Uutiset
12.06.2018

Sudanin Raamattukoulusta valmistuneiden toiveena työ Jumalan kunniaksi

18 nubalaista opiskelijaa valmistui Sudanin Raamattukoulusta suurin unelmin: He haluavat tavoittaa Nubavuorten asukkaat ja kertoa heille Jeesuksesta. Seurakunta osallistui valmistujaisjuhlahumuun suurella joukolla, vaikka se on maan hallituksen jatkuvan vainon kohteena. Tässä artikkelissa kerromme juhlasta paikan päällä.
>
Nuba-heimo on asunut Etelä- ja Keski-Sudanin vuorilla jo sukupolvien ajan. Vaikka Sudanin hallitus on yrittänyt hävittää heimon ja estää sen auttamisen, nubalaiset ovat pysyneet kestävinä ja jatkaneet eloaan parhaansa mukaan. Tukijoidensa ansiosta Open Doors on pystynyt toimittamaan heille elintärkeää apua paikallisten kumppaniensa avulla. ”On valtavan rohkaisevaa nähdä, miten laajasti Nubavuorilla asuvat veljemme ja sisaremme levittävät sitä hyvää, mitä heidän hyväkseen on voitu tehdä”, kertoo Fikiru*, yksi nubalaisten luona äskettäin vierailleen ryhmän jäsenistä.
>

Nubalaiset juhlivat uusia lähetystyöntekijöitään – jopa puiden oksilla

Aurinko porotti armottomasti, kun liityimme satojen muiden kanssa juhlaan. Seurakuntalaiset istuivat vieri vieressä kallioiden väliin viritetyn suojakatoksen alla, mutta paikalla oli heidän lisäkseen paljon muitakin todistamassa tapahtumaa. Nämä muut etsivät seisoma- tai istumapaikan sieltä, missä varjoa oli vähänkään tarjolla. Jotkut kiipesivät jopa läheiseen puuhun varmistaakseen, etteivät jäisi mistään paitsi.
>
Nubavuorilla oli juuri kuiva kausi, ja tuuli nosti tuon tuosta pölyä, jota tunkeutui silmiin, nenään, korviin ja suuhun. Sekään ei silti voinut häiritä juhlaa eikä vaimentaa juhlailoa. Olimme todistamassa 18 opiskelijan valmistumista paikallisesta, erittäin arvostetusta sudanilaisesta Raamattukoulusta heidän kolmivuotisen opiskelunsa jälkeen.
>
Koulun tilat eivät ehkä ole parhaat mahdolliset, mutta innostusta ja antaumusta sieltä ei puutu! Raamattukoulu on onnistunut kouluttamaan satoja evankelistoja ja lähettejä Sudanin epävakaista olosuhteista huolimatta. Osa koulutuksesta tapahtuu työtä tehden, jolloin opiskelijat oppivat palvellessaan ja keskittyessään työskentelemään oman alueensa ihmisten parissa.
>

Ilo todistaa Jumalan avusta ihmisten elämässä

Juhlaohjelman aloitti miesten ja naisten perinnetanssi. Se oli iloinen, mutta samalla kunnioitusta herättävä. Karjaksi pukeutuneet miehet ja naiset lähestyivät seurakuntaa laulaen kovaa ja jäljitellen uppiniskaisen lauman liikkeitä. Lantion ympäri sidotun ruokohameen kahina pehmensi satojen nilkkahelistimien terävää rytmiä. Yleisö osoitti kulkueelle suosiotaan ja sen jäljessä tulivat yksittäiset esiintyjät, kuorot ja puhujat ylistäen Jumalaa armosta, jota Hän osoittaa valmistuneiden elämässä.
>
loinen ilmapiiri vakavoitui hetkeksi vain silloin, kun vastavalmistuneet saapuivat paikalle opettajiensa johdolla. Kaikesta huokui, miten merkittävä asia miesten valmistuminen kurssilta oli opiskelijoille itselleen sekä heidän ystävilleen ja perheilleen. He olivat nyt valmiita lähetettäviksi tärkeään tehtävään: kertomaan Kristuksen toivosta kaikkialla heidän rakkailla Nubavuorillaan.
>

”Sen jälkeen, kun menin Raamattukouluun, elämäni on muuttunut paljon. Olen kasvanut hengellisesti ja minut on opetettu auttamaan muita samanlaiseen kasvuun. Nyt minun on helppo mennä saarnaamaan evankeliumia. Jatkan rukousta kaikkien Raamattukoulua tukeneiden puolesta. Jumala siunatkoon teitä ja antakoon mahdollisuuden tukea muita samalla tavoin kuin olette tukeneet minua”, Mubarak totesi.

Evankeliumi etenee nyt polkupyörällä ja rukouksella

Seremonian jälkeen jokainen valmistunut oli hukkua halausten, lahjojen ja äänekkäiden huudahdusten tulvaan. Myös Open Doors antoi jokaiselle lahjan – polkupyörän, joka helpottaa tärkeää työtä edes vähän.
>

”Kävelen yleensä viidestä kuuteen tuntia päivässä palvellessani seurakuntamme jäseniä. Sääolot tekevät siitä kauheaa. Nyt voin kuitenkin mennä paljon kauemmas ja silti palvella heitä. Pyörän ansiosta pääsen myös takaisin samana päivänä. Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet meitä.”

Raamattukoulu tukee paikallista kirkkoa kouluttamalla pappeja ja auttaa lähetystyön tekemisessä aiemmin saavuttamattomissa yhteisöissä. Tukenne auttaa veljiämme ja sisariamme selviämään ja menestymään Nubavuorilla ja todistamaan sydämensä halusta Kristuksesta sillä uskolla, että Jumala on asettanut ja kutsunut heidät juuri sinne.
>
* Nimi muutettu turvallisuussyistä. Kuvissa esiintyvät kasvot on peitetty henkilöllisyyksien suojaamiseksi.
>

Rukousaiheita

Pyydämme alueelle turvallisuutta, rauhaa ja vakautta. Rukoilemme, että valtaapitävät harkitsevat neuvoteltua sopimusta.
>
Rukoilemme, että kirkko säilyy yhtenäisenä ja että keskinäinen tuki jatkuu.
>
Rukoilemme sadetta ja hyviä satoja.
>
Rukoilemme, että ovia avautuisi evankeliumin julistamiseen uusille yhteisöille.
>
Lähde
>