Yleinen
07.02.2020

Oletko valmis tukemaan vainotun seurakunnan uskoa ja kasvua maassa, joka on maailman vaarallisin paikka elää kristittynä?

Sang-Hwa kasvoi kristityssä kodissa tietämättä siitä. Hänen vanhemmilleen oli selvää, että jos heidän tyttärensä saisi tietää heidän uskostaan, hän saattaisi ajatella, että hänen on pakko ilmoittaa heistä viranomaisille. Silloin heidät lähetettäisiin työleirille.

Kuvittele, että sinun pitäisi pelätä omia lapsiasi! Miksi siis pohjoiskorealaiset kristityt eivät yksinkertaisesti vain luovu uskostaan? Vastaus on, että Jeesus on tärkeämpi.

YouTube video

Sang-Hwa sai tietää vanhempiensa uskosta, kun hän löysi heidän piilottamansa Raamatun. Hän ei kuitenkaan kavaltanut heitä, vaan päätti itse lähteä vaaralliselle uskon tielle. Hänestä tuli salainen kristitty, ja hän liittyi Pohjois-Korean maanalaiseen kirkkoon. Tällainen rohkeus inspiroi minua ja vahvistaa uskoani.

Pohjois-Korea on maailman vihamielisin paikka kristityille. Tahdotko osoittaa rakkautta vainotuille veljille ja sisarille ja sitoutua tukemaan heitä rukouksin ja lahjoituksin?  He kokevat äärimmäistä köyhyyttä ja sortoa. Kahdesta kolmeen miljoonaan ihmistä on kuollut nälkään Pohjois-Koreassa sen jälkeen, kun vaikeat vuodet alkoivat 1990-luvulla.

Kristityt eivät saa jakaa Raamatun Sanaa, kokoontua tai edes ajatella itsenäisesti. Ilman maailmanlaajan kirkon apua Pohjois-Korean kirkko voi nääntyä nälkään sekä fyysisesti että hengellisesti. Tukesi on siis elintärkeää.

Eräs pohjoiskorealainen kristitty lähetti tällaiset terveiset: “Open Doorsin apu tuli luotettavasti perille. Saimme hengellistä kirjallisuutta ja muuta materiaalia. Teidän tukenne avulla pystymme voittamaan taistelumme ja säilyttämään uskomme loppuun saakka.”

Open Doorsin ylläpitämä World Watch -lista maailman kristityille vaarallisimmista maista kertoo, miten rajua taistelu on. Listan kymmenen kärki ei ole muuttunut viime aikoina, mutta vainot ovat lisääntyneet maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna World Watch -listan viesti on voimakas.

Jeesukseen uskominen on monille entistä vaarallisempaa. Silti minkään ei pitäisi estää kirkkoa olemasta valona maailmassa. Me voimme auttaa kirkkoa olemaan suolana ja valona myös kaikkein pimeimmissä ja vaarallisimmissa paikoissa.

Kun tapasin Sang-Hwan, Jeesuksen rakkaus säteili hänestä. Jumala vaikuttaa voimakkaasti vainotun seurakunnan keskellä, ja me saamme olla osa sitä seurakuntaa. Kun sisaremme ja veljemme kohtaavat äärimmäistä vainoa, meidän tehtävämme on rukoilla, antaa omastamme ja puhua heidän puolestaan.

Kiitos antamastasi tuesta! Se on ylläpitänyt uskoa ja toivoa siellä, missä vastustus on voimakasta ja vaara on suuri. Tarvitsemme edelleen kipeästi lahjoituksia. Open Doors tarjoaa tällä hetkellä 60 000 pohjoiskorealaiselle kristitylle ruokaa, lääkkeitä ja vaatteita, niin että he pysyvät hengissä.

Tue Pohjois-Korean vainottuja kristittyjä