Uutiset
27.03.2019

Keski-Aasia: Perheensä hylkäämä löytää lohdutuksen Jumalan sanasta

Mubina* touhuaa kiireisenä keittiössä, kun saavumme hänen kotiinsa. Yksi kerrallaan saapuvat vieraat, jotka tervehtivät toisiaan lämpimästi, kuin perheenjäsenet. Ja kuitenkin juuri perhe on se, josta Mubina on uskonsa tähden joutunut luopumaan.

Olemme keskiaasialaisen kotikirkon kokoontumisessa. Emäntämme Mubina on muslimitaustainen kristitty: “Tätini on kristitty, ja hänen kauttaan löysin Kristuksen. Mutta muut perheenjäsenet näkevät kirkon outona lahkona. Tänne syntyminen tarkoittaa heille samaa kuin muslimiksi syntyminen.”

Mubina menetti läheisimmät ihmissuhteensa käännyttyään kristityksi. Aviomies jätti hänet yksin lasten ja taloudellisten huolien kanssa. Myös vanhemmat käänsivät hänelle selkänsä. Hänen äitinsä uhkasi jopa polttaa kirkon, mutta Mubina ei taipunut. “En vain voinut jättää Jeesusta”, hän sanoo ääni väristen.

Jumalanpalveluksen jälkeen alkaa perusteellinen Raamatun tutkiminen. Yksi syy Mubinan voiman taustalla on Jumalan sana. “Jumala on alusta asti parantanut minua sanansa kautta. Minulla oli paljon kipua ja huolta sydämessäni. Aina kun luen Raamattua, tunnen Jumalan läheisyyden.”

Aluksi Mubina kävi kirkossa, jossa raamattupiiri alkoi joka aamu kello viisi. ”Me tutkimme sanaa useita tunteja”, hän kertoo hymyillen. “Rakastin sitä kirkkoa.” Viranomaiset kuitenkin sulkivat kirkon, koska Mubinan äiti teki siitä ilmoituksen poliisille. “Sitten olin ilman kirkkoa.”

Pitkän etsimisen jälkeen löytyi joukko uskovia, jotka rakastivat Raamattua yhtä paljon kuin Mubina. Mutta myös tämä kotikirkko on vaarassa: ”Vanhempani jatkavat uhkailemista käännyttääkseen minut takaisin Islamiin. He uhkailevat myös nykyistä seurakuntaani.”

Miksi Mubina on kaikkien vaikeuksien jälkeen edelleen kristitty?
Nainen nauraa lämpimästi kysymyksellemme. Hän sanoo ilman epäilyksen häivää: “Koska Jeesus pelasti minut! Jumala opetti, että voin aina luottaa Häneen. Aviomieheni hylkäsi minut, eivätkä vanhempani hyväksy minua, mutta Herra on minun aviomieheni ja Isäni. Hän pitää minusta huolen.”

* nimi muutettu