Uutiset
19.07.2019

Mistä Toivoa Lähi-Itään -kampanjassa on kyse?

YouTube video

Vuonna 2016 alkaneen Irakin ja Syyrian seurakuntia tukevan kampanjan päämääränä on:

1. kaikille yhdenvertaiset kansalaisoikeudet
2. kaikille ihmisarvoiset elinolot
3. uskonnollisten johtajien roolin tärkeyden tunnistaminen ja heidän varustamisensa yhteiskunnan jälleenrakennustyöhön ja sovinnon luomiseen.

Kampanja korostaa kristittyjen merkitystä keskeisenä osana Lähi-idän yhteiskuntaa ja sitä, että he itse ymmärtävät tämän. Uudistusten tulee hyödyttää koko yhteiskuntaa. Seurakunnille pyritään antamaan tulevaisuuden toivoa. Toivoa Lähi-itään kampanjan tavoitteena on luoda yhteiskuntaan vastuuvelvollisuutta valtion tasolle Irakiin ja Syyriaan.

Open Doors tarjoaa apua Syyrian ja Irakin seurakunnille.
Syyriassa työn tärkeimpänä kohteena ovat ”Toivon keskukset”. Yhteistyössä paikallisten kirkkojen kanssa Open Doors perustaa näitä keskuksia. Niissä tarjotaan monenlaista toimintaa lapsille, avioliittokursseja aviopareille, nuorille mahdollisuuksia yhdessäoloon sekä hankeprojekteja omiin ansioihin. Keskuksissa toimii myös ruokajakelu.
Kerromme tässä vierailuistamme muutamissa Toivon keskuksissa.

Syyriassa ja Irakissa monet kristityt ovat menettäneet työnsä. Hankeprojektien kautta Open Doors on tukenut useita pieniä yrityksiä niiden alkutaipaleella. Osaa näistä projekteista esitellään videolla.

Irakissa, paikallisen yhteistyökumppanimme kautta Open Doors tuki kirjaston uudelleen avaamista Qaraqoshin kaupungissa. Open Doors tukee  myös paikallisten kumppaneiden kautta johtajien koulutusta sekä lapsi-  ja nuorisotyötä.

Tule mukaan auttamaan!