Meille on raportoitu, että Kongon demokraattisen tasavallan itäisellä alueella militantit ovat siepanneet pastorin ja hänen vaimonsa. Sieppaajat liittyvät Liittoutuneet kansanvaltaiset voimat (ADF) -nimiseen ääriryhmään.

Raporttien mukaan pastori Paluku Katahilindwa Claude, 45, ja hänen vaimonsa Katungu Vyahasa (kuvassa) siepattiin matkalla kotiinsa maatilaltaan. Alueen pastori kertoi, että etsinnän aikana he löysivät pastori Palukun palvelukortin ja Raamatun tien varrelta.

Heidän katoamistensa aikaan ADF toimi alueella aktiivisesti ja sen kerrottiin tehneen hyökkäyksiä useissa lähikylissä tappaen 17 kristittyä.

Kesäkuun 14. päivään mennessä parin perhe ja seurakunta eivät olleet löytäneet heitä eivätkä saaneet lunnasvaatimuksia. He rukoilevat ja toivovat, että pastori ja hänen vaimonsa ovat yhä elossa. Pariskunnalla on yhdeksän lasta.

Alueen pastori Kakule Kowa pyytää meitä rukoilemaan yhdessä heidän kanssaan:

”Yhdistäkäämme rukouksemme, että Jumala palauttaisi heidät. Jälleen kerran pyyntömme on, että kaikki maailman kristityt pitäisivät kädestä kiinni rukoillessaan yhdessä kanssamme. Palautukoon rauha yhteisöihimme, joissa teemme Herran työtä.”

Kongon demokraattinen tasavalta