Some
27.02.2024

Pommi-iskuista toipuminen etenee, kiitos Herralle!

Kongon demokraattisessa tasavallassa toimiva seurakunta (8e CEPAC) elää väkivallan keskellä Jaakobin kirjeen sanojen mukaan:

”Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä. Ja kestävyys johtakoon täydelliseen tulokseen, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette vajaita miltään kohden.” (Jaak. 1:2–4)

Kun seurakuntaa pommitettiin viime vuoden alussa sunnuntaikokouksen aikana, ääri-islamistisen ADF-kapinallisryhmän toteuttama kirkkoisku johti 15 kuolonuhriin ja 71 loukkaantuneeseen. ADF on kytköksissä alueella toimivaan Isis-ääriryhmään.

Viime vuoden aikana paikalliset yhteistyökumppanimme toimivat seurakunnan rinnallakulkijoina. He toimittivat Raamattuja, perustarvikkeita ja ruokapaketteja sekä tarjosivat traumaterapiaa.

Vuotta myöhemmin hyökkäyksen vuosipäivänä 15. tammikuuta 2024 seurakunta näytti yhteisölleen, mitä on ilo ja miltä se näyttää. Seurakuntalaiset kokoontuivat tuolloin muistelemaan menetettyjä rakkaitaan ja juhlistivat Jumalan uskollisuutta koettelemusten keskellä.

Lämmin kiitos Open Doorsin tukijoille, jotka mahdollistivat välittömän hätäavun toimittamisen pommi-iskun jälkeen.

Kiitetään rukouksessa Jumalaa tänään siitä, miten hän on vaikuttanut Kongon demokraattisen tasavallan kristittyjen elämässä ja miten hän innoittaa kestävään uskoon!

Kongon demokraattinen tasavalta