Some
11.02.2024

Mitä Omanissa tapahtuu?

Kauniissa Arabian niemimaan rannikkovaltiossa elävät salaiset kristityt ovat valitettavasti kokeneet jotain, jota eräs paikallinen yhteistyökumppanimme on kuvannut ”suureksi iskuksi”.

Vuonna 2023 omanilaiset kristityt voittivat pelkonsa ja alkoivat kokoontua yhteen. Heitä rohkaisivat maassa asuvat ei-omanilaiset kristityt, jotka olivat järjestäneet raamattupiirejä ja opetuslapseuttaneet uusia uskovia.

Omanin viranomaiset kuitenkin paljastivat salaisten kristittyjen johtajan, jota kehotettiin poistumaan maasta. Tämän jälkeen myös monet kristityt pariskunnat ja yksittäiset seurakuntalaiset saivat sekä hienovaraisia että suoria uhkauksia lähteä maasta.

Tällainen järkytys voi helposti horjuttaa vielä pienen ja nuoren seurakunnan elämää Omanissa, kuten yhteistyökumppanimme on todennut.

Rukousaiheita:

– Rukoile uusien kristittyjen puolesta, että he eivät vetäytyisi piiloon vaan ymmärtäisivät yhteisön ja kokoontumisen tärkeyden.

– Pyydä seurakunnille rohkeutta ja viisautta näinä aikoina.

– Rukoile maasta karkotettujen puolesta, että Jumala johdattaisi heidät uusiin tapoihin palvella Omanin kristittyjä ja antaisi lähtijöille rauhan.

Oman