Lehdet
05.07.2021

Intian kristityt tarvitsevat kiireesti apuamme

Kuva yllä: Preetha* hakattiin hänen uskonsa tähden. Sitten häneltä evättiin myös sairaalahoito.

Väkivaltainen vaino on jatkunut Intiassa koronapandemiasta huolimatta. Ääriryhmät ovat ottaneet tavoitteekseen hävittää kristityt Intiasta vuoden 2021 loppuun mennessä. Ne lietsovat valhein vihaa ja väkivaltaa. Intian kristityt tarvitsevat maailmanlaajuista uskovien perhettään enemmän kuin koskaan.

’Ilman Jumalaa olisimme kuolleet,’ sanoo Vinita*. Hän muistaa päivän, jolloin metalliputkin aseistautunut miesjoukko murtautui hänen kotiinsa.

Seurakunnan pastori ja hänen vaimonsa olivat tulleet viettämään rukoushetkeä Vinitan kotiin. Mukana oli myös hänen vauvansa ja sisarensa. Viinalle haiseva, kiihkouskonnollinen miesjoukko ei kuitenkaan sietänyt ajatusta rukoushetkestä yhteisössään. Se alkoi hakata kaikkea, mikä osui kohdalle – myös rukoilevia kristittyjä.

”Meidät vietiin sairaalaan, mutta hyökkääjien painostuksen vuoksi emme saaneet hoitoa.”

“He alkoivat lyödä minua, nappasivat puolivuotiaan tyttäreni sylistäni ja heittivät hänet lattialle”, Vinita kertoo. ”Ajattelin, että tästä emme selviä.” Vauva selvisi onneksi muutamilla naarmuilla. Myös kaikki aikuiset jäivät eloon, mutta saivat vakavia vammoja ja heidät vietiin sairaalaan.

“Pastorimme vaimo olisi kuollut”

Sairaala kuitenkin kieltäytyi hoitamasta kristittyjä.

”Meidät vietiin sairaalaan, mutta hyökkääjien painostuksen vuoksi emme saaneet hoitoa”, Vinita selittää.

Kiihkouskovat olivat jo yrittäneet tappaa kristityt nyrkein ja metalliputkin. Nyt he estivät heitä saamasta elintärkeää hoitoa. Pastorin vaimo Preetha* oli kriittisimmässä tilassa. Vinita rukoili epätoivoisesti hänen puolestaan.

web-intia-nainen-ikkunan-aaressa
Preetha*

”Rukoilin: ‘Isä, Sinä yksin, näytä voimasi ja paranna meidät!’”. Jumala vastasi Vinitan rukouksiin eri tavalla kuin hän oli odottanut. ”Open Doorsin paikalliskumppanit tulivat apuun. He veivät meidät toiseen sairaalaan ja huolehtivat, että saamme hoitoa ja maksoivat sairaalakulumme.”

Esirukoukset ja taloudellinen tuki pelastivat Preethan hengen. ”Ellei Open Doors olisi auttanut, pastorimme vaimo olisi kuollut,” Vinita sanoo.

Väkivaltaa ja syrjintää korona-aikana

Hyökkäys Vinitan ja hänen ystäviensä kimppuun ei ollut yksittäistapaus. Open Doorsin paikalliskumppanit toivoivat, että koronapandemia vähentäisi kristittyjä vastaan tehtyjä iskuja, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Väkivaltainen vaino on jatkunut ja jopa pahentunut syrjäseuduilla. Siellä kristityt ovat erityisen heikossa asemassa.

Väkivallan lisäksi suuri joukko Intian kristittyjä kokee syrjintää.Tuhansilta kristityiltä on evätty ruoka-apu koronasulkujen aikana heidän uskonsa vuoksi. Ilman paikallisten yhteistyökumppaniemme apua he olisivat kuolleet nälkään. Viime vuonna Open Doorsin paikalliskumppanit pystyivät toimittamaan hätäapua 126 000 ihmiselle. Tämä on rukousten ja tuen ansiota.

Nyt on aika puuttua tilanteeseen

Open Doorsin tavoite on vahvistaa Intian kirkkoa. Tarkoitus on, että kirkko selviää pahimmasta vainosta ja koronapandemian tuhoista sekä pysyy maan suolana ja valona.

”Tämä voi olla viimeinen kerta, kun voimme pyytää apua maamme puolesta.”

Siksi jatkuva rukous ja taloudellinen tuki ovat äärimmäisen tärkeitä. Ne mahdollistavat elintärkeän hätäavun, joka pitää sisällään lääkehoitoa ja ruokaa, mutta myös pitkäaikaista tukea. Autamme Vinitaa nostamaan syytteen päällekarkaajia vastaan ja etsimme hänelle turvallisempaa asuinpaikkaa. Joillekin toisille antamamme apu voi tarkoittaa tukea pienyrityksen perustamiseen, juridista koulutusta tai säännöllistä rukousta ja rohkaisua – tietoa siitä, ettei heitä ole unohdettu.

Intian kristityt tarvitsevat maailmanlaajuista perhettään myös puhumaan puolestaan, torjumaan valheita ja vihapuhetta sekä puolustamaan totuutta.

Pastori Samuel*, eräs Open Doorsin paikalliskumppani, sanoo: ”Rakkaat veljet ja sisaret, meidän on toimittava nyt! Tilanne täällä on niin paha, että tämä voi olla viimeinen kerta, kun voimme pyytää apua maamme puolesta.”

*Nimet muutettu turvallisuussyistä