Lehdet
31.08.2022

Open Doorsin ydinarvot: Osa 5/7

Tässä sarjassa käsitellään käytännönläheisesti Open Doors -järjestön ydinarvoja, joiden varassa työtä on tehty järjestön perustamisesta vuodesta 1955 lähtien. Miten sinä voit soveltaa niitä omassa elämässäsi?

Elämme ja toimimme uskon varassa

Tämä ydinarvo muistuttaa meitä siitä, että olemme elämässämme ja Open Doorsin työssämme täysin riippuvaisia Jumalasta.

Uskon varassa elämistä kuvataan Raamatussa puhuttelevasti Heprealaiskirjeen luvussa 11: ”Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä.” (Hepr. 11:1) Kristityn perspektiivi elämään on erilainen kuin ihmisen, joka ei usko. Jumalan varaan elämänsä ripustava ihminen irtisanoutuu omavoimaisuudesta ja vapautuu elämään rohkeasti ja luottamaan Jumalaan – ei itseensä. Hän saa koko elämällään palvella Jumalaa ja lähimmäistä. Heprealaiskirje kuvaa, kuinka Nooa uskon varassa rakensi arkin kuivalle maalle, vaikka ympärillä olevat kyseenalaistivat koko hankkeen mielekkyyden. Abraham totteli Jumalan kutsua lähteä matkaan, vaikkei tiennyt tarkkaa päämäärää.

Työssämme Open Doorsissa joudumme myös lähtemään tuntemattomaan ja ottamaan riskejä. Yksi näkyvimpiä esimerkkejä tällaisista hankkeista on Operaatio Helmi, jossa vietiin yhdessä yössä miljoona Raamattua Kiinan vainotuille kristityille vuonna 1981.

Tuolloin Kiina oli vielä suljettu maa, jonka rajoja vartioitiin tiiviisti kovat piipussa. Raamattu oli kommunistivaltion kieltämä kirja. Jokainen tiesi, että miehistölle, jolla oli miljoona kiellettyä kirjaa, ei kävisi hyvin, jos he jäisivät kiinni. Hanke oli valtava riski miehistölle ja operaatiossa mukana oleville maanalaisille kiinalaisille kristityille sekä koko vuosibudjetin syövä lovi Open Doorsin taloudelle.

Kaikesta huolimatta koko Open Doorsin ylin johto oli uskon varmuudella vakuuttunut siitä, että miljoonan Raamatun toimittaminen 18 kuukautta valmistellun operaation kautta oli Jumalan tahdon mukainen vastaus kiinalaisten kristittyjen pyyntöön – Raamatut oli vietävä perille.

Päivittäin luotamme työssämme uskossa siihen, että Jumala armossaan varjelee työntekijöitämme kenttämaissa, suo taloudelliset varat työhön ja antaa viisauden käyttää nuo lahjat viisaasti. Järjestömme nimi ”Open Doors” muistuttaa siitä, että Jeesuksen antama tehtävä viedä evankeliumi eteenpäin on edelleen voimassa ja että Jumalalla on valta avata ovia.

– Miika Auvinen

Open Doorsin ydinarvot

Neljä kirjaa, jotka kertovat elämästä uskon varassa: