Uutiset
24.12.2023

Kiitos Keski-Aasian kuurojen joululahjoista – Elnura-tyttö toivottaa hyvää joulua!

Kuurojen kristittyjen sopeutuminen keskiaasialaiseen yhteiskuntaan on vaikeaa jo heidän vammansa vuoksi. Muslimitaustaisia kristittyjä uhkaa lisäksi oman perheen ja paikallisyhteisön taholta heihin kohdistuva syrjintä heidän uskonsa takia. 

Open Doors auttaa kuurojen kristittyjen yhteisöä monin tavoin koulutuksen kautta: annamme ohjausta tulonhankintaan, tietotekniikkataitoihin, matkapuhelimien korjaamiseen, kauneudenhoitoalalle sekä viittomakielen opetusta perheiden kuuleville aikuisille ja lapsille.

Tärkeät joululahjat

Elnura* kuuluu Keski-Aasian kuurojen kristittyjen yhteisöön. Viittomakielen kurssin käytyään hän voi nyt keskustella muiden kuurojen lasten ja aikuisten kanssa. Hän sai myös Open Doorsin joululahjan.

Joululahjaprojektin lahjoilla on jo vuosien ajan ollut valtava vaikutus kristittyihin ja ei-uskoviin ihmisiin Keski-Aasiassa. Lahjoja jaetaan lasten ja aikuisten tapahtumissa ja seurakunnille tarjoutuu näin erinomaisia tilaisuuksia tavoittaa ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa ja rohkaista (kuurojen) kristittyjen kotien lapsia.

Olen nähnyt kuinka kuurojen kristittyjen yhteisöltä saatu rakkaus ja huomio on saanut Elnuran avautumaan.

Naira*

Juuri joulun aikaan on mahdollista vierailla monissa kodeissa, erityisesti köyhissä perheissä, joita suurin osa näistä perheistä on.

Painostuksen tai muun syyn tähden seurakuntayhteydestä on jättäytynyt pois ihmisiä ja jouluisin heitäkin voidaan kohdata. Vierailuja tehdään myös lastenkoteihin ja sairaaloihin, joissa jouluisen ohjelman ohessa jaetaan joululahjoja.

”Rukoilkaa tyttöjen puolesta”

OD:n alueellinen kenttätyöntekijä Naira* on nähnyt läheltä, millaista muutosta kohtaaminen ja välittäminen on saanut lapsissa aikaan. Monien taustaan liittyy traumaattisia kokemuksia kuten hyväksikäyttöä ja väkivaltaa.

“Olen nähnyt kuinka kuurojen kristittyjen yhteisöltä saatu rakkaus ja huomio on saanut Elnuran avautumaan. Joululahja sai hänet tuntemaan itsensä nähdyksi ja rakastetuksi sekä meidän ihmisten että myös Jumalan taholta. Hyvin monet kuurot lapset jäävät vaille kaipaamaansa huomiota”, Naira kertoo.

Monet heistä ovat masentuneita eivätkä käy koulua. Jumalalle kiitos, että voimme vierailuillamme tavata heitä.

Naira*

”Rukoilkaa Elnuran ja samassa tilanteessa olevien nuorten tyttöjen puolesta. Monet heistä ovat masentuneita eivätkä käy koulua. Jumalalle kiitos, että voimme vierailuillamme tavata heitä ja kutsua osallistumaan viittomakielen koulutukseen. Näin meille järjestyy jatkossakin tapaamisia näiden tyttöjen kanssa.”

”Rukoilkaa, että nuoret kuurot tytöt saisivat elää turvassa Jumalan ja lähimmäistensä rakastamina.”

*Nimi muutettu turvallisuussyistä

Kuuntele podcast