Lehdet
05.07.2021

“Olisin kuollut”

Preethan päätös seurata Jeesusta oli vähällä maksaa hänen henkensä. Mutta Jumalan armosta, sekä saamansa tuen ja esirukousten ansiosta, hän selviytyi. ”Riippumatta siitä kuolenko vai elänkö, se tapahtuu Herralle”, sanoo Preetha*.

Preethan herätessä sairaalassa ensimmäinen asia, jonka hän tunsi, oli kipu. Hänen sormissaan oli syviä haavoja ja verta oli kaikkialla. ”Mitä tapahtui?” hän ajatteli. Vähitellen tapahtumat palautuivat hänen mieleensä. Juopunut mies. Rautatanko.

Hänen poikansa istui hänen vierellään itkien. ”En tiedä mitä meidän pitäisi tehdä”, hän sanoi. ”Lääkärit sanovat, etteivät he hoida meitä, koska olemme kristittyjä. Minne me voimme mennä nyt?” Kyynelet valuivat Preethan kasvoilla. ”Kuolen”, hän ajatteli.

Uskonsa vuoksi hyökkäyksen kohteeksi joutunut

Preetha oli tullut uskoon useita vuosia aiemmin. Hänen aviomiehensä Navin* valmistui pastoriksi. Ikävä kyllä kaikki eivät iloinneet heidän uudesta uskostaan. Heitä uhkailtiin ja käskettiin luopua seurakunnan tehtävistä. Kristinuskon sanottiin olevan ulkomainen uskonto ja heidän ”epäintialaisia” seuratessaan Jeesusta. Lopulta nämä uhkaukset muuttuivat teoiksi.

”Emme tahdo vierasta uskontoanne tänne!”

Preetha ja Navin olivat menneet rukoilemaan erään seurakuntaansa kuuluvan naisen, Vinitan, kanssa. Yhtäkkiä ryhmä miehiä murtautui oven läpi – hetkessä he täyttivät pienen rakennuksen. He haisivat alkoholilta. Ryhmän johtaja tarttui Navinia paidasta. ”Emme tahdo vierasta uskontoanne tänne!”

Muut miehistä rikkoivat kaikkea ympärillään näkemäänsä ja jopa heittivät Vinitan tyttövauvan lattialle. Preetha ryntäsi ottamaan vauvaa, mutta yksi miehistä otti hänet kiinni metallitanko toisessa kädessään hänen päänsä yläpuolella. Preetha nosti kätensä pysäyttääkseen iskun – sitten kaikki pimeni.

Avun ja rukouksen pelastama

Ensimmäinen sairaala kieltäytyi hoitamasta häntä hyökkääjien painostamana. Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit kykenivät kuitenkin maksamaan Preethan hoidon toisessa sairaalassa. ”Jos Open Doorsin kumppanit eivät olisi auttaneet meitä, olisin kuollut”, Preetha sanoo.
Valitettavasti Preethaan ja hänen perheeseensä kohdistunut hyökkäys ei ole yksittäistapaus. Väkivaltainen vaino on jatkunut läpi koronapandemian Intiassa. Ääriajattelijat levittävät valheita ja propagandaa lietsoakseen vihaa ja väkivaltaa. Heidän päämääränsä on Intian puhdistaminen kaikesta ei-hindulaisesta uskonnollisuudesta.

Jatkuva esirukous ja taloudellinen tuki mahdollistavat aineellisen ja henkisen tuen toimittamisen Preethan kaltaisille vainotuille uskoville Open Doorsin paikallisten yhteistyökumppanien kautta. Näin osoitamme heille, että maailmanlaajuinen kirkko ei ole unohtanut heitä.

Preetha sanoo: ”Haluan kiittää sekä Jumalaa että hänen omiaan, jotka ovat auttaneet meitä.”

*Nimi muutettu turvallisuussyistä.

Rukousaiheita:

  • Preethan paraneminen. Hänen kätensä on vammautunut pysyvästi.
  • Se, että Jumala kääntäisi tämän hyökkäyksen tehneiden ääriajattelijoiden sydämet.
  • Suojelusta hyökkäyksiä vastaan.
  • Intiassa olevat Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit, jotta he kykenisivät tavoittamaan eniten apua tarvitsevia.