Uutiset
04.12.2021

Joulun sanomaa Keski-Aasiaan: joululahjat uskoa vahvistamassa

Joulukuussa Open Doorsin Keski-Aasian tiimi järjesti ja isännöi lukuisia tapahtumia joulun ja uuden vuoden viettämiseksi. Nämä tapahtumat pidettiin keskiaasialaisessa maassa, jonka väestöstä valtaosa on muslimeja ja jossa ei ole vakiintunutta evankelista kirkkoa. Open Doorsin tiimille oli ilo juhlia Jeesuksen syntymää yhdessä monen paikallisen kanssa maassa, jossa kristillisiä juhlia ei yleensä huomioida.

Joulun ilosanomaa jakamassa

Viidentoista uskovan tiimi vieraili keski- ja korkeakouluissa, synnytyssairaaloissa, lastentarhoissa, orpokodeissa ja valtion oppilaitoksissa. He palvelivat näitä yhteisöjä jakamalla 8 000 raamatunlauseita sisältävää kalenteria. Lisäksi he jakoivat lapsille 4 000 joululahjaa, järjestivät evankeliumia kuvaavia katuesityksiä ja lahjoittivat paikallisella kielellä kirjoitettuja kristillisiä kirjoja.

Vaikka projekti onnistui kokonaisuutena, tiimi kohtasi myös haasteita ja tilanteita, joissa kysyttiin luottamusta Herraan ja kuuliaisuutta Hänelle vaikeissa olosuhteissa. Muuan tiimin jäsenistä, Murat*-niminen mies, jakaa tiimin kokemuksista yhden.

”Eniten vastustusta kohtasimme pitäessämme tapahtumaa paikallisessa korkeakoulussa”, Murat kertoo. ”Erään opiskelijan äiti valitti johtajaopettajalle, että koulussa järjestetään joulutapahtumia. Hän otti myös yhteyttä valtion opetusministeriöön, joka piti meille tiukan kuulustelun jakamastamme materiaalista.”

Valtion opetusministeriö suositteli materiaalin lähettämistä arvioitavaksi maan johtavalle muslimipapistolle. Kuultuaan asiasta tiimiläiset kokoontuivat rukoilemaan ja etsimään Jumalalta viisautta. Rukous vahvisti heitä hengellisesti ja motivoi jatkamaan projektia suunnitelman mukaan.

Rukousvastaus kiperään tilanteeseen

”Vastausta odottaessamme vierailimme toisessa yhteisössä, jossa noin 50–100 ihmistä oli kokoontunut joulutilaisuuteemme”, Murat kertoo. ”Siellä tapasimme ihmisiä, joilla oli yhteyksiä Valtion opetusministeriöön. He lupasivat auttaa konfliktin ratkaisussa, ja sen tuloksena materiaalejamme ei lähetetty muslimipapistolle vaan ne vapautuivat käyttöön!”

Kuuliaisuus ja kestävyys johtivat siihen, että Herra siunasi tämän tilanteen. Tiimi pystyi jatkamaan projektiaan, joka vaikutti monen ihmisen elämään.

Zuchra*, kuuden lapsen äiti, kertoo tapahtuman annista perheelleen: ”Olen todella kiitollinen Jumalalle mahdollisuudesta tuntea teidät. Tulitte kotiimme ja järjestitte tämän suurenmoisen juhlan. Tyttäreni viettää joulua ensimmäistä kertaa elämässään. Se on ihmeellistä! Kiitos Jumalalle tästä ihanasta lahjasta elämäämme!”

*Nimet on muutettu turvallisuussyistä.

Katso video

 

Lue lisää vainottujen kristittyjen tilanteesta Afganistanissa.