Uutiset
28.06.2021

Intialainen Kirti: ”Jumala täytti kaikki tarpeeni”

Vuonna 2020 kerroimme Kirtistä, jonka miehen Intian äärikommunistit murhasivat, koska hän seurasi Jeesusta. Tuolloin Open Doors auttoi Kirtiä sairaala- ja ruokakuluissa ja tarjosi hänelle turvapaikan. Nyt hän on palannut lastensa kanssa kotikyläänsä ja kertoo, millaista elämä on ollut koronasulun aikana.

 

”Työskentelen maatilallani ja kasvatan vihanneksia, jotka sitten myyn torilla. Näin tulemme toimeen”, Kirti kertoo. ”Koronasulun takia riisisatoa oli todella vaikea myydä, koska kaikki liikkuminen oli kielletty.”

”Sulkutilan alkaessa olin toisessa kylässä enkä saanut palata omaan kylääni. Uskoni tähden minua vainonneet kyläläiset käyttivät tilannetta hyväkseen ja päästivät eläimensä tilalleni syömään kesällä kylvämäni kasvit. He syöttivät eläimilleen yli puolet viljelyksistäni, mikä on aiheuttanut minulle paljon taloudellisia vaikeuksia.”

”Nähdessäni hävityksen tulin todella surulliseksi. En sanonut mitään kenellekään, mutta rukoilin, että Jumala vaikuttaisi muutoksen vainoajissani, että hekin pelastuisivat”, hän lisää.

Ei korona-apua kristityille

Tuhottu sato ei ollut intialaisen Kirtin ainoa ongelma. Hän kuului kylänsä kristittyihin, joilta evättiin ruoka-apu.

”Emme saaneet meille elintarvikekorttiemme määrittelemiä elintarvikkeita, mutta kun valitimme asiasta viranomaisille, aloimme saada niitä. Myös naapurikylissä elintarvikkeet on evätty monilta uskovilta.”

”Monet kyläläiset tulivat kotiini saadakseen rukousta sairauksiinsa, ja Jumala paransi heidät kaikki.”

”Joskus lannistun, joskus turhaudun vastuusta, joka minulla on neljästä lapsestani ja appivanhemmistani. Silti kiitän Jumalaa kaikesta hänen avustaan.”

Tukenne ansiosta Open Doorsin paikalliset kumppanit ovat pystyneet tukemaan Kirtiä sulkutilan aikana. ”Järjestö on auttanut minua paljon. He antoivat meille kodin, vaatteita, kodin tarvikkeita ja ruokaa. Vaikka työ taukosi koronan aikana, Jumala ei antanut perheeni jäädä mitään vaille. Jumala oli kanssamme ja täytti kaikki tarpeemme ajallaan. En kohdannut ongelmia sulkutilan aikana.

Jumala on vastannut Kirtin rukouksiin jokapäiväisestä leivästä, mutta sen lisäksi hänen rukouksensa perheen ja kylän puolesta on kuultu. Ennen hänen appivanhempansa välttelivät häntä ja syyttivät häntä hänen miehensä kuolemasta, mutta Jumala on pehmentänyt heidän sydämensä.

”Aiemmin appeni vainosi minua uskoni tähden, mutta nyt appivanhemmat asuvat luonani, sillä kukaan muu ei pidä heistä huolta. Aiemmin he sanoivat mieheni kuolleen minun uskoni tähden. Appeni ei uskonut Jeesukseen Kristukseen. Hän joi ja vainosi minua, mutta rukoilin jatkuvasti hänen pelastustaan. Kiitos Jumalan, hän on nyt alkanut uskoa Kristukseen.”

Herätystä pandemian keskellä

Kirti jatkaa: ”Koronasulun aikana myös moni kyläläinen on tullut uskoon. Olen käyttänyt paljon aikaa rukouksessa sulun aikana. Kyläläiset ovat tulleet kotiini pyytämään rukousta sairauksiinsa, ja Jumala on parantanut heidät kaikki. Monet ovat alkaneet uskoa Jeesukseen.”

Korona-aikana jo kymmenen perhettä on löytänyt uskon Jeesukseen. ”Olen lukutaidoton, mutta kerron heille sen, mitä kuulen Raamatusta. Minua vainotaan yhä kylässäni, mutta en pelkää. Jumala on kanssani.”

Kirti rukoilee meidän puolestamme sekä vainottujen uskovien ja Jumalan työn puolesta seuraavasti:

”Elämää antava Jumala, kiitos kaikista niistä, jotka ovat tukeneet minua vaikeuksieni aikana. Siunaa heitä ja täytä heidän tarpeensa. Rukoilen niiden kristittyjen puolesta, jotka kohtaavat monenlaisia vainoja. Anna heille rohkeutta vainon kohtaamiseen. Anna seurakuntasi kasvaa kaikissa maissa ja anna monien ihmisten pelastua ja omistaa elämänsä sinulle. Anna myös kristittyjen vainoajien pelastua. Rukoilen kyläläisteni pelastuksen puolesta, ja rukoilen niiden Jumalan palvelijoiden puolesta, jotka menevät eri kyliin kertomaan Jumalan sanaa. Jumala, pidä heidät turvassa ja täytä kaikki heidän tarpeensa. Auta meitä kaikkia elämään Jumalan Sanan mukaisesti. Aamen.”

Kirtin rukousaiheet:
• Rukoile lasteni koulutuksen ja tarpeiden puolesta.
• Rukoile minun puolestani, että Jumala käyttäisi minua valtakuntansa ja kunniansa kirkastamiseksi.
• Rukoile kyläläisteni pelastumisen puolesta.
• Rukoile parantumista ja kuntoutumista anopilleni, jonka käsi murtui onnettomuudessa, sekä apelleni, jolla on huono kuulo. 

Intian kristityt ovat kärsineet paljon Covid-19:n aikana. Lue, kuinka voit tukea Intian kristittyjä kriisin keskellä.

Katso video