Selaa World Watch -listan maita

23. sijalla World Watch -listalla

Malesia

WWL 2018: Sijalla 23, pisteitä 65/100
WWL 2017: Sijalla 31

WWL 2017: Sijalla 30

 

Asukasluku: 31,2 milj. (2,9 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam ja vainoharhainen itsehallinto

Vainojen syyt

Perustuslaki kieltää malesialaisten kääntymisen islamista muihin uskontoihin ja rajoittaa muiden uskontojen levittämistä. Poliittiset puolueet kuten vallassa oleva UMNO ja oppositiopuolue PAS suojelevat islamia, ja hallituksen virkamiehet pyrkivät ylläpitämään ja lisäämään sen vaikutusta yhteiskunnassa. Tämä vaikeuttaa vähemmistöuskontojen asemaa. Monet muslimien kansalaisjärjestöt pitävät itseään “islamin puolestapuhujina” ja nauttivat hallituksen tukea. Usein niiden kannanotot ja toimet lietsovat rasistista epäsopua ja uskonnollista syrjintää. Kristitylle, joka on taustaltaan muslimi, pahimpia vainoajia ovat oman perheen jäsenet.

Vainojen ilmeneminen

Käännynnäiset kokevat Malesiassa voimakkainta vainoa, koska jokaisen etnisyydeltään malesialaisen oletetaan olevan muslimi. Se, joka poikkeaa tästä, ei nouse ainoastaan perustuslakia vaan myös koko yhteisöä sekä perhettään ja naapureitaan vastaan. Vaikka viranomaiset ja kansalaisjärjestöt valvovat myös roomalaiskatolisia ja metodisteja, tarkimman huomion kohteena ovat kuitenkin uudet protestanttiset ryhmät, jotka todistavat aktiivisimmin uskostaan.

Malesian väestö hyötyy hallituksen “positiivisen diskriminaation politiikasta”. Sen mukaisesti ei-malesialaisia kohdellaan toisen luokan kansalaisina. Valtaosa maan kristityistä kuuluu heidän joukkoonsa,  myös suuri joukko syntyperäisiä “Bumiputra” kristittyjä.

PAS-puolueen johtaja, joka on ehdottanut islamilaisen rikoslain käyttöönottoa maan koillisessa Kelantanin osa-valtiossa, on avoimesti panetellut kristittyjä. Hän väitti, että he käännyttävät muslimeja käyttäen kannustimena rahaa. Tällaiset kommentit kylvävät epäsopua ja vihaa kristittyjä kohtaan.

 

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!