Uutiset
25.06.2019

”Jos et olisi auttanut, kukaan ei olisi taistellut puolestani” – Kuinka tukesi auttoi pastoria vapautumaan vankilasta

”Haaveilen Intiasta, jossa jokainen ihminen kuuluu Jumalalle.” Tämä on Vikasin* unelma. Intialainen 34-vuotias pastori on ollut kristitty jo yli 10 vuotta. Uhkailu ja häirintä ovat aina läsnä hänen elämässään, ja äskettäin hän vietti yön vankilassa – vain koska kertoi Jumalasta, Vapahtajastaan. Open Doorsin paikalliset kumppanit auttoivat vapauttamaan hänet, kiitos rukoustesi ja tukesi. Lisäksi nyt Vikas tietää, että ei ole yksin.
Vikas, kuten monet Intian kristityt, kasvatettiin hindulaiseksi. Hän sanoo: “Olin hindu, kuten vanhempani. Palvoin epäjumalia.”

Kun Vikas oli 18-vuotias, hän sairastui. Hän haki apua noitatohtoreilta, jotka lupasivat hänelle paranemista, usein maksua vastaan. “Lääkärit ja uskonnolliset ihmiset käskivät minua uhraamaan eläimiä parantuakseni, mutta en parantunut.”

“Kerran tapasin naapurikyläläisen, joka kertoi: ”Tiedän kirjan, johon tutustuttuasi paranet.’”

Vikas tiesi, että mies on varmasti kristitty. Kun mikään muu ei auttanut, hän päätti kokeilla kirkossa käyntiä. “Tuo mies vei minut jumalanpalvelukseen. Kun astuimme sisään, ihmiset lauloivat. Erään laulun sanat koskettivat minua. Laulu kertoi pimeyden vallasta, joka erottaa meidät Kristuksesta. Oli kuin suomut olisivat valahtaneet silmiltäni. Aloin pitää vanhaa uskoani ja epäjumalia epämiellyttävinä. Siitä hetkestä Jumala alkoi suostutella minua muuttamaan elämäni.”

Tuon tapauksen jälkeen Vikas alkoi seurata Jeesusta, oppia lisää Jumalasta ja Raamatusta ja myös auttaa pastoria. Hän ei heti parantunut fyysisesti, mutta valtava kuolemanpelko poistui sillä hetkellä kun Jumala kosketti häntä.

Hän sanoo: “Koska olin sairaana niin kauan, elin murheessa. Pelkäsin, että elämäni loppuisi lyhyeen. Kun astuin tuohon kirkkoon ja kuulin laulun, kuolemanpelko ja huoli katosivat, sydämeeni tuli rauha. Myöhemmin opin, että Jeesuksessa meillä on iankaikkinen elämä.”

Hän alkoi voida paremmin, ja kahdessa vuodessa hän parantui kokonaan.

”Minua uhkailtiin paljon, mutta en koskaan lakannut uskomasta”

Kahden vuoden kuluttua Vikasin kääntymisestä 10 saman kaupungin perhettä tuli uskoon. Hän alkoi huomata, että Jeesuksen seuraamisella voi olla hintansa. Hindunaapurit alkoivat uhkailla kristittyjä: heitä boikotoitaisiin, erotettaisiin yhteisöstä tai jopa hakattaisiin, jos he eivät luopuisi Jeesuksesta. Tämä oli niin vakavaa, että nämä perheet kääntyivät takaisin aiempaan uskoonsa. Vain pastori ja Vikas jatkoivat Jeesuksen seuraamista. Vikas sanoo: “Minuakin uhkailtiin paljon, mutta en lakannut uskomasta. Uskoni oli jo vahvistunut.”

Uskosta luopumisen sijaan Vikas meni vuodeksi koulutukseen oppiakseen lisää Jumalasta ja Raamatusta. Lopulta hänestä tuli pastori. Vuonna 2015 Vikasin kohtaama vaino muuttui vakavammaksi. Kun hän oli rukoilemassa kirkossa ihmisten puolesta, kolme poliisia keskeytti palveluksen sanoen: “Käännytät ihmisiä kristinuskoon. Puhut jumaliamme ja jumalattariamme vastaan.”

Vikas vastasi: ”Kysykää näiltä ihmisiltä. En pakota ketään kääntymään kristityksi. He tarvitsevat parantumista, siksi he tulevat tänne.” Monet todistivatkin kääntyneensä parantumisensa jälkeen.

Poliisit lähtivät, kun kukaan ei suostunut todistamaan Vikasia vastaan, mutta ongelma ei ollut ohi. Pian tuli toimittajaryhmä sisään kyselemään. He kirjoittivat tarinoita syytellen Vikasia ihmisten huijaamisesta kääntymykseen.

”Uskon, että voit vapauttaa minut”

Kun poliisi tuli seuraavan kerran keväällä 2018, seurakuntalaisten tuki ei suojannut Vikasia. Hän sanoo: ”Eräänä yönä johdin rukoillen tilaisuutta, jossa noin 50 ihmistä tuli parannettaviksi.”

Poliisit saapuivat käyttäen kovaäänisiä, jotta Vikas näyttäisi vaaralliselta, väkivaltaiselta rikolliselta.

”Poliisit toivat minut paikalliselle poliisiasemalle ja laittoivat minut vankilaan. Se oli surullista, mutta en menettänyt toivoani, vaan jatkoin rukoilemista: ’Herra, kuten vapautit Paavalin, voit vapauttaa minutkin. Älä anna veljien ja sisarten vaipua epätoivoon vankeuteni tähden.’”

Sinä yönä Vikasin seurakuntalaiset ottivat yhteyttä Open Doorsin paikallisiin kumppaneihin; heti aamulla he saivat hänet vapaaksi takuita vastaan. Poliisi aikoi tehdä valituksen, mutta ei tehnytkään. Vikas sanoo: ”Jos ette olisi auttaneet, he olisivat luultavasti nostaneet oikeusjutun minua vastaan. Kukaan ei olisi taistellut puolestani.”

Ei enää yksin

Apusi auttaa Open Doorsin paikallisia kumppaneita tukemaan Vikasia edelleen. Kun hänet perheineen hiljattain pakotettiin jättämään vuokrakotinsa, tukesi auttoi löytämään uuden asuinpaikan ja avustamaan myös rahallisesti.

Vikas tietää nyt, ettei ole yksin. Pian vankilassa olonsa jälkeen hänet kutsuttiin vainoihin liittyvään koulutukseen, jonka järjestivät Open Doorsin paikalliset kumppanit. Hän kertoo: ”Koulutuksessa huomasin, että rinnallani on monia ihmisiä. Kiitos, että olette rukoilleet puolestani.”

Vikas jakaa kaiken koulutuksessa oppimansa muille. ”Rohkaisen ihmisiä: he eivät ole yksin. Yritän auttaa, etteivät he luopuisi uskosta.”
Voit tukea Vikasia rukouksessa. Hän sanoo: ”Kiitos jos rukoilet Jumalaa täyttämään minut Hengellään ja myötätunnollaan, ja että olisin vapaa kertomaan evankeliumia ilman vastustusta.”

*Nimi muutettu turvallisuussyistä