Lehdet
30.12.2023

Apu tavoittaa Nigeriassa

Pekka Simojoki ja Miika Auvinen kävivät tutustumassa Open Doorsin työhön Keski- ja Pohjois-Nigeriassa. Alueella tapetaan päivittäin keskimäärin 14 kristittyä islamistien tekemissä hyökkäyksissä. Open Doors tukee vuosittain tuhansia väkivallan uhreja ja läheisensä sekä kotinsa menettäneitä kristittyjä Nigeriassa.

Nigerialainen Rose ja Miika Auvinen kuvattuna seisomassa vierekkäin ulkona

Open Doorsin ylläpitämä traumaterapiakeskus järjestää traumaseminaareja väkivaltaa kokeneille ja läheisensä menettäneille leskille.

Rose* menetti miehensä ja kolme lastaan sekä kätensä fulani-islamistien iskussa kotikyläänsä vuonna 2022. Luodit silpoivat hänen poskensa ja vasemman kätensä.

Miika Auvinen ja nigerialainen Samuel

Miika kuunteli fulani-islamistien kahdesti kaappaamaksi joutuneen Samuelin* kertomusta.

Samuel menetti terveytensä panttivankeudessa ja omaisuutensa lunnaiksi vapaudestaan. Hän joutui jättämään kotikylänsä ja peltonsa fulanien vallattua alueen. Monet Samuelin läheisistä tapettiin. Samuel on saanut rohkaisua traumaterapiakeskuksessa. ”Vain Jumalassa on turvani”, hän sanoo.

Miika Auvinen Charity Pekka Simojoki ja pastori Andrew yhteisessä kuvassa Nigeriassa syksyllä 2023
Miika Auvinen, Charity, Pekka Simojoki ja pastori Andrew.

Boko Haram hyökkäsi Charityn ja pastori Andrewn kylään vuonna 2015.

Open Doorsin tuella he ovat saaneet traumaterapiaa, apua kotinsa ja kirkkonsa jälleen rakennukseen sekä rohkaisua ympäri maailmaa. He myös auttavat muita islamistien hyökkäyksen kohteeksi joutuneita. He kiittävät kaikkia esirukoilijoita ja korteilla heitä rohkaisseita.

”Kokemastamme julmuudesta huolimatta olen Jeesuksen tähden voinut antaa anteeksi vainoojillemme”, Charity toteaa.

Miika Auvinen ja nigerialainen Rebecca Sharibu

Vuonna 2018 Boko Haram kaappasi 110 kristittyä koulutyttöä Dapchin kylästä.

109 tytöistä kääntyi pakotettuna islamiin ja vapautettiin. Leah Sharibu ei kieltänyt uskoaan Jeesukseen ja on yhä panttivankina. Miika rohkaisi Leah’n äiti Rebekkaa suomalaisen esirukoilijan kortilla ja rukoili Rebekan kanssa. Rebekka pyysi jatkamaan esirukousta, että Leah pääsisi pakenemaan.

Nigerialaiselta pakolaisleirilta

Open Doors tukee myös islamistien pakolaiseksi ajamia kristittyjä.

Maansisäisiä pakolaisia on jo nyt 5 miljoonaa. Sarah* oli Boko Haramin panttivankina seitsemän vuotta ja synnytti sen aikana tyttärensä. He pääsivät pakoon ja elävät nyt pakolaisleirillä.

* Nimet muutettu turvallisuussyistä