Uutiset
04.08.2019

Kiinan kirkko kukoistaa vainojen keskellä

”On tosiasia, että Jeesuksen Kristuksen opetuslapsina me kaikki joudumme kohtaamaan vainoa”, pastori Victor toteaa.

Victor on Open Doorsin yhteistyökumppani. Hän on toiminut Kiinan kirkon pastorina lähes vuosikymmenen ajan. Palvelutehtävä alkoi hänen tavattuaan vaimonsa. Victor kuuli hänen tarinansa kääntymisestään islamista Kristuksen puoleen. Hän joutui myös kokemaan muslimiyhteisön vainoa.

Nyt Victor palvelee kirkon johtajia. He tavoittavat sekä muslimeja että uusia kristittyjä. Yksi näistä johtajista on Grace.

Grace palvelee kirkoissa. Ne ovat täynnä islamista kääntyneitä kristittyjä. Hän kertoi Open Doorsille kohtaamiensa kristittyjen haasteista. ”Sisaret ja veljet ovat kovan paineen alla ja pelkäävät menettävänsä työnsä tai muut oikeutensa”, Grace sanoo.

Naiset lukevat Raamattua Xianin kirkossa Kiinassa.

Paikallinen hallitus langettaa ankaria rangaistuksia laittomasta uskonnollisesta toiminnasta. Ne vaihtelevat työllistymisen estämisestä aina vankeuteen saakka. Kristityiksi kääntyneet kärsivät. Selviytyäkseen uskovat luottavat maailmanlaajuisen seurakunnan hengelliseen tukeen. Grace on yksi monista kärsiviä kristittyjä palvelevista johtajista.

Grace kertoo: ”Olemme kiitollisia siitä, että näitte niin paljon vaivaa tullaksenne luoksemme. Ette voi kuvitella, kuinka paljon olette rohkaisseet meitä. ”

Kristityt ympäri Aasiaa elävät jokapäiväisen paineen alaisina, koska uskovat Jeesukseen.

Pastori Victorin ja Gracen kaltaiset kristityt kohtaavat vainon eturintamassa. Sinun lahjasi vainotulle kirkolle rohkaisee heitä.

 

Kiina on World Watch List 2019 sijalla 27. Lue lisää.