Abishek, Herran palvelija Intiasta

Perheen isä on juuri murhattu raa’asti uskonsa vuoksi. Työsi on lohduttaa ja auttaa heitä. Miten toimit?Tämä on arkipäivää Abishekille, Open Doorsin yhteistyökumppanille Intiassa. Kun tuet Intian vainottua seurakuntaa, toimii hän käsinäsi ja jalkoinasi.

Abishek on taustaltaan hindu. Koulussa hän haaveili hyvästä työstä ja talosta, kunnes kristitty saarnaaja näytti hänelle jakeen: ”Mitä hyötyä on ihmiselle, vaikka hän voittaisi koko maailman, mutta häviäisi sielunsa?” (Matt 16:26)

Raamatunjae sai Abishekin muuttamaan elämänsä suuntaa. Hän meni raamattukouluun ja alkoi opettaa Raamattua muillekin. ”Halusin antautua täysin Jeesukselle. Kun ihmiset osaavat lukea ja lukevat Raamattua, heidän uskonsa vahvistuu”, Abishek kertoo.

Vainottujen auttaja

Abishek alkoi tehdä yhteistyötä Open Doorsin kanssa vuonna 2014. ”Herra johtaa minua auttamaan vainottua kirkkoa. Suurin tarve on varautuminen vainoihin. Johtajia täytyy kouluttaa, se auttaa pysymään vahvana. Open Doorsin apu on elintärkeää”, hän kuvailee työtään.

Abishek tekee paljon kenttätyötä. ”Jos joku kärsii, tehtäväni on kerätä tietoa paikallisilta johtajilta. Sitten, jos tilanne sallii, menemme heti paikan päälle tapaamaan uskovia. Rohkaisemme ja lohdutamme heitä, seisomme heidän rinnallaan ja jaamme heidän huolensa. Autamme korjaamaan poltettuja ja rikottuja taloja. Hakattuja hoidamme ja viemme sairaalaan. Kotoaan tai kylästään karkotetut viemme muualle suojaan.”

”Halusin antautua täysin Jeesukselle. Kun ihmiset osaavat lukea ja lukevat Raamattua, heidän uskonsa vahvistuu”, Abishek kertoo.

Vainottujen tapaaminen voi olla vaarallista. Uhkia ovat poliittiset johtajat ja ääriuskonnolliset ryhmät. Abishekin mukaan pahimpia ovat äärihindut, jotka pitävät kristinuskoa vieraana uskontona. Intia on perustuslaillinen demokratia, jossa on uskonnonvapaus. Silti monet haluavat hävittää kristinuskon maasta.

Etenkään ylempien kastien hindut eivät pidä siitä, että alemmat kastit kääntyvät kristityiksi. Koska kristityt eivät suhtaudu korkeampiin kasteihin kuuluvia samaan tapaan, kristinuskon leviäminen nakertaa heidän sosiaalista asemaansa. Siksi Abishek korostaa: ”Rukoilkaa meille tämän vuoden vaaleista hallitusta, joka tosissaan tukee uskonnonvapautta.”

Abishek katsoo ikkunasta ulos

Unelma kristitystä intiasta

Eräänä yönä paikalliset äärihindut ryöstivät kristityn perheen isän ja seurakunnan tukipylvään kotoaan, kiduttivat kuoliaaksi ja jättivät puuhun roikkumaan. He uhkasivat tappaa myös vaimon ja kolme pientä lasta, jos nämä kertoisivat poliisille. ”Itkin, kun tapasin heidät”, Abishek kertoo liikuttuneena. ”Autoin heitä muuttamaan muualle, ja lasten mennessä kouluun maksan myös heidän koulumaksunsa Open Doorsin tuella. Kerroin, etteivät he ole yksin tai unohdettuja, vaan monien rukouksissa.”

Abishekillä on unelma. ”Tahdomme nähdä Intian täysin Kristus-keskeisenä ja tavoittaa koko maan evankeliumilla. Haluamme nähdä ihmisten muuttuvan, Jeesuksen nimen korotettuna kaikkialla ja ihmisten ylistävän Häntä. Silloin kaikkien tulisi tuntea, että tämä on Raamatun lupauksen mukaan siunattu maa (Psalmi 33:12).”

Hänellä on viesti Intian kristittyjen tukijoille. ”Tämä työ on mahdollista vain teidän lahjojenne ansiosta. Seisomme täällä teidän puolestanne auttamassa näitä ihmisiä. Se tapahtuu teidän ansiostanne, ja siksi kiitämme anteliaisuudestanne koko sydämestämme. Ja haluan vielä sanoa, että me rakastamme teitä ja kiitämme paljon.”

Abishekin rukous:

”Rakas Herra, ylistän sinua kaikesta hyvyydestäsi, mitä kädestäsi annat. Kiitän ja ylistän sinua kansastasi, Intian ulko- ja sisäpuolella, joka anteliaasti ojentaa kätensä sinun kätenäsi. Auta, vahvista ja siunaa heitä ylen määrin. Täytä heidän resurssinsa ja ruokavaransa, jotta he voisivat auttaa kansaasi yhä enemmän.”

”Isä Jumala, rukoilen heidän lastensa ja perheidensä puolesta. Mikä heidän unelmansa sitten onkin, täytä sinä heidän sydämensä kaipuu. Kiitän sinua, Herra Jeesus, nostan heitä sinun mahtaviin käsiisi. Siunaa heitä ylitsevuotavasti, tee heistä suuria. Auta heitä heidän kaikilla teillään, Isä Jumala, että he menestyisivät yhä enemmän kaikilla teillään. Kiitos, että kuulet rukouksemme.”