Positiiviset
13.12.2018

Jumalan ihmeitä tapahtuu Pohjois-Koreassa

Pohjois-Korea on kristittyjen vainoa mittaavalla World Watch -listalla ensimmäisellä sijalla. Open Doorsin yhteistyökumppanit ovat kuitenkin kuulleet useita ihmeitä, joita Jumala on tehnyt sekä Pohjois-Koreassa että Kiinassa. Tässä on muutama niistä.

#1 Hän rukoili, ettei poliisi näkisi häntä

Yksi vaarallisimmista hankkeista on auttaa ihmiskaupan uhreiksi joutuneita pohjoiskorealaisia naisia Kiinassa. Jos Kiinan viranomaiset tai Pohjois-Korean vakoojat löytävät heidät, naiset lähetetään takaisin Pohjois-Koreaan, jossa he joutuvat kärsimään ankaran rangaistuksen. Jos he ovat raskaana kiinalaisille miehille, jotka ovat heidät ostaneet, lapsi abortoidaan tai tapetaan syntymänsä jälkeen. Naiset, jotka ovat osallistuneet uskonnolliseen toimintaan, saavat kovimman rangaistuksen.

Uskolliset paikalliset kumppanimme vaarantavat elämänsä auttaakseen näitä naisia. He jmm. ärjestävät naisille salaisia raamattutunteja ja tukevat heitä niin henkisesti kuin hengellisestikin.

Rouva M on alkanut avata sydäntään Jeesukselle. Hän käy säännöllisesti pohjoiskorealaisille naisille tarkoitetuissa tapaamisissa. Hiljattain rouva M oli kulkemassa peltojen läpi, kun hän yhtäkkiä havaitsi kiinalaisen poliisivirkamiehen. Hän piiloutui välittömästi, pudottautui polvilleen ja risti kätensä. Hän puristi käsiään niin kovasti, että niihin sattui ja pyysi Jeesusta sokaisemaan poliisin silmät, jottei tämä näkisi häntä. Ihme tapahtui ja poliisi kulki naisen ohitse.

#2 Vahingossa matkalle lähtenyt Raamattu

Jeesukseen uskova mies matkusti Pohjois-Koreassa toisen kristityn perheen luokse. Hän otti mukaansa matkalaukun, johon pakkasi epähuomiossa mukaan myös Raamatun. Pohjois-Koreassa matkustaminen Jumalan Sana laukussa on hyvin vaarallista – Siitä on rangaistuksena kuolemantuomio.

Mies oli järkyttynyt avatessaan matkalaukkunsa ja löytäessään Raamatun. Keskusteltuaan perheen kanssa, jossa oli vieraisilla, hän päätti antaa Raamatun heille, koska heillä ei ollut Raamattua. Hän pystyisi saamaan haltuunsa toisen Raamatun.

Vuotta myöhemmin hän lähetti kaksi naispuolista sukulaistaan katsomaan, oliko perhe uskaltanut pitää Raamatun. He löysivät Raamatun hyvässä kunnossa. Naiset kopioivat käsin monia pyhiä tekstejä Raamatusta. He jakoivat ne seudulla asuville toisille salaisille kristityille.

#3 Ihmiskaupan harjoittaja antautui Jeesukselle

Eräs Kiinassa asuva pohjoiskorealainen rouva oli sekaantunut toisten pohjoiskorealaisten naisten ihmiskauppaan. Hänet oli myyty vaimoksi kiinalaiselle miehelle. Hänen miehensä ja lankonsa, jotka asuivat Pohjois-Koreassa, olivat kuolleet, mutta hänen tyttärensä eli edelleen Pohjois-Koreassa kahden lapsensa kanssa.

Rouva halusi tehdä kaikkensa tukeakseen tytärtään ja lapsenlapsiaan. Hän jatkoi ihmiskauppabisnestään, vaikka kävi samanaikaisesti pohjoiskorealaisille naisille tarkoitetuissa keskusteluryhmissä.

Sitten emme tavanneet häntä vähään aikaan. Olimme kuitenkin yhteydessä häneen ja jatkoimme rukousta hänen puolestaan. Eräänä päivänä hän tuli takaisin luoksemme ja kertoi haluavansa seurata Jeesusta. Hän kertoi hylänneensä ihmiskaupan ja keräävänsä vuorilta syötäviä asioita, joita myi torilla.

Rouva on palannut naisten ryhmiin. Tuemme häntä taloudellisesti ja etsimme keinoja antaa taloudellista tukea myös hänen tyttärelleen ja lapsenlapsilleen.

#4 Onnettomuus, joka pelasti uskovan

Iäkäs kristitty oli vangittuna ja pohjoiskorealaisten viranomaisten kuulusteltavana. Kerran hän puhui ääneen sellissään, mikä oli kiellettyä. Poliisi ei pahoinpidellyt häntä, koska hän oli iäkäs. Sen sijaan hänet pakotettiin seisomaan ulkona. Samana päivänä nousi myrsky, joka tuhosi suuren osan vankilarakennuksista. Uskova säilyi kuitenkin vahingoittumattomana ja hänet vapautettiin myöhemmin palkintona siitä, ettei hän karannut tilaisuuden tullen.

Lähde: Open Doors