Uutiset
18.12.2020

Mitä Irakin lapset toivovat joululahjaksi?

11-vuotiaan Fakhrin joululahjatoive pysäyttää: ”Rukoilen, että terroristit häviävät maailmasta, jotta voimme elää rauhassa.” Tämä ja muut Irakin lasten toiveet eivät ehkä toteudu tänä vuonna – mutta Open Doorsin Toivoa Lähi-itään -hanke auttaa tänäkin jouluna pitämään yllä toivoa Irakissa ja Syyriassa.

 

YouTube video

 

8-12-vuotiaiden lasten kuoro on valmiina aloittamaan pienen joulukonsertin. Tunnelma on iloinen. Jotkut selailevat nuottejaan, osa kuuntelee Isä Zachariaa, joka näppäilee oud-luuttuaan. Joulupuu, seimi, tuikkivat valot ja musiikki tuovat joulun tuntua.

Kuoro laulaa vanhoja hymnejä itäisen perinteen ikiaikaisin sävelmin ja rytmein. Kaikki laulut eivät ole meille tuttuja, mutta joukosta erottuu sanoja, joilla kristityt ylistävät Jumalaa kaikkialla maailmassa. Halleluja!

Jokin on silti toisin. Tämän kirkon seinät ovat alumiinipaneelia, jota käytetään yleensä tehdas- tai varastorakennuksissa.

Seitsemäs joulu pakolaisena

Lapset ovat täällä kaukana synnyinseudultaan Mosulista, jota kaikki eivät enää edes muista. Isä Zacharian sydän ikävöi takaisin. Mutta Mosul on edelleen vaarallinen. ISIS, jota perheet pakenivat, on kukistettu, mutta ääri-islam vaikuttaa edelleen.

Konsertin jälkeen lapset kertovat tärkeimmistä toiveistaan, onhan joulu. Niistä kuuluu, millaisessa maailmassa he ovat kasvaneet. Vain Jumala tietää, toteutuvatko toiveet.

Open Doors vie apusi perille

Open Doorsin paikalliskumppanit ovat auttaneet ISIS-terroria paenneita lapsia ja heidän perheitään Erbilissä vuodesta 2014 lähtien. Aluksi tärkeintä oli hätäapu ja turvallinen ympäristö – sittemmin mukaan on tullut traumaterapia, koulutus ja lasten vanhemmille tarjottu tuki pienyritysten käynnistämiseen. Nyt koronan myötä hätäapua tarvitaan jälleen.

Lasten toiveista kuuluu, millaisessa maailmassa he ovat kasvaneet.

Ilman apuasi ja rukoustukeasi tämä ei olisi mahdollista!

Open Doors tukee Irakin kirkkoja lasten kristillisessä kasvatuksessa. Pyhäkouluissa lapset laulavat kristillisiä lauluja ja oppivat Syyrian alkuperäiskieltä – joka on läheistä sukua Jeesuksen puhumalle aramealle. He oppivat Raamatun kertomuksia, saavat oman lastenraamatun ja heillä on oma kirjakerhonsa.

Juuri nyt autamme lapsia kasvamaan uskossa ja luottamaan Jumalaan, olipa tulevaisuus millainen tahansa.

Jatketaan rukousta lasten ja heidän perheittensä puolesta. Pyydetään, että Jumala pitää heidät turvassa ja osoittaa olevansa Immanuel – Jumala heidän kanssaan.

Rukoillaan, että Jumala osoittaa olevansa Immanuel – Jumala heidän kanssaan.

Lasten joululahjatoiveita:

Dima – 9-vuotias tyttö: Pyydän Herraa suojelemaan kirkkoani Irakissa.

Fakhri – 11-vuotias poika: Rukoilen, että terroristit häviävät maailmasta, jotta voimme elää rauhassa.

Lydia – 10-vuotias tyttö: Haluamme elää rauhassa ja turvassa, kuten muutkin maailman lapset.