Uutiset
06.03.2023

New age ja okkultismi Arabian niemimaalla: Nadian elämänmittainen totuuden etsintä

Autiomaa on hyvä vertauskuva Arabian niemimaan uskonnollisesta todellisuudesta. Siellä, islamin kehdossa, on paljon elämän tarkoitusta janoavia ihmisiä – ja Jumala tekee siellä työtään vetäen ihmisiä Jeesuksen luokse.

”Todella suuri osa tästä seudusta on autiomaata”, Nadia sanoo.

”Samalta tuntuu myös hengellisesti. Tiesin jo hyvin varhain, että islamissa oli jotain hirveää, eikä minua oikein koskaan kiinnostanut tutkia sitä.”

Viimeisten viidentoista vuoden aikana kiinnostus etenkin New Agea kohtaan on lisääntynyt valtavasti.

Nadia

Nadia kokee olleensa etsijä jo hyvin nuoresta asti.

Arabian niemimaan salainen ongelma

Nadia alkoi siis etsiä. Arabian niemimaalla sellainen matka ei kuitenkaan ole helppo tai turvallinen.

Etsintä johti Nadian pois islamista. Hän löysi jotain, mitä hän pitää Arabian niemimaan valtavana, salaisena ongelmana: New Agen ja okkultistiset harjoitukset.

”Viimeisten viidentoista vuoden aikana kiinnostus etenkin New Agea kohtaan on lisääntynyt valtavasti”, Nadia sanoo.

”Meidän täytyy myös ymmärtää, että Lähi-idän kulttuuri on täynnä kaikenlaista mystiikkaa. Se voi olla demonologiaa, magiikkaa, Tarot-korttien lukemista tai näitä kaikkia. Ihmiset ovat niistä todella kiinnostuneita.”

Yllättävää kyllä mystiikalla on juurensa islaminuskossa, vaikka useimmat muslimit eivät perehdykään New Agen kaltaisiin asioihin. Kulttuurinen kiinnostus mystiikkaan sai Nadian aloittamaan tutkimusmatkansa New Ageen ja okkultismiin.

”Se todella herätti mielenkiintoni”, hän sanoo.

Mustaan huntuun ja kaapuun pukeutunut nainen vaalean moskeijan edessä.
Nadia oli lapsesta asti tiennyt, kuka Jeesus on. Hän etsi totuutta ensin islamista ja sitten okkultismista ennen kuin vakuuttui kristinuskon Jumalan ehdottomasta rakkaudesta.

Nadian puuhastellessa uudenlaisen voiman parissa hänen henkilökohtainen elämänsä kuitenkin romahti. Hän etääntyi perheestään, joka kohdisti häneen henkistä väkivaltaa sekä katkaisi suhteensa häneen.

Kului kuukausia niin, ettei Nadia puhunut kummankaan vanhempansa kanssa. Hän löysi itsensä aivan pohjalta ja ihmetteli, mikseivät hänen uudet uskomuksensa antaneet elämään merkitystä.

Pohjakosketus – ja Vapahtaja

Nadia tunsi suurta vihaa ja lakkasi puhumasta Jumalalle. Katsoessaan elämäänsä nyt taaksepäin Nadia näkee Jeesuksen kuitenkin tavoitelleen häntä yhteyteensä jo kauan ennen kuin hän oppi tuntemaan, kuka Jeesus todella on.

”Olen lapsesta asti tiennyt, kuka Jeesus on”, Nadia kertoo. ”Minulla on länsimaista perimää, ja toisen vanhempani suvussa on uskova perhe. Asia ei siis ollut minulle aivan vieras.”

Isänsä kuoltua Nadia lopulta ymmärsi, mitä hän oli kaivannut: Jumalaa, joka rakastaa häntä ehdoitta.

”Jeesus siis etsi minua aivan nuoresta alkaen. Näin paljon unia, joissa hän tuli luokseni puhuen minulle tai näytti tiettyjä merkkejä, jotka myöhemmin ymmärsin. Se, että lopulta tulin todella tuntemaan Jeesuksen, ei ollut oma aikaansaannokseni. Jeesus itse teki sen.”

Isänsä kuoltua Nadia lopulta ymmärsi, mitä hän oli kaivannut: Jumalaa, joka rakastaa häntä ehdoitta.

”Silloin todella tiesin, että Jeesus oli aivan vierelläni, vaikka en nähnytkään häntä”, Nadja muistelee.

Kasvua kovassa maassa

Jeesuksen löytäminen ei tietenkään merkinnyt, että elämä hänen seurassaan olisi ollut Nadialle helppoa. Esimerkiksi seurakunnan löytäminen on uusille uskoville äärimmäisen vaikeaa.

”Yksi pääsyistä on pelko. Epäluottamus on ilmeistä. Pelkona on, että puhuu jollekulle, joka esittää uskovaa, vaikka ei ole sellainen.”

Vaara on todellinen alueen uskoville, erityisesti niille, jotka ovat luopuneet islamista Jeesuksen vuoksi.

”Riskit ovat hyvin todellisia. Eivät ainoastaan yksilölle vaan koko suvulle. Kulttuuriin kuuluu ajatus yhteisöllisestä syyllisyydestä.”

Mustaan hunnutettu nainen vaalean moskeijan pylväikössä.
Nadian tarina on tyypillinen esimerkki muslimitaustaisten kristittyjen naisten todellisuudesta Lähi-idässä. Lue lisää Open Doorsin vuoden 2023 Sukupuolittunut vaino -raportista.

Yksinäisyydestä yhteyteen

Vuosien eristyksen ja yksinäisyyden jälkeen Nadia tunsi todellista yhteyttä voidessaan ensi kertaa ylistää ja rukoilla Jumalaa yhdessä muiden Arabian niemimaan kristittyjen kanssa.

”Oli suurenmoinen kokemus tavata ensimmäistä kertaa muita, todella uudestisyntyneitä uskovia”, Nadia sanoo.

Tultuani Kristuksen luokse opin todella, mitä tarkoittaa, että kuulun Jumalan perheeseen enkä ole yksin.

Nadia

Kasvaessaan uskossaan Nadia kokee, kuinka Jumala kasvattaa ja muovaa häntä ja niin valmistaa häntä palvelemaan aina vain enemmän.

”Tultuani Kristuksen luokse opin todella, mitä tarkoittaa, että kuulun Jumalan perheeseen enkä ole yksin.”

”Tällä hetkellä ajattelen, että on tiettyjä asioita, joita vasta yritän oppia. On asioita, joista opettelen luopumaan, ja tämä prosessi jatkuu yhä.”

Vapauttava evankeliumi

Nadia ymmärtää nyt, kuinka Jumala käyttää hyväkseen hänen menneisyyttään ja valmistaa häntä toimimaan apunaan kansansa parissa Arabian niemimaalla.

”Ajatellessani omaa tarinaani ja muiden tällä alueella Herran luokse tulleiden tarinoita huomaan valtavaa vapautuksen tarvetta”, Nadia sanoo.

”Yksi pääsyistä on, että islamin ja New Agen vuoksi Arabian niemimaa on demonien toiminnalle täydellinen paikka. Se esti minua nuorempana näkemästä kristinuskoa todellisena vaihtoehtona.”

Jumalan rakentaessa kirkkoaan Lähi-idässä Nadia näkee, kuinka rukoustaistelijoita nousee ja vapauttamisen palvelutehtäviä syntyy, jotta ihmisten silmät avautuisivat. Nadia toivoo, että Jumala jatkuvasti syventäisi hänen uskoaan ja valmistaisi häntä osoittamaan evankeliumin voiman muille.

Hengellistä siltaa rakentamassa

Open Doorsin yhteistyökumppanit ovat auttaneet Nadiaa kasvamaan opetuslapsena ja vahvistumaan uskossaan niin, että hän voisi jakaa uskonsa aarteista kotiseutunsa ihmisille. Nadia muistuttaa, että kuka tahansa voi tulla mukaan hänen matkalleen rukouksin.

”Käsitän asian niin, että maailmanlaajuinen rukous luo sillan. Se ei ole fyysinen vaan hengellinen silta, ja sen luo kirkossa vaikuttava Henki.”

Kun Jumala jatkaa ihmisten tavoittamista evankeliumilla – unien, näkyjen, Nadian kaltaisten johtajien ja muiden sopiviksi katsomiensa tapojen kautta – Nadia tietää, että rukouksella on merkitystä. Se tuo vedet autiomaahan.

Kuuntele podcast