Selaa World Watch -listan maita

50. sijalla World Watch -listalla

Djibouti

WWL 2018: Sijalla 50, pisteitä 56/100
WWL 2017: Sija 40

WWL 2017: Sija 28

 

Asukasluku: 911 000 (11 100 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainoavat tahot

Hallinnon viranomaiset, perheenjäsenet, yhteisöjen johtajat ja jotkut (uskonnolliset) muslimijohtajat vaikuttavat vainoihin Djiboutissa. Istuvan presidentin epädemokraattinen ja vainoharhainen hallinto pyrkii kontrolloimaan yhteiskunnan jokaista osa-aluetta rajoittamalla uskonnon-, kokoontumis- ja sananvapautta.

Djiboutin maantieteellinen sijainti on myös yksi syy kristittyjen vaikeaan tilanteeseen. Djiboutilla sijaitsee Afrikan sarvessa, ja sen ympärillä on epävakaita ja kansalaisia sortavia maita kuten Eritrea, Somalia ja Jemen. Ääri-islamistinen ajattelu ja jihadistit kulkevat Djiboutin kautta.

Vainojen ilmeneminen

Djiboutin perustuslaissa islam on julistettu valtionuskonnoksi. Kaikki lait ja käytänteet ovat sharia-lain muokkaamia, ja sellaiset lait sekä käytänteet, jotka eivät vastaa sharia-lakia, ovat vailla todellista painoarvoa. Näin ollen kaikki kristilliset yhteisöt kohtaavat vaikeuksia, mutta tilanne on erityisen vaikea muslimitaustaisille kristityille. Heidän kokemansa vaino on erittäin vakavaa, ja he kohtaavat sitä sekä paikallisen yhteisön että omien perheenjäsenten taholta.

Uskon kätkeminen on yksi tapa suojautua, mutta yhteisöllinen elämäntapa tekee sen hyvin vaikeaksi. Mikäli joku kääntyy kristityksi – tai vain huhutaan sellaisesta – hän menettää perintöoikeutensa ja todennäköisesti hänellä tulee olemaan vaikeuksia vaatia lastensa huoltajuutta. Heitä tarkkaillaan perheiden, moskeijoiden edustajien ja muiden yhteisön jäsenten toimesta.

Paikalliset viranomaiset eivät suojele kristittyjä asianmukaisesti, mikäli heitä kohtaan hyökätään.

Selaa World Watch -listan maita

There are no more posts for this category / tag. Please add another one..