Selaa World Watch -listan maita

12. sijalla World Watch -listalla

Nigeria

WWL 2019: Sijalla 12, pisteitä 80/100

WWL 2018: Sija 14

WWL 2017: Sija 13

 

Asukasluku: 191,8 milj. (88,9 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Islam ja kristinusko
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainoavat tahot

Radikaali islam ruokkii kristittyihin kohdistuvaa vihamielisyyttä etenkin Nigerian pohjoisosassa, jossa islam on valtauskonto. Tilannetta heikentää maan eri osien etnisten ryhmien välinen kilpailu. Radikaalit asejoukot, kuten Boko Haram ja fulani-paimentolaiset, ovat olleet erityisen aktiivisia Pohjois- ja Keski-Nigeriassa. Väkivalta maan keskiosassa merkitsee, että vainot leviävät kohti etelää.

Kaikilla Nigerian hallinnon tasoilla on korruptiota. Järjestäytynyt rikollisuus harjoittaa ihmis- ja huumekauppaa, joka kohdistuu tyypillisesti etnisiin ryhmiin ja mikä osaltaan aiheuttaa ajoittain vainoja.

Vainojen ilmeneminen

Nigerian eteläosassa kunnioitetaan useimpien kristittyjen uskonnonvapautta. Sen sijaan maan keski- ja pohjoisosissa kärsitään islamilaisten asejoukkojen väkivallanteoista, jotka johtavat usein omaisuuden menettämiseen, fyysisiin vammoihin tai jopa kuolemaan. Kristityt ovat myös menettäneet maata ja joskus mahdollisuuden hankkia elantonsa. Pohjois-Nigeriassa ja erityisesti sen sharia-lakia noudattavissa osavaltioissa kristittyjä syrjitään ja pidetään toisen luokan kansalaisina.

Korruptio on heikentänyt hallintoa, joka ei siksi kykene suojelemaan kristittyjä tehokkaasti Boko Haramin kaltaisilta ryhmittymiltä. Islamista kääntyneet joutuvat lisäksi perheidensä hylkäämiksi, ja heitä painostetaan luopumaan uskostaan.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

KULTAISET KYYNELEET

Yhdeksän naista esittelee ylpeänä värikkäitä maalauksiaan. Jokainen työ on omakuva, jossa on kimaltelevia kultaisia...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.