Selaa World Watch -listan maita

32. sijalla World Watch -listalla

Nepal

WWL 2019: Sijalla 32, pisteitä 64/100

WWL 2018: Sija 26

 

Asukasluku: 29.2 milj. (1,2 milj. kristittyä)

Pääuskonto: Buddhalaisuus
Vainoamisen syy: Uskonnollinen nationalismi

Vainoavat tahot

Nepalissa radikaalit hindut vainoavat kristittyjä monin tavoin. Paikalliset ja kansallisen tason viranomaiset säätävät lakeja ja muita rajoituksia, paikalliset hindupapit ja radikaalit hinduliikkeet tekevät iskuja kristittyjä vastaan, ja monet kyläyhteisöt suhtautuvat kristittyihin vihamielisesti.

Vainojen ilmeneminen

Kaikki Nepalin kristityt yhteisöt kokevat eriasteista vainoa. Vähiten ongelmia on katolisella kirkolla ja kirkoilla, joissa kokoontuu ulkomaalaisia. Suurin paine kohdistuu hindulaisuudesta kääntyneisiin, joita pidetään esi-isien uskon pettäjinä. Heitä ja protestantteja painostetaan erityisesti perheen, ystävien, yhteisön ja paikallisviranomaisten taholta. Ajoittain äärihindut käyttävät hyväkseen poliittista epävakautta ja tekevät iskuja kristittyjä vastaan. Heitä ei yleensä rangaista.

Myös lainsäädäntö vaikeuttaa tilannetta. Vuoden 2015 perustuslaki julisti Nepalin maalliseksi valtioksi, mutta määrittelee samalla, että kääntyminen mihinkään muuhun uskontoon kuin hindulaisuuteen ei ole sallittua, vaan rangaistava teko.

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Nepal

Rukoillaan nepalilaisen äidin ja tyttären puolesta, joita omat perheenjäsenet vainoavat. Kumpikaan ei saa käydä kirkossa.

...

Nepal

Muistetaan Srijanaa*, jonka vanhemmat vainosivat häntä uskon tähden. He estivät Srijanaa* käymästä kirkossa ja kiduttivat...

43289 Nepal

Toinen kristitty nepalilaisnainen joutui
lähtemään kotoaan kyläläisten vainon vuoksi. Nyt hän
asuu pastorin...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.