Lehdet
01.05.2022

Open Doorsin ydinarvot: Osa 3/7

Tässä sarjassa käsitellään käytännönläheisesti Open Doors -järjestön ydinarvoja, joiden varassa työtä on tehty järjestön perustamisesta lähtien vuodesta 1955. Miten sinä voit soveltaa näitä arvoja elämässäsi?

Open Doorsin työ syntyi vastauksena tarpeeseen: Joukko kristittyjä kommunistisissa Itä-Euroopan maissa 1950-luvulla anoi saada Raamattuja, jotka olivat näissä maissa kiellettyjä. Hollantilainen nuori mies nimeltä Andreas päätti auttaa riskeistä huolimatta, sillä hän oli itse kokenut Raamatun elämää muuttavan voiman.

Vain muutamaa vuotta aiemmin Andreas oli maannut elämänilonsa kadottaneena ja vakavasti vammautuneena sotilassairaalassa keskellä Indonesian viidakkoa. Seikkailunhaluisen nuoren miehen elämä Hollannin sotajoukoissa oli päättynyt haavoittumiseen jumalattomassa ja täysin turhalta vaikuttaneessa sotilasoperaatiossa toisella puolella maapalloa. Sairaalan vuoteella Andreas oli tarttunut tylsyydessään Raamattuun. Yllättäen tuo kirja alkoi puhutella.

Veli Andreas Raamattujen kanssa kuvassa
Veli Andreas keräsi tuhansia eri kielisiä Raamattuja. Hän luki Raamattua englanniksi, hollanniksi ja saksaksi.

Raamattu antoi Andreaksen elämälle uuden arvon, sisällön ja merkityksen. Hän tajusi olevansa Jumalan luoma, Jeesuksen kalliisti lunastama ja kutsuttu käyttämään elämänsä Jumalan hyvien päämäärien edistämiseen tässä maailmassa. Sen tähden hän ei epäröinyt vastata kommunistimaiden vainottujen kristittyjen tarpeeseen saada Raamattuja. Veli Andreaksesta tuli maailmankuulu ”Sanan salakuljettaja”, koska hän uskoi, että jokaisella ihmisellä tulisi olla oikeus edes kerran elämässään lukea itse Raamattua ja näin tutustua Jumalan elämää muuttavaan sanomaan.

Nykyisin Open Doors edelleen toimittaa Raamattuja kymmeniin valtioihin, joissa Raamattu on kielletty. Maailmassa ainakin 37 valtiota rajoittaa Raamattujen hankintaa tai hallussapitoa. Edes internet ei takaa vapaata tiedonkulkua, sillä monet valtiot estävät Raamattuun tai kristilliseen sisältöön käsiksi pääsemisen netin kautta. Kuitenkaan jano Jumalan Sanaa kohtaan ei ole sammunut. Muistan koko elämäni ajan sen ilon, mikä heijastui erään pohjoisafrikkalaisen pastorin kasvoilta, kun vein hänelle Raamattuja seurakunnan käyttöön. Tuossa maassa Raamattuja ei saa hankituksi avoimesti, ja siksi tuomiseni oli kultaakin kalliimpaa.

Mitä uskollisuus Raamatulle merkitsee käytännössä Open Doorsin työssä? Emme ainoastaan päivittäin lue Raamattua Open Doorsin toimistolla, vaan kilvoittelemme elämään Raamattua todeksi päivittäisessä elämässämme. Sanassaan Jumala voi puhutella meitä ja meidän kauttamme toisia. Siksi me kaikki tarvitsemme päivittäin elävän Jumalan puhetta Raamatun välityksellä, jotta pystymme taistelemaan meissä ja tässä maailmassa vaikuttavaa syntiä vastaan. ”Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään.” (2. Tim 3:16)

– Miika Auvinen

Open Doorsin ydinarvot