Lehdet
15.04.2017

Kolumbia kompuroi kohti rauhaa

Vainottujen kyyneleet

Kyyneleet valuvat pitkin Jacklinen poskia. Hän näyttää kulunutta värivalokuvaa isästään, jonka hän menetti olleessaan 7-vuotias. Sissit tappoivat isän koska tämä oli kristitty. ”Minulla on ikävä isääni. Monesti toivon, että hän olisi vielä elossa ja voisin vielä tuntea hänen halauksensa”, nyt jo 15-vuotias Jackline kertoo.

Jackline on yksi Kolumbian tuhansista orvoista, jotka ovat maksaneet kovan hinnan siitä, että kuuluvat kristittyyn perheeseen. Etenkin pastorit ja heidän perheensä ovat olleet silmittömän väkivallan kohteena, koska he eivät olleet tukeneet Kolumbian maaseutua yli 50 vuotta terrorisoineita vasemmistolaisia sissiliikkeitä ja näiden harjoittamaa rikollista toimintaa. Seurakuntien julistama rakkauden evankeliumi on johtanut ihmisiä pois sissiliikkeiden vihan ja väkivallan kierteestä, samalla asettaen ne sissiliikkeiden tulilinjalle.

Lapsisotilaita ja aivopesua

Satojatuhansia lapsia on kaapattu sissiliikkeisiin lapsisotilaiksi tai seksiorjiksi. Joskus kaapatut, aivopestyt ja sotilaskoulutetut lapset ovat olleet oman perheensä pahin uhka.

Historiallista rauhanprosessia

Kaiken tämän jälkeen vuosi 2016 on ollut Kolumbialle historiallinen: Lokakuussa julkistettu rauhansopimus maan suurimpien sissijärjestöjen FARC:in sekä ELN:n ja Kolumbian hallituksen välillä luo vihdoin edellytykset rauhaan. Nobelin rauhanpalkinto kannustaa osapuolia jatkamaan ponnisteluja, vaikka ensimmäinen rauhansopimuksen voimaantulo kaatui niukasti kansanäänestyksessä. Tulos kertoi karulla tavalla, kuinka haavat ovat vielä liian kipeitä.

Tämä lehti kertoo, kuinka väkivallan kovettamat sissit ovat saaneet elämäänsä uuden suunnan, joka on osaltaan mahdollistanut nykyiset rauhanponnistelut. Jeesuksen – todellisen Rauhanruhtinaan – kohtaaminen muuttaa edelleen maailmanhistoriaa! Open Doors jatkaa työtä Kolumbiassa, jotta rakkaus voittaisi vihan, kun maa kompuroi kohti rauhaa ja valmistautuu vuosikymmeniä kestävään anteeksiantamuksen aikakauteen.

Siunattua uutta armon vuotta 2017!

Miika Auvinen, Open Doors Finland ry:n toiminnanjohtaja