Lucina ei halunnut mennä naimisiin 19-vuotiaana. Hän halusi lääkäriksi. Hän opiskeli ahkerasti ja pyrki saamaan lisäopetusta aina kun mahdollista.

YouTube video

Kuvan nainen ei liity artikkeliin.

Varoitus: tämä tarina viittaa raiskaukseen ja saattaa järkyttää joitakin lukijoita.

Niinpä, kun eräs tyttö pyysi häntä opiskelemaan yhdessä kanssaan, Lucina myöntyi ja nousi tytön autoon. Hän suostui, koska hänelle tarjottiin teetä ja leivonnaisia – tämä on merkki siitä, että on kutsuttu kunniavieraaksi. Hän ei huomannut, että leivonnaiset oli terästetty huumeilla. Hänet kaapattiin pakkoavioliittoon tytön veljen, Yutasin, kanssa.

Kuukausia myöhemmin poliisi järjesti dramaattisen pelastusoperaation. Lucinaa oli pidetty vankina koronan liikkumisrajoitusten aikana ja hänen perheellään ei ollut aavistustakaan, mistä hänet voisi löytää. Hän oli aliravittu, mustelmilla – ja raskaana.

“Hän oli lähes kuollut. Edes me emme ensi näkemältä tunnistaneet häntä. Hänen luunsa törröttivät ja näytti siltä, ettei hän ollut syönyt mitään pitkään aikaan. Hän ei pystynyt edes seisomaan ja kävelemään kunnolla,” Lucinan veli kertoo.

Orjaksi pakkoavioliittoon

Se, mitä Lucinalle tehtiin, oli rangaistus hänen uskostaan Kristukseen. Surullista kyllä, hänen kokemuksensa ovat osa laajempaa trendiä. Open Doorsin uuden sukupuolittunutta vainoa käsittelevän raportin mukaan seksuaalista väkivaltaa ja pakkoavioliittoja käytetään edelleen kristittyjen naisten ja tyttöjen häpäisykeinoina eri puolilla maailmaa.

Tarkoituksena on rangaista naispuolisia käännynnäisiä ja rajoittaa kristillisen kirkon kasvua.

”Kaikki tapahtui vain, koska olen kristitty ja perheeni on kristitty. Me uskomme Jeesukseen, rakastamme Jeesusta. Ja minä maksoin siitä suurimman hinnan,” Lucina kertoo.

Lucinan isä, Boutros, toimii evankelistana perheen eteläaasialaisessa yhteisössä. Ekstremistit eivät sietäneet sitä, että niin monet kääntyivät kristinuskoon hänen julistustyönsä johdosta, ja käskivät häntä lopettamaan. He hyökkäsivät Boutrosin kimppuun ja uhkasivat tappaa hänet. Mutta hän ei suostunut luovuttamaan.

Silloin ekstremistit menivät vielä askeleen pidemmälle. He sieppasivat Lucinan, ”naittivat” hänet miehelle nimeltä Yutas ja pitivät häntä vankina kotonaan. Lucina pakotettiin tekemään kaikki raskaat taloustyöt, ja mikäli hän kieltäytyi, hänet pahoinpideltiin. Lucina myös pakotettiin rukoilemaan kylän vallitsevan uskonnon mukaisesti hänen avioliittoonsa vedoten.

Pako rajoitusten loppuessa

Kun koronarajoitukset hellittivät, Lucina pystyi soittamaan sisarelleen ja kertomaan, missä häntä pidettiin vankina. Poliisi järjesti pelastusoperaation, ja Yutas pidätettiin raiskauksesta. Lucina on sittemmin synnyttänyt pojan.

Lucinan pahoinpitelijöiden oli tarkoitus vahingoittaa hänen perheensä mainetta. Boutroksen ehdottoman hyväksyvä suhtautuminen ”häpeällistä” tytärtään kohtaan on kuitenkin todistus Jumalan luonteesta. Hakemalla oikeutta tyttärelleen oikeusistuimen kautta hän on suunnannut häpeän tekijää kohti. Pakkoavioliiton avulla oli tarkoitus lopettaa Boutroksen palvelutyö. Sen sijaan hän on antanut yhteisölleen todistuksen Jumalan rakkaudesta ja hyväksynnästä.

Lue koko raportti ja katso video: opendoors.fi/sukupuolittunut-vaino

Rukoile Lucinan puolesta ja lue lisää sukupuolittuneesta vainosta Open Doorsin raportista.