Uutiset
06.07.2021

”Ilman teitä en olisi elossa!” – Preetha selviytyi täpärästi äärihindujen pahoinpitelystä

”Elänpä tai kuolen, teen sen Herralle”, sanoo Preetha*, kristitty intialainen nainen. Hänelle nämä sanat ovat täyttä totta, sillä hänen päätöksensä seurata Jeesusta oli vähällä maksaa hänen henkensä. Tämä on hänen tarinansa.

Preetha heräsi sairaalassa sietämättömään kipuun. Se jyskytti joka puolella – vartalossa, jalassa, päässä ja kädessä. Hän katsoi pahoin runneltua kättään. Neljässä sormessa ja kämmenessä oli syviä viiltohaavoja, ja verta oli joka puolella. Preethan silmät täyttyivät kyynelistä. ”Mitä ihmettä on tapahtunut?” hän mietti ja yritti muistaa.

Vähitellen asiat alkoivat palautua mieleen. Humalaiset miehet, metalliputki.

Eräänä päivänä uhkailu muuttui teoiksi.

Preethan poika istui äitinsä vieressä ja itki. Hän kysyi: ”Minne me voimme mennä? Lääkärit sanoivat, etteivät hoida sinua, koska olemme kristittyjä.” ”Minä siis kuolen nyt”, ajatteli Preetha.

Ihme johdatti Preethan Jumalan luo

Preetha oli perheineen tullut uskoon vuosia aikaisemmin. Hänen tyttärellään Mirailla* oli ollut lapsesta saakka paha ihosairaus. He olivat kokeilleet siihen kaikkea mahdollista hindupapin ohjeiden mukaan, mutta mistään ei ollut ollut apua. Sitten joku oli kertonut, että Jeesus voisi parantaa tytön. ”Jos niin käy, palvelen häntä lopun elämääni”, oli Preetha sanonut.

Ja kun pastori oli rukoillut Mirain puolesta Jeesuksen nimessä, tyttö oli parantunut! Preethan miehestä Navinista* taas tuli aikanaan pappi.

Valitettavasti kaikki eivät kuitenkaan iloinneet heidän uudesta uskostaan. Heitä uhkailtiin ja käskettiin lopettamaan seurakunnan kokoukset ja palvelutyö. Heille sanottiin, että kristinusko on ulkomainen uskonto ja Jeesuksen seuraaminen on Intian vastaista toimintaa.

Viha puhkeaa

Eräänä päivänä uhkailu muuttui teoiksi. Preetha, Mirai ja Navin olivat rukoilemassa erään seurakuntansa jäsenen, Vinitan, kanssa. Mukana olivat myös Vinitan tyttövauva ja sisar, mutta hänen miehensä oli töissä. Heidän juodessaan teetä alkoi ulkopuolelta kuulua meteliä. Yhtäkkiä sisään murtautui miesjoukko ja pieni talo täyttyi muutamassa sekunnissa. Miehet haisivat viinalta.

Kaikki kävi nopeasti, kuin pahassa unessa. Ryhmän päällikkö tarttui Navinia rinnuksista. ”Emme halua tänne uskontoa, joka on vieras eikä kuulu tänne!”

Miehet hakkasivat kaikkea, mikä tielle osui. Preetha näki kauhuissaan, miten yksi heistä sieppasi Vinitan vauvan ja heitti hänet maahan. Preetha syöksyi pelastamaan lasta, mutta yksi miehistä tarttui häntä kädestä. Hänellä oli metalliputki, jonka hän nosti korkealle Preethan pään yläpuolelle. Preetha nosti kätensä pään suojaksi – ja sitten kaikki pimeni.

Vinita tuli sairaalaan ja istuutui Preethan vuoteen viereen sylissään vauva, joka oli ihmeen kaupalla varjeltunut vakavilta vammoilta. Vinita itse oli loukkaanunut, mutta ei niin pahasti kuin Preetha. Vinita rukoili. Preetha kuuli hänen kuiskaavan: ”Isä, näytä yksin sinun voimasi. Paranna meidät.”

Preetha oli nähnyt, että Jumala voi parantaa – hän oli parantanut Mirain ihon äidin silmien edessä. Mutta parantaisiko Jumala myös hänet sillä tavoin? Vai kutsuisiko hän Preethan kotiin? Jumalalla oli kuitenkin toisenlainen suunnitelma.

Intian Open Doors tuli avuksi

Teidän tukenne ja rukoustenne ansiosta Open Doorsin paikalliskumppanit saattoivat viedä Preethan toiseen sairaalaan ja maksaa hänen hoitonsa. Valitettavasti Preetha perheineen ei ole mikään yksittäistapaus, sillä viime vuonna satojen kristittyjen kimppuun käytiin heidän uskonsa vuoksi.

Intiassa on paljon kristittyjä, joita syrjitään – jopa kuolemaan asti. Preetha pahoinpideltiin henkihieveriin, mutta silti hallituksen ylläpitämän sairaalan lääkärit kieltäytyivät hoitamasta häntä ja olisivat antaneet hänen kuolla vain siksi, että hän on kristitty.

Rukous ja taloudellinen tuki auttavat Open Doorsin paikalliskumppaneita antamaan käytännön apua ja henkistä tukea Preethan kaltaisille vainotuille uskoville. Se auttaa heidät takaisin elämään ja kertoo samalla, että Jumala ja heidän maailmanlaajuinen seurakuntaperheensä eivät ole unohtaneet heitä.

Preetha sanoo: ”Haluan kiittää! En vain Jumalaa, vaan myös teitä, hänen omiaan, jotka autoitte meitä. Sydämelliset kiitokseni teille!”

Pyydämme, että pysyt edelleen Intiassa olevan seurakuntaperheesi tukena sekä rukouksin että teoin.

Rukoile, että Preethan paraneminen jatkuu. Hänen kätensä on vammautunut pysyvästi ja sitä särkee edelleen.
Rukoile, että Jumala muuttaa perheen kimppuun hyökänneiden äärihindujen sydämet ja vetää heidät luokseen.
Rukoile, että Jumala suojelee intialaista seurakuntaperhettämme tällaisilta iskuilta.
Rukoile Open Doorsin intialaisille paikalliskumppaneitta viisautta ja voimaa. Rukoile, että he löytävät ne, jotka tarvitsevat eniten tukea.

*Nimet muutettu turvallisuussyistä

Kuuntele podcast

Katso video

YouTube video