Uutiset
13.08.2023

Nicaragua: Jumalan kunnia Hänen odottamattomien vastaustensa keskellä

Nicaragualainen Jacobo* vangittiin, koska hän kritisoi maan hallitusta sosiaalisessa mediassa. Hänen saamansa 13 vuoden vankeustuomio ei kuitenkaan ollut Jumalan suunnitelma.

Vuoden 2018 protestien aikaan mielenosoitukset sosiaalisessa mediassa luokiteltiin rikoksiksi. Näin oli myös Jacobon* tapauksessa, sillä hän kritisoi Nicaraguan senaikaisia tapahtumia Facebook-sivullaan.

Jacobon isä Walter* kehotti poikaansa olemaan ottamatta kantaa hallituksen toimiin sosiaalisessa mediassa. Hän myös rukoili, että Jumala puhuisi hänen pojalleen.

Jacobo kuitenkin jatkoi kritisointia, ja kun hän osoitti tyytymättömyyttä hallitukseen juuri ennen vaaleja, hänet pidätettiin, hakattiin ja vangittiin.

Vaikka Walter oli huolissaan ja surullinen tapahtuneesta, hänestä kuitenkin tuntui, että tämä oli Jumalan tapa vahvistaa sekä hänen että hänen poikansa elämää. Kaiken tapahtuneen keskellä hänet valtasi rauha, ja hän antoi taakkansa Herran kannettavaksi.

Neljään kuukauteen Walter ei saanut tavata poikaansa. Hän sai vain lähettää pojalleen ruokaa öisin. Hän rukoili päivin ja öin, että Jumala vahvistaisi Jacoboa ja että Jumalan nimi saisi kirkastua. Lopulta hän sai vierailla poikansa luona.

Walter kertoo, että koko sen ajan, kun Jacobo oli vankilassa, hän sai vastauksia rukouksiinsa. Jumala vahvisti Jacoboa ja heidän koko perhettään. Jacobo sai myös suojelua vankilassa, kun toinen vanki kielsi muita koskemasta häneen ja jopa määräsi henkivartijan tämän suojaksi siitä huolimatta, että Jacobo oli kristitty. Kun Jacobo kertoi tästä isälleen, Walter oli varma, että jopa tuossa vihamielisessä ympäristössä Herra suojeli hänen poikaansa.

Walterin ja koko perheen avulla Jumala piti huolta Jacobosta ja täytti kaikki hänen tarpeensa heidän vaikeasta taloudellisesta tilanteestaan huolimatta. Vuoden ja neljän kuukauden kuluttua Jacobon tuomio viimein tuli: 13 ja puoli vuotta vankeutta.

Walter kertoo reaktiostaan: “En ollut murheellinen, sillä tiesin, että Jumala aikoi tehdä jotain. Jumala auttaisi Jacobon ulos tilanteesta. Tiedämme, että Jumalalla on aina ratkaisu, ja tärkeintä on, että Jumalan nimi saa kunnian.”

Ja niin tapahtui. 9.2.2023 Jacobo vapautettiin ja karkotettiin Yhdysvaltoihin. Walterille se oli vastaus hänen rukouksiinsa. Vankilasta vapautumisen ja maastakarkotuksen hetkellä kotimaan jättäminen oli kipeää, mutta he molemmat uskoivat: “Tämä tulee Jumalalta.”

Myöhemmin Jacobo kertoi isälleen, kuinka lentokoneessa monet itkivät ja ylistivät Jumalaa.

Kaiken kärsimänsä jälkeen ja nähtyään tämän odottamattoman Jumalan vastauksen Walter pyytää ihmisiä rukoilemaan, että hänen poikansa uudessa maassa ja uusien haasteiden edessä pysyy vahvana Herrassa.

*Nimet muutettu turvallisuussyistä

Katso video