisomme lujina kuin profeetat

Karkotettu pastori pääsi tuen avulla uuteen alkuun

Kun intialainen pastori Shekhar* pidätettiin, hän joutui kidutetuksi ja hänet pakotettiin perheineen lähtemään kodistaan. Se oli murtaa hänet, mutta saamansa tuen ja esirukousten ansiosta hän ei lannistunut.

Pastori Shekhar tiesi kokoontumisen riskit. Onhan kyseessä Intia, joka on World Watch List -raportin kymmenennellä sijalla. Seurakunta oli kokoontunut ylistämään ja rukoilemaan. Kun poliisit kolkuttivat oveen, Shekhar tiesi, mistä oli kysymys. ”Vaino on nyt meidän kohdallamme”, hän sanoi.

Piditte minusta huolta kuin loukkaantuneesta linnusta.

Shekhar

Kokouksen osallistujilta vietiin Raamatut, heitä uhkailtiin, ja heidät määrättiin tulemaan poliisiasemalle. Siellä alkoi varsinainen väkivalta. Shekharia kidutettiin julmasti neljä tuntia. Häntä lyötiin bambukepeillä niin kovaa, että hänen korviensa tärykalvot puhkesivat.

Seuraavana päivänä Shekhar ja hänen perheensä määrättiin muuttamaan pois, eikä vaihtoehtoja annettu. Seurakunnan hyvästeleminen oli hyvin raskasta. ”Lähdin sieltä itkien”, Shekhar kertoo. ”Se oli elämäni murheellisin päivä.”

Erossa omasta yhteisöstään ja Shekharin alati kasvavien sairaanhoitokulujen takia perheen oli vaikea ostaa ruokaa ja maksaa vuokraa. Shekharin vaimo oli yhä järkyttynyt ja eli poikansa kanssa jatkuvassa pelossa.

Hädässä ystävä tunnetaan

Shekharin perheen suuressa hädässä maailmanlaajuinen seurakunta riensi apuun. Lahjoitusten ja rukoustuen avulla Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit järjestivät perheelle hoitoa, ostivat elintarvikkeita ja auttoivat vuokranmaksussa.

Shekhar kuvaa kauniisti saamaansa apua ja tukea: ”Jos lintu loukkaantuu, se ei pääse ylös omin avuin, vaan tarvitsee huolenpitoa. Olin tuona aikana samalla tavalla toimintakyvytön. Olimme uupuneita ja levottomia. Uskoin ja luotin, mutta minulla ei ollut voimia tulla toimeen omin avuin. Piditte minusta huolta kuin loukkaantuneesta linnusta ja annoitte minulle tarpeeksi voimaa seistä jälleen omilla jaloillani. Teidän ansiostanne olen nyt pystyssä.”

Vaikka Shekhar pakotettiin jättämään oma seurakuntaperheensä, hän tietää olevansa aina osa maailmanlaajuista seurakuntaa – ja tämä varmuus antaa hänelle voimaa ja rohkeutta. Vainot voimistuvat Intiassa hälyttävää vauhtia, ja tavallisten kristittyjen tilanne on erittäin huono. Shekharin kaltaisille seurakunnan johtajille tilanne on hengenvaarallinen. Kun Shekharilla on Open Doorsin tukijat rinnallaan, hän ei kuitenkaan lannistu. ”Meitä vangitaan, kidutetaan ja pahoinpidellään, mutta seisomme lujina kuin entisajan profeetat”, Shekhar sanoo.

Rukoile

  • Muista pastori Shekharia ja hänen perhettään.
  • Kiitä Jumalaa perheen sinnikkyydestä, rohkeudesta ja lujasta uskosta.
  • Rukoile, että heidän elämänsä elpyy Open Doorsin tuella ja että he pystyvät heijastamaan Kristuksen valoa, minne tahansa he menevätkin.
  • Rukoile, että kristittyjen vainot loppuisivat Intiassa.
Kristitty mies intiasta joka seisoo ulkona kasvot kamerasta poispäin, katsoen aurinkoa kohti sivulle
Intialainen seurakunnanjohtaja Shekhar tiesi vainon olevan tulossa.

*Nimi on muutettu turvallisuussyistä.

Katso video

YouTube video