Etelä-Filippiineillä on muslimiheimo, joka uskoo olevansa kuninkaallista syntyperää. Jade (nimi muutettu) kuuluu tähän heimoon. Hän ei kuitenkaan ole tuntenut itseään prinsessaksi. Kerran hän halusi jopa tappaa itsensä.

– Äitini kuoltua muutin Manilaan toivoen voivani aloittaa siellä uuden elämän. Se ei kuitenkaan onnistunut. Oli paljon ongelmia, oloni oli tyhjä.
Jade masentui syvästi. Mutta hän ystävystyi kristityn naisen kanssa, joka kertoi hänelle Jeesuksesta.
Aluksi evankeliumi kuulosti niin erilaiselta kuin islamin opetus, johon Jade oli kasvanut.
– Sanoin mielessäni, etten tarvitse Jeesusta Kristusta, koska en ole syntinen. Islam ei opeta, että olen syntinen. Olennaista on noudattaa kuuliaisesti islamin oppia.

Uteliaisuus avasi Raamatun

Jade oli kuitenkin utelias ja otti ystävän antaman Raamatun. Sieltä vastaan tuli Jeesuksen sana: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu.” (Joh.10:9) Jade hämmästyi. Miksi Jeesus ei asettanut mitään vaatimuksia? Kutsu koskee kaikkia ihon väristä, varallisuudesta tai heimotaustasta riippumatta.
Jade luki lisää: ”Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään.” (Joh.5:24) Nämäkin Jeesuksen sanat koskettivat häntä syvästi. Muslimina hän oli uskonut päätyvänsä kiirastuleen, jossa enkelit saattaisivat rangaista häntä. Nyt Raamattua lukiessaan hän ymmärsi voivansa saada iankaikkisen elämän yksinkertaisesti uskomalla Jeesukseen (arabiaksi Isa al Masih). Ja niin Jade teki.

Rohkeus palata

Perhe ei hyväksynyt Jaden päätöstä, vaan uhkasi tappaa hänet. Jonkin aikaa hän pysyttelikin poissa kotiseudultaan. Hän kuitenkin koki Jumalan kutsuvan häntä palaamaan ja kertomaan Jeesuksesta heimolleen. Aluksi Jade vastusti: ”Herra, en halua palata sinne! En! He tappavat minut.”
Jumala kutsui kuitenkin edelleen. Psalmeja lukiessaan hän ymmärsi, että Herra on hänen paimenensa, joka pitää hänestä huolta jopa kuoleman varjon laaksossa. Sen takia hän päätti noudattaa Jumalan kutsua.
Nyt Jade on palannut kotiseudulleen ja julistaa siellä evankeliumia. Kuolemanvaara ei ole väistynyt mihinkään. Mutta hän on nähnyt Jumalan toimivan ihmeellisillä tavoilla oman heimonsa keskuudessa.
– Siskonikin vainosi minua, mutta muutaman kuukauden kuluttua paluustani hän kohtasi Jeesuksen! Olin puhunut Jeesuksesta hänelle monta kertaa, ja aina hän oli vakuuttanut, ettei usko. En kuitenkaan luovuttanut. Olin varma, että vain Jeesus voi vapauttaa hänet. Niinpä kerran siskoni rukoili Jeesusta: ”Jos olet Jumala, anna minun nähdä sinut!’ Myöhemmin hän näki Jeesuksen kasvot. Sen jälkeen hän vakuutti uskovansa Jeesukseen, ja nyt hän on mukana julistamassa evankeliumia.
– Eräs mies, joka oli ennen ääri-islamistisen ryhmän jäsen, on nyt kristitty. Hänellä on edelleen niin pelottava maine, että kaikki suostuvat kuuntelemaan häntä. Kuunnellessaan miestä he huomaavat tämän muuttuneen.
– Eräs nainen, joka oli sairas ja teki kaikkensa parantuakseen,  parantui, kun Jeesus ilmestyi hänelle.

Vainoa kannattaa kärsiä

Nähdessään heimonsa jäsenten tulevan uskoon Jade vakuuttui siitä, että vainoa kannattaa kärsiä.
– Vaino kuuluu asiaan. Se tuottaa runsaan sadon! Jos kuolemme Jeesuksen tähden, se on varmasti jännin tapa kuolla. Jumala ei ole kuitenkaan toistaiseksi sallinut meidän kuolla – miksi? Siksi että työ jatkuu. Uskomme, että Jeesus palaa pian, joten on kiire julistaa evankeliumia.
Puhe kuolemasta ei ole liioittelua. Kristittyjä on tapettu hänen kotiseudullaan uskon takia. Viime vuonna ääri-islamistit valloittivat Marawin kaupungin ja tappoivat monia uskovia. He esimerkiksi käskivät kahdeksaa kristittyä rukoilemaan islamin mukaisesti. Kieltäydyttyään nämä surmattiin heti ja  heidän ruumiidensa päälle asetettiin kyltit, jossa sanottiin heidän olevan pettureita.
Monet kristityt pakenivat Marawista piirityksen aikana. He etteivät he voineet ottaa mukaansa muuta kuin vaatteet, Jade kertoo.

Open Doorsin tukijoiden antama taloudellinen apu ja esirukous ovat äärimmäisen tärkeitä näille uskoville. Nyt Marawin kaupungin vapauduttua Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit auttavat kristittyjä rakentamaan kotinsa uudelleen ja perustamaan pienyrityksiä.
Jade on mukana rauhaa rakentavassa projektissa. Tarkoitus on opettaa ihmisiä elämään sovussa Jumalan, lähimmäistensä ja itsensä kanssa. Tässä tarvitaan myös taloudellista tukea. Eräs uskovista totesikin, ettei ole mahdollista kokea rauhaa, jos kotona ei ole edes ruokaa omille lapsille.

Työtä on jatkettava

Jade uskoo, että uskovien on jatkettava evankeliumin julistamista, jotta Marawi voisi kokea todellista rauhaa. Hän uskoo Jeesuksen olevan Marawin kaupungin ainoa toivo. Jade rukoilee, että Jumala lähettää lisää työntekijöitä hänen heimonsa keskuuteen. Hän viittaa Raamatun sanaan, että satoa on paljon, mutta sen korjaajia vähän. Siksi hän rukoilee islaminuskosta kristityiksi kääntyneille rohkeutta jopa kuolla Jeesuksen takia. Juuri heillä on parhaat mahdollisuudet tavoittaa muita, sillä he puhuvat samaa kieltä ja kulttuuri on sama.

Yksi asia tulee selväksi keskustelussa Jaden kanssa. Vaikka häntä on vainottu ja vaikka hänen uskoon tulostaan vuonna 1996 on kauan, hän rakastaa Jeesusta enemmän kuin omaa elämäänsä. Jade kertoo Jumalan olevan hänen ensirakkautensa, jota hän rakastaa niin paljon, että on valmis ottamaan riskejä.
– Jos toista rakastaa tarpeeksi, on valmis nousemaan vanhempiaan ja ympäristöään vastaan.  Olenkin sanonut Jumalalle: “Rakastan Sinua enemmän kuin elämääni tai mitään tässä maailmassa.”

Kiitos tuesta

Jade on kiitollinen Open Doorsin tuesta.
– Tarvitsemme paljon apua. Emme pysty toimimaan yksin. Te olette niin kuin Mooses, joka taistelun riehuessa piti käsiään koholla ja rukoili, niin että Joosua voitti sodan. Ilman teidän apuanne voitto ei ole mahdollinen.
Open Doors on auttanut Jaden kotiseudun muslimitaustaisia kristittyjä saamaan kodin ja toimeentulon. Tämä houkuttelee uusia muslimeja Jeesuksen luo. Jade kertoo rukoilevansa, että Jumala avaa Taivaan ovet ja antaa runsaan siunauksen Open Doorsin työlle.
– Rukoilkaa, että meistä tulee enemmän Kristuksen kaltaisia. Pyytäkää meille ruokaa ja päivittäisen elämän tarpeita. Rukoilkaa, että vahvistumme uskossa. Pyytäkää, että kohtaamme vainot luottaen lujasti Jeesukseen. Rukoilkaa muslimien puolesta, joille kerromme evankeliumin, että Jumala avaa heidän silmänsä näkemään Messiaan. Rukoilkaa muslimeista kristityiksi kääntyneiden johtajille rohkeutta ja lujuutta kaikissa koettelemuksissa. Pyytäkää herätystä muslimien keskuuteen; pyytäkää, että heitä tulisi uskoon ja että uskoon tulleet veisivät vuorostaan evankeliumia eteenpäin.”

*Jade on peitenimi. Myös paikannimet on muutettu turvallisuusyistä.

Lähde